Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 12 Ekim 2006
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
'Burhan olduğumda tam bir deli gibiyim'
Fatoş ve Yaprak'ın belalısı

'Burhan olduğumda tam bir deli gibiyim'

Zabıta İrfan'ın ardından Avrupa Yakası'nın Burhan Bey'i olarak karşımıza çıkan Engin Günaydın, 'Bu rol beni meditasyon gibi rahatlatıyor' dedi.



Ekranda kahkaha tufanı koparan "Bir Demet Tiyatro" dizisinin Zabıta İrfan'ı yıllar sonra Avrupa Yakası'nda Burhan Bey olarak karşımıza çıktı. Üniformasına güvenerek esnaftan rüşvet alan Zabıta İrfan'ı da İdare Müdürü Burhan Bey'i de başarıyla canlandıran Engin Günaydın iki tipleme arasında benzerlikler olduğunu söyledi. Sanatçı benzerliği "İkisi de bulunduğu konumdan güç alıyorlar" diyerek özetledi. Avrupa Yakası'nda canlandırdığı karakterle ilgili çok iyi yorumlar aldığını söyleyen Günaydın, arada tepki gösterenler olduğunu da ifade etti. Günaydın, "Herkes aynı düşünmüyor. Avrupa Yakası'nın karakterleri çok sevildiği için, onların içine Burhan gibi bir tip gelince, insanlar bana sinirleniyor" dedi. atv izleyicisini gülmekten kırıp geçiren Avrupa Yakası'nın Burhan Bey'i ile diziyi ve yeni projeleri hakkında konuştuk...

DEĞİŞİK BİR KARAKTER
* Yıllar önce Zabıta İrfan karakteri ile herkesin dikkatini çektiniz....

Evet; İrfan ile herkesin beğenisini kazandım. Biraz değişik bir karakterdi. Türk televizyonlarında daha önce oynanan karakterlere pek benzemiyordu. Hayal dünyamla ve gözlemlerimle çok orantılı bir roldü. Bana çok uygun ve yakın bir rol olduğu için severek, keyifle oynadım.

* Anlattıklarınızdan iç dünyanızı yansıtan rolleri oynamayı sevdiğiniz ortaya çıkıyor...
Bir de doğaçlama oynuyorsunuz. Aslında doğaçlama tamamen hayalden bir şey üretme değil. Senarist sahne ile ilgili bir çizgi oluşturuyor, siz de o çizginin içerisinde varoluyorsunuz. Doğaçlamayı varolan metnin dışında hareket etmekle karıştırıyorlar. Halbuki öyle değil. Doğaçlama çok daha özgür bir alanda, başka bir dünya yaratmaktır. Burada belli bir çizgi bulunmuyor. O çizginin içerisini çoğunlukla kendim dolduruyorum.

* Komedi oynamaktan büyük keyif aldığınız ortada...
Evet, çok keyif alıyorum ama artık yelpazeyi genişletmek istiyorum. Benim komedinin dışında da çok ciddi gözlemlerim var. Bunları harekete geçirmek istiyorum. Şöyle söyleyeyim; komedi ile ilgili çok tekrara girersem komedi yapmayacağım. Bu drama için de geçerli. Hayatımda öğrendiğim en önemli düşüncelerden biri kesinlikle tekrara düşmeme...

REFLEKS CEVAPLAR...
* Okan Bayülgen'in şov programı Zaga'da da vardınız. Burada başarısız bir insanı canlandırıyordunuz. Bu tipleme ile özellikle üniversite gençliğinden çok iyi tepkiler aldınız...

İnsanın hayatında her türlü duygu ve durum var aslında. Zihnimin ve aklımın karıştığı, soruların ne olduğunu bilmediğin zamanlar hayatımda çok oldu. Yani bunu sadece Zaga'da yapıyordum. Aslında söylenenlere akılcı bir yerden cevap vermiyorum. Refleks olarak cevap veriyorum.

* Burhan Bey için neler söyleyeceksiniz? Onu seviyor musunuz?
Burhan benim çok uzaktan takip ettiğim birisi değil. Burhan'ın işleyiş dünyasını biliyorum. Kendinin önemli birisi olarak sayılmasını istiyor. Ancak çok tembel. Bunun için gerekli yatırımı yapmamış, kendinde yetenekler oluşturmamış ve eksik kalmış bir adam. Fakat davranış olarak el üstünde tutulmak istiyor.

* Fakat dizide el üstünde tutulur gibi bir hali yok.
Daha çok rencide ediliyor. Zaten bu yüzden çok açığı ve kusurları var. Ancak kusurlarından bahsetmeyi hiç sevmiyor. Kendisini hep önemli hale getiriyor. Bundan dolayı espri ve mizah olarak çok geniş bir bölge barındırıyor. Burhan'ı oynamak çok zevkli. Onunla beraber yaşamadığım bir dünyanın içine girip, o dünyanın içinde yuvarlanıyorum. Orada ağlayabiliyorum, bağırabiliyorum. Aynı bir deli gibiyim. Bu rol beni çok rahatlatıyor. Tıpkı bir meditasyon gibi. nBurhan Bey, sanki biraz Zabıta İrfan'ı anımsatıyor. İkisi arasında benzerlik var mı? Duruş olarak İrfan'da zaten kendisiyle ilgili tam bir donanıma sahip birisi değil. Onun da üniformasından dolayı bir gücü vardı. Burada da Burhan'ın idare müdürü olmasından gelen büyük bir gücü var. İkisi de bu gücü iyi değerlendiriyor. İrfan'ın oyun dünyasıyla ilgili benzerlikler var ama ikisi de ayrı insanlar. nAynı zamana stand-up yapıyorsunuz... Orası benim çok özel bir dünyam aslında. Arkadaşlarımla ve yakınlarımla kurduğum ilişkinin aynısı sahnede var. Bu anlamda çok özel bir gösteri. Beni çok ince ve narin gösteriyor bu gösteri. Biz geçen dönem 10 oyun yaptık. Artarak izlemeye gelen kemik izleyicisi oldu. Bu izleyici kitlesinin hep yanımda olacağını biliyorum.

'ŞARAP İKRAM EDİYORUM'
* Şovunuzda neler var?

Orada komik, zeki, hazır cevap bir dünyadan çok, seyirci ile ilişki kuran, onları evinde ağırlayan biri olarak karşılarına çıkıyorum. Zaten gelenlere şarap ikram ediyorum. Yeni dönemde Efsun canlı müzik yapacak. Şovumda hayatımla, kendimle, gözlemlerimi ve değişimlerimi anlattığım bir yer. İnsanlara 'mal olmak' ve 'salak olmak' konularına değiniyorum.

* Kaç yıldır bu işin içindesiniz?
11 yıldır, 33 yaşındayım. Oyunda 'ben de bir salağım ben de bir beceriksizim' demek benim için çok normal. İnsanlar o dünyaya uzak yaşıyorlar. Çok zeki olmak ve hayatı kotarmak istiyorlar. Bu bölgeyi hiç kullanmıyor ve değerlendirmek istemiyorlar. Çok önemli, çok özel bir dünyadır aslında, bu bölgeyi insanlara açmak istiyorum.

* Hiç çekinmiyor musunuz?
Bu işleri yapmayan birisi olsaydım çekinebilirdim. Çok uzun süredir kendime göre önemli işler yaptım. Biraz buna güvenerek her şeyimi söyleyebiliyorum. Bunu söylemek beni çok zenginleştirdi.


MUSTAFA KIZIL

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Eski dostlar mahkemelikMadalyonun öteki yüzü!
Yaşıtlarından çok farklıAyrılmak şartsa anlaşarak boşan
Dikkat eksikliği sendromuParanın gözü kör olsun
Angelina Jolie'ye hayranSağlık için okaliptüs
Yürürken sigara içmeyinDüzenli çay ile stresi önle
Hamile filan değilim!Aşkını bekliyor
'Kendinize güvenin'Evlilik hayali kuruyor ama...
Acil servisİftar mönüsü
Rüya yorumlarıSevgi mesajları
GÜNCEL
Bir Bir Türkiye klasiği
'Dünyanın en iyi 500 üniversitesi' listesinde yine ülkemiz yok...
Öğrencilere 'cep' yasağı
Sevgi kucağı
Dikkat! Gazozda alkol var
Fazla açılma hoca
Alemci hırsızlar
İnsan aklının sınırı
SPOR
Allah'a Allah'a 'Şükür'
Frankfurt'ta ikinci seyircisiz maçına çıkan Milli Takımımız müthiş...
Atina'dan lider çıkarız
Ay-Yıldızlı ekibe pankartlı...
Şanslarımız eşit
Çile aslanım çile
Karakartal'da Fulya sevinci
Canaydın'dan maket müjdesi!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Açık 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 37.660,370 D:% 0,56
DOLAR S: 1,495 D:% -0,30
EURO S: 1,876 D:% -0,29
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu