Sıra dışı bir "aşk"
Ünlü İngiliz yönetmen Ken Loach "DuygudandaÖte" filmiyle kamerasını bu kez din ve kültürler arasındaki çatışmaya çevirdi. "United93"ve"DünyaTicaretMerkezi" gibi dinler arası düşmanlığın körüklendiği filmlerin at koşturduğu bir dönemde Loach'ın muhalif tavrı bu filmlere adeta birer tokat atıyor.
Önyargılarlasavaşmak Casim Glasgow'da yaşayan birinci kuşak Pakistan göçmeni bir ailenin tek oğludur ve nişanlısı olan kuzeniyle yakında evlenecektir. Casim'in hayatı, Roisin'le tanışmasıyla değişmeye başlar. Casim'in kız kardeşinin okulunda müzik öğretmeni olan Roisin hem beyaz hem de Katolik mezhebindendir. Birbirlerine aşık olan gençlerin önlerinde aşmaları gereken kültürel, dini ve sosyal engeller vardır. Bu ikisi için de hiç de kolay olamayacaktır. İki farklı kültür, iki farklı din. Pakistan asıllı esmer bir genç, İrlanda asıllı beyaz bir kadın. Ve aralarında doğan müthiş bir aşk. Fakat bu büyük aşk geleneklere göre yaşayan aileyle, toplumun önyargılarıyla ve dini kurumlarla baş etmek zorunda. Bugüne kadar ezilen ve dışlanan sessiz kalabalığın sesi olan yönetmen KenLoach ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı olan tavrını daha ilk sahneden ortaya koyuyor. Ardından muhafazakar aile yapısı içinde yaşayan insanların açmazlarını, toplumsal baskı altında kalan insanların ikilemlerini sorguluyor.
Toplum,aile,dinbaskısı Casim ve küçük kızkardeşi kuralları yıkmaya çalışan iki isyankarken, ablaları ise tam sisteme uygun hareket eden karakterler. Casim sevdiği kız için ailesiyle mücadele ederken, küçük kardeşi Tahara'da okumak istediği üniversite için bir savaş vermek zorundadır. Bir de Rosin'in yaşadığı sorunlar var. Bir tarafta Casim'in ailesi, diğer tarafta da Katolik kilisesinin tepkileri... "DuygudandaÖte" olaylara her iki taraftan da bakıyor. Ve eleştirilerini her iki topluma birden getiriyor. "BenimAdımJoe", "ÜlkeveÖzgürlük", "AfilliDelikanlı" "AyakTakımı" gibi filmlerinde insanı, emeği ve eşitliği savunan KenLoach "DuygudandaÖte"de bizi aile, din ve toplum baskısı üzerine bir kez daha düşünmeye çağırıyor.