Tabiat, zengin şifa bahçesinden zihnimizi açacak reçeteler sunuyor. Özellikle öğrencilerin ders çalışırken veya sınav öncesi uygulayacakları formüllerle başarı yakalamaları mümkün....
Yoğun yaşam ve çalışma hayayatı zihnimizi yoruyor. Her şeyi unutur oluyoruz. Zaman zaman bir rahatsızlığa yakalandığımızı düşünüp tedirgin oluyoruz. Oysa zihnimizi her zaman zinde ve çalışır halde tutmamız mümkün. Bunun için yine en faydalı başvuru kaynaklarımız tabiatta bulunuyor. Uzmanlar, bitkilerin doğru yerde ve sürede kullanıldığında zihnimizdeki bulanıklıkların ve unutkanlık hastalığının biteceğini söylüyor. İşte hafızayı güçlendiren bazı bitkiler:
Ezberinize kuvvet Havuç: Hatırlama yeteneğimizi artırır, çünkü havuç beyin metabolizmasını canlandırır. Bir şey ezberlerken bir tabak sıvı yağlı havuç salatası yiyin.
Ananas: Tiyatro sanatçılarının ve müzisyenlerin ihtiyacı olan bir meyvedir. Örneğin uzun bir metin ezberleyebilmek için fazla miktarda C vitaminine ihtiyaç vardır. Ananas mangan da içerir. Avokado: Kısa süreli bellek için faydalıdır.
Isırgan otu: Hafızayı güçlendirir. Örneğin, sınavlara hazırlanan çocukların çayına eklenmesi veya doğrudan ısırgan çayı içirilmesi zihin açmada faydalı olabilir.
Kabak: Hafıza için eşsiz bir besindir. Yemeklerde sık sık yer verilmelidir. Çörek otu: Unutkanlığa faydalı. Balla macun yapılıp yenilebir.
Alzheimer'a karşı köri Çıbanotu: Yavşan otu adıyla da bilinir. Bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelen bitki hazmı kolaylaştırıp, zihni dinlendirir ve egzamaya da iyi gelir. Hafızayı güçlendiren çıbanotu romatizma, gut hastalığı ve kireçlenme tedavisinde de kullanılabilir.
Köri: Yapılan bir araştırma körinin içerdiği bir boyar maddenin Alzheimer hastalığına iyi geldiğini göstermiştir.
Kakule: Kuvvetli ve hoş kokulu bir baharattır. Ayur-vedik hekimliğinde (eski Hint hekimliği) kakule kronik bulantıya, iktidarsızlığa, unutkanlığa, çarpıntıya, fiziki ve zihni yorgunluğa karşı kullanılırdı.