Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 26 Eylül 2006
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Madonna'nın partisinde göbek atıp, bel kıvıracak
Yolları niye ayrıldı?

Madonna'nın partisinde göbek atıp, bel kıvıracak

Tanyeli Madonna'nın özel partisinde göbek atmak üzere Amerika'ya gitti. Ünlü oryantal kış aylarında çıkacak bir dans albümü hazırlıyor ve "göbeğime kendim vokal yapacağım" diyor....



Mustafa KIZIL Oryantal dans dendiğinde ilk akla gelen isimlerden biri olan Tanyeli, Oryantal Star jüriliği ve Kibariye ile birlikte sunduğu Süper Sabah programı ile bu yıl adından oldukça fazla söz ettirdi. Madonna'nın özel partisinde dans etmek için ABD'ye uçan Tanyeli, partinin ardından Avrupa ülkelerinde workshoplara katılacak. Bir yandan da Oryantal Star 2'nin elemelerinde çalışan ünlü oryantal, Antalya, İstanbul ve İzmir elemelerini geride bıraktı. 'İYİ NİYET ARAMIYORUM' Tanyeli'nin kafasını bugünlerde meşgul eden bir diğer olay ise Asena tarafından kendisine açılan dava. Tanyeli'nin "Söylemedim" dediği, "Özel hayatıyla bu mesleği yeteri kadar aşağıladı" sözü yüzünden Asena tarafından 10 bin YTL'lik manevi tazminat davası açıldı. "Ben artık yapılanlarda iyi niyet aramıyorum" diyen Tanyeli, "Bugün Madonna'da ben varım, Formula 1'de ben varım, Oryantal Star'da ben varım. Bunlar varken böyle bir dava açıldı. Bunlar yokken de aslı astarı olmayan bir çok haber çıktı. O zamanlar niye dava açılmadı bana? Kimse eteğime tutunmasın. Benim eteğim bana ait" sözleriyle meslektaşına göndermede bulundu.

* 'Oryantal Star 2'nin elemelerine başladınız. Nasıl gidiyor çalışmalar?
Acayip iyi gidiyor. Hatta Oryantal Star 2, ilkinden daha çok talep gördü. Her kesimden insan geliyor. Dikkatimizi çeken bir başka nokta ise, ilk elememizde yarışmaya katılan, fakat seçilemeyenler de yine bu elemelere geliyor. Yani kazanamayanlar Oryantal Star ekibine hiç kızmadı. Demek ki, biz de insanları rencide etmiyoruz ve oryantalin bir sanat olduğunu herkes öğrenmeye başladı. Artık bunu tartışmamıza bile gerek yok.

* İlk yarışmaya biraz önyargılı bakıldı... Ama bunu kırdınız herhalde!
Oryantal bir tarzdır; yaşama tarzıdır ve o, yaşamların kökenlerin dans şeklidir. Yarışma ile aslında oryantalle ilgili daha çok bilinçlendiler. Oryantal Star yarışmasıyla da içlerinde bu yeteneğinin var olduğunu fakat çıkarmadıklarını gördük. Altını çizerek söylüyorum, en mutaasıbımız, en kapalımız bile düğünde göbek atıyor. Ama Türk toplumu bir türlü bunu dışarı çıkaramıyor. Bir baskı var. Ama bize ait olan şeyleri biz bu yarışma sayesinde açığa çıkarttık. İnsanlar artık stres atmak, kilo vermek için oryantal yapıyor, dans ediyor.

* Peki Oryantal Star 2'nin birincisinden farkı ne olacak?
İlkine oranla daha gelişmiş olacak. Yarışmacılarda bile çok büyük değişiklikler var. İlkinde gelenlerde utangaçlık, bir içine kapanıklık vardı. Ama bu defa öyle bir şey yok. Herkes gelip başvurabiliyor. Daha bilinçli kızlar geliyor. Kendini daha fazla yetiştirebilecek, geliştirebilecek ve oryantal star olup dünya platformunda bu dansı taşıyabilecek insanlar katılıyor.

* Bunun dışında oryantal ve dansöz kavramı tartışılıp duruyor. Peki nedir bu dansözle oryantal arasındaki fark?
Aslında böyle saçma polemiklere girmek istemiyorum. Oryantal çok geniş bir yelpazedir. Oryantal içinde Ortadoğu dansını, Doğu dansını, Arap ve Akdeniz ritimlerini harmanlayıp yansıtır. Dansöz sözlük anlamı dans eden kadındır. Oryantal daha klas, daha saygın bir kelime ve içinde bir çok kavramı barındırdığı için daha evrensel. Ama dansöz demek de kötü bir şey değil. Herhalde işini klas yapan, klas yerlerde elit insanlara hitap eden en önemlisi de dünyada bizim bu kültürümüzü tanıtabilenlere 'Oryantal' deniyor. Dansöz ise daha kendi halinde kalmış kişilere deniyor. Ama şunu söyleyebilirim, ben oryantalim ve böyle olmaktan dolayı da çok mutluyum.

* Kızgınlık var herhalde...
Hayatım boyunca Tanyeli kazansın Ayşe kazansın, Fatma kazansın diye değil, sanat kazansın diye bu işe mesleğime emek veren herkese saygı duydum. Şu satten sonra bana dava açılması çok saçma. Hiç elle tutulur sebep yoktu, artık yargıya intikal etmiş benim söyleyecek bir şeyim yok... Beni diğerlerinden farklı tutan şey şudur; Boş konuşmam, tarzım ve tavrım birdir. Sahte popülerliklere takılmam. İşimle gündemde ve ortada olurum. Sanatımı icra ederim, eğitirim ve çekilirim. Çok konuşmam, icraatlarımla yaptığım işlerlerle ortadayım. Bundan sonra da böyle olacağım. Bu sanat Türkiye'de bir yere gelsin ve bütün herkes buna sahip çıksın. Bazen sanatçılar kendini sanatçı görüp sanattan yerler ve eğer sanatı bir pastaya benzetirsen harap ederler pasytayı. Ama bazen de öyle iyi sanatçılar vardır ki, kendileri o pastaya bir şeyler eklerler, kalite getirirler. Birlik ve bütün olmak lazım. Türkiye'de yeni bir oryantal tarzı, yeni bir düşünce şekli başladı. Herkes artık oryantali sanat olarak değerlendiriyor. İnsanlar artık çocuklarını yarışmaya rahatlıkla gönderiyor. En önemlisi artık utanmıyorlar.

* Yeni projeler var mı?
DVD hazırlıklarım devam ediyor ama ben esas hayranlarıma başka bir müjde vermek istiyorum. Dans albümü hazırlıyorum. Hayatım boyunca assolistlikte gözüm olmadı. Bundan sonra da olacağını sanmıyorum. Dansın içindeki her işte varım. İnşallah bir terslik olmazsa albüm kış aylarında çıkacak. 9 parçalık bir albüm. Göbeğime, kendim vokal yapacağım.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
İşte Gezen'in Maasai kabilesiFerrari Cem Yılmaz'ın çıktı
Madonna'ya bel kıvıracakPara ve zevk modada saklı
'Bir nesil yok olacak'Aktörü bıraktı şarkıcıyı kaptı
Acil servisSultan'dan aşk mesajı var
'Aldatıldım ama erkekle!'Görev değişikliğine Tom engeli
İzel'in albüm telaşı'Aşk diye bir şey yok'
Taciz eve kapattırdıZayıflık kadınlara yakışmıyor
Düğün yeri için son karar...'Bağımlı oldum'
İftar Mönüsüİtalya da 'kadınlar balık...
Estetisyenlerin ünlü şaheserleriOruç sayesinde iyileşti
Sevgi mesajlarıRüya Yorumları
GÜNCEL
Abdestsiz Abdestsiz Kur'an okunabilir
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyelerinden...
Suç 'Önder'liği
Altı ölüm üstü hayat
Kötü talihe mat
Miras sanma-yalı-m
8 polis gözaltına alındı
Bütün kavga 12 santim için
SPOR
Kezman'ı Kezman'ı topa tut!
Sırp yıldızın formunun avantajını kullanmak isteyen Brezilyalı hoca,...
Hakan tek forvet
Bu ne biçim söz hoca
Trabzon ışığı gördü
İstifası cebinde
Balili'ye özel muamele
Bronz tesellisi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Yağ. Ola. 21 C,Par. Bul. 15 C
ANKARA - Yağmur 14 C,Kapalı 9 C
IZMİR - Par. Bul. 27 C,Par. Bul. 14 C
ANTALYA - Açık 26 C,Açık 19 C
ADANA - Yağ. Ola. 29 C,Yağmur 19 C
EKONOMİ
IMKB E: 36.084,240 D:% -0,84
DOLAR S: 1,518 D:% 0,63
EURO S: 1,932 D:% 0,34
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu