Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 19 Eylül 2006
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
'Ata'ya sözüm yok da diğerlerine kırgınım'
Bıçkın mahalle delikanlısı Gaffur

'Ata'ya sözüm yok da diğerlerine kırgınım'

Avrupa Yakası'nın senaristi ve oyuncusu Gülse Birsel, Ata Demirer'in 13 bölüm önceden ayrılacağını açıkladığını, ancak diğer oyunculardan son dakika golü yediğini söyledi....



Avrupa Yakası yeni sezonda da Çarşamba günleri atv ekranlarında devam ediyor. Ata Demirer, Evrim Akın ve Bülent Polat'ın ayrılmasından sonra dizinin kan kaybettiği ve yayından kalkacağı yolunda söylentiler çıksa da, dizinin senaristi ve oyuncusu Gülse Birsel, dizinin kalitesinden ve esprilerinden bir şey kaybetmediğini belirtti ve "Bu yıl Avrupa Yakası'nın en başarılı senelerinden biri olacak" dedi.

Ayrılan oyunculara sitem...
Diziden ayrılan oyunculara sitem eden Birsel "Ata 13 bölüm önce söylemişti kararını. Biz de, özellikle Evrim Akın ve Bülent Polat başta olmak üzere diğer oyuncuların ısrarıyla diziyi devam ettirmeye karar verdik. Son bölümden bir hafta önce Evrim 'ben vazgeçtim' dedi. Çekimerden bir gün önce Bülent de ayrılacağını söyledi. Bunlar hoş şeyler değil." dedi. Peker Açıkalın, Tolga Çevik, Hasibe Eren, Sarp Apak'la dizinin senaryosuna ve konularına renklilik geldiğini anlatan Birsel "Yani hakikaten yeni bir dizi yazıyor gibiyim. Çok daha iştahlıyım. Şu anda da öyle bir tazelik ve enerji geldi "diyor ve Avrupa Yakası ile ilgili soruları yanıtlıyor...

* Dizinin biteceği konusunda çok tartışmalar yaşanmıştı sanırım...
Geçen sene bir ara bitirmeyi düşündük ama bitmemesi gereken bir dizi olduğunu anladık. İnsanlar, sokakta durdurup bize tepkilerini gösterdiler. Bana çok fazla e-mail geldi. İnternet üzerindeki forumlar bayağı bir karıştı. En önemlisi, atv'ye dizinin bitmemesi yönünde çok fazla seyirci e-maili ve telefonu gelmiş. 'Başka komedi dizisi yok', 'Gülmeye ihtiyacımız var', 'Çarşamba saat 20.00'de biz ne yapacağız?', 'Oyuncular gidebilir ama daha bir sürü oyuncu var, biz onlara hayranız' tarzında şeyler söylemişler. Bunun üzerine "En iyisi devam edelim" dedik.

* Ata Demirer'in ayrılması sorun olmadı mı?
Ata gidebilir. Ama sonuçta Volkan'sız da bir Avrupa Yakası olur. Gayet de güzel olur. Zaten dikkat ettiyseniz, son 13 bölümde Volkan eskisi kadar ön planda değildi. O birazcık da bilinçli bir tercihti. İzleyicileri yeni bölümlere hazırlamak için Volkan'ı biraz geri plana çekip, diğer oyuncuları ön plana çıkarttık. Hiç bir reyting düşmesi olmadı. Hatta son bölümlerde aslında bayağı yükseldi. Sonuçta kalitesinden bir şey kaybetmeyecek bir dizi elbette bu. Öyle bir karar verdik.

* Dizi için 100 bö- lümde bitecek' deniyor...
O geçen yıl verdiğimiz bir karardı. '100. bölümde güzel bir final bölümüyle veda ederiz' diyorduk. Ama tabii seçimimizi değiştiren şeyler olursa devam edebiliriz. 100. bölümde final yapmak gibi kesin bir kararımız yok. 'Biz nasıl hissediyoruz?', 'Yeni ekip birbirine alıştı mı?, 'Yeni tipler tutuldu mu?' bakacağız... Ama, birinci bölümün çekimlerini bitirdik. Sahnelerin kaba montajını da gördüm. Tahminimizin çok üstünde bir sonuç ortaya çıktı. Hatta montajı ve sesi yapan arkadaşlar ki onların fikirleri çok önemlidir, geçen seneden daha iyi olduğunu söylüyorlar.Reytinglerde oynamalar olsa da onlar bizim kaderimizi belirlemez. 100. bölümde belki final yaparız, belki de bir kutlama yapıp devam ederiz.

* Yeni oyuncular kaynaşabildi mi, Avrupa Yakası eski havasını yakaladı mı?

Bence yakaladı. Tabii onlar bizden daha heyecanlı çünkü yeni bir işe başlıyorlar. Enerjileri bizi de yükseltti. Aslında baktığımızda kadro müthiş. Hümeyra, Gazanfer Özcan, Engin Günaydın, Aslı'sı, Cem'i, Kubilay'ı, Sertaç'ı, Fatoş, Yaprak, Bülent Bey, Sedef Hanım... Say say bitmiyor. Dört tane de yeni oyuncu eklendi. Tolga Çevik, Hasibe Eren, Peker Açıkalın ve Sarp Apak.

Yeni bir dizi yazıyor gibi...
* Yeniden başlamış gibi oldu herhalde.

Evet aynen öyle oldu. Herkes çok memnun, canla başla çalışıyor. Çok daha profesyonel bir hava geldi sete. Yeni oyuncuların dördü de hem çok iyi oyuncu, hem çalışılması çok kolay insanlar.

* Peki endişeleriniz var mı?
Seyircinin muhafazakar davranmaması lazım. Yani 'illaki eski tipleri göreceğiz' gibi bir ısrar olmazsa, bence bu sene Avrupa Yakası'nın en başarılı dönemi olacak.

* Senaryoyu siz yazdığınız için soruyorum, bu değişimden etkilendiniz mi?
Daha kolaylaştırdı. Çünkü Volkan ve Selin karakterlerinin üzerine çok fazla hikaye yazmıştım. Yeni gelen 4 karakter birden bire dengeleri değiştirdi. Yeni durumlar ve yeni hikayeler ortaya çıktı. Şu anda ben o konuda çok rahatım. Yani hakikaten yeni bir dizi yazıyor gibiyim. Ben de çok daha iştahlıyım. Yeni oyuncuların tabii ki yeni tarzları olacak. Bu ratinglere de olumlu bir şekilde yansıyacaktır. Beklenenin çok üstünde bir sonuç alacağımızı tahmin ediyorum. Dizinin kalitesinde de hiç bir şey, hiç bir eksiklik, hiç bir düşme olmadığını da biliyorum. Avrupa Yakası hakikaten çok iyi bir komedi dizisi olmaya devam edecek gibi hissediyorum.


Mustafa KIZIL/MAGAZİN

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bektaş konuştuBu kez hapı yutmadı
140 trilyonluk kadın...Ayrılsak da beraberiz
'Süper Lady'ler havuzda...Özlem bitti! Bu akşam...
Emina'nın aşk bilmecesi!Annesi çok kızıyor
Ağaç yaşken eğilir Ağaç...Günün Mönüsü
Tazelikten şaşmayınBöbrek için patates ye
Acil servisVictoria Beckham Stil golcüsü
Güzelliği kalbindeBebeğiyle görücüye çıktı
Tyra'dan şok eden itiraf!'Gerçek bir kadınım'
Aşk mesajlarıOyunculuk out modellik in
Hayata dört elle sarıldıRüya Yorumları
GÜNCEL
Suikast Suikast korkusu
Yücel Kaya'nın son kitabı 'Papa'ya Suikast', Avrupa'nın gündeminde...
Paris'te kritik toplantı
Trafiğe zilli çözüm
Büyükşehir kovuyor
Sabrın sonu linç
Çay ölüme aktı
Tadilat nedeniyle...
SPOR
Yanal Yanal adım adım Fener'e
Manisa Başkanı Haluk Çubukçu, "Karşı taraftan bir şey gelirse oturur...
Gizli harekat
Gitmeye hazırım
Pembe tablo çizdı
Bir Kezman, gerisi yalan
Süper olacak
Şampiyonluk için henüz çok...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Yağmur 26 C,Yağ. Ola. 16 C
ANKARA - Par. Bul. 29 C,Par. Bul. 13 C
IZMİR - Yağmur 29 C,Par. Bul. 15 C
ANTALYA - Açık 33 C,Açık 22 C
ADANA - Açık 34 C,Açık 22 C
EKONOMİ
IMKB E: 38.032,820 D:% -0,56
DOLAR S: 1,471 D:% 0,24
EURO S: 1,863 D:% 0,13
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu