Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 19 Eylül 2006
Antalya Festivali'nden izlenimler
Ünlüler... adım başı
Tayyip Erdoğan'ı rüyamda gördüm

Antalya Festivali'nden izlenimler

Cannes Film Festivali'ne gitmeyi hep arzu ettim. Işıklar, sanatçılar ve "Red Carpet" (Kırmızı Halı) olayı oldum olası ilgimi çekmiştir. Bu yüzden, Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel'den Altın Portakal Film Festivali için davet alınca, hiç tereddüt etmedim. Üstelik Türel, sevip, takdir ettiğim bir belediye başkanı; Antalya'nın da en güzel mevsimi...
Uçaktan iner inmez yüzüme çarpan o sıcak ve rutubetli havayı hissedince, "Sen öyle san" diye geçirdim içimden. İstanbul'da havalar iyice serinlediği için, "Ne olur ne olmaz" diye bir çift çizme bile getirmiştim yanımda. Sıcağın yanı sıra, rutubet, tahammül edilir gibi değil ama, hiç değilse Eylül ayında akşamları serinliyor Antalya.

***

Gelelim ilk geceye... açılış... Tam önümdeki sırada festival dolayısıyla ülkemizde bulunan yabancı şöhretler: Faye Dunaway, "Şeytanın avukatı" filminin yönetmeni Taylor Hackford, "Damdaki Kemancı" filminin arkasındaki isim Norman Jewison, bir çok film ve TV dizisinin yaratıcısı John Irvin, 2006 Emmy'de "En iyi kadın oyuncu" ödülünü alan aktris Helen Mirren.
Maalesef yabancı konuklarımızın bazılarının valizleri uçaktan çıkmamış; fakat, onlar bunu anlayışla karşılamışlar: "Bir defa da Cannes'da başımıza böyle bir olay gelmişti" diye teselli bile etmişler bizimkileri.
Kulağımıza çalınanlara göre, MHP, festivali sabote etmek istiyormuş. Hatta, Türk Hava Yolları'na sürekli bomba ihbarı yapılıyormuş. Bu yüzden uçaklar aranıyor; geç kalkıyor. Yabancı konukların bagajlarının gelmemesi de, bu arama telâşından kaynaklanmış. Koskoca bir partiyi suçlamak istemem ama, Antalya'da kanaat bu merkezde.
Aslında, MHP'nin derdinin Altın Portakal'dan ziyade Türk Kurultayı olduğunu düşünüyorum. Alparslan Türkeş'in mirası olan Türk Kurultayı, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Tacikistan, Moğolistan ve KKTC'nin başkanlarının katılımıyla, Antalya'da toplandı. Hadiseyi Tayyip Erdoğan sahiplendi. AK Parti, önemli bir kadroyla Antalya'ya geldi.
Kısacası bir yandan Altın Portakal, bir yandan Uluslararası bir mahiyet arzeden Avrasya Film Festivali, bir yandan da Türk Kurultayı... hepsi Antalya'da.
Menderes Türel'in iki ayağı bir pabuca girdi sanmayın; maşallah her şeye yetişiyor. Hatta, bizi Antalya'nın ünlü 7 Mehmet Lokantası'nda ağırlayacak zamanı bile buldu.
7 Mehmet'te mutlaka, bir nevi mantı, köfte ve nohut çorbası olan kulaksızı yemelisiniz. Antalya usulü piyazı (içinde tahin oluyor) ve kabak tatlısını da ihmal etmeyeceksiniz.
Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel'in davetinde bir avuç insandık: Korhan Abay, Yılmaz Erdoğan, Leyla Umar, Türel'in eşi Ebru Hanım ve bir iki belediye görevlisi.
Yılmaz Erdoğan, babası Nazım Beyle gelmişti. Espri kabiliyetini babadan almış besbelli. Nazım Erdoğan (onun da ismi Nazım Hikmet'ten geliyor), Hakkârili; emekli öğretmen. Kendisi Hakkâri'de çalışırken, çocuklarını daha iyi bir gelecek için Ankara'da okutmuş. Onların önünü açmış.
Nazım Bey'in boğazından eşini anmadan lokma geçmedi.
-Çok düşkünsünüz galiba hanımınıza.
-Yeniden evlenecek olsam, gene onu seçerdim.
-Peki sadece yemek yerken mi hatırlarsınız karınızı?
-Bir ay ışığına çıkıp bakayım... Aklıma gelecek mi?
(Gülüşmeler)
-Yılmaz Erdoğan da evlendi Mustafa Erdoğan'ın ardından. Acaba hangi gelini tercih edersiniz? Gülben Ergen mi, yoksa Belçim Bilgin mi?
-El kızları arasında neden tercih yapayım ki.
(Gülüşmeler)
-Yılmaz Bey espri kabiliyetini sizden mi aldı?
O sırada lâfa Yılmaz Erdoğan girdi:
-Herhalde öyle oldu ama, mavi gözlerini bana vermedi.
-Onlara kıyamadım...

***

İlk gecenin biraz dedikodusunu yaptık:
-Neydi sunucu Oktay Kaynarca ile Şebnem Dönmez'in hali. Hep ellerindeki metinden okudular. Üstelik İngilizceleri hiç yok. Kelimelerin kafasını gözünü yararak konuştular.
-Bir ara Antalya'da mıyız, Hindistan'da mıyız diye şaşırdık. Bollywood'dan sevgilerle dans grubu tam 45 dakika dans etti. Türkiye ile ne ilgisi var?
Organizasyona Antalya Belediye Başkanı karışmıyor, yetki tamamen TÜRSAK Vakfı yönetiminin elinde.
Mutlaka herkes çok gayretli ve iyi niyetli. Ama, belki biraz daha fazla istişare etmeye ihtiyaçları var.
GÜNCEL
Suikast Suikast korkusu
Yücel Kaya'nın son kitabı 'Papa'ya Suikast', Avrupa'nın gündeminde...
Paris'te kritik toplantı
Trafiğe zilli çözüm
Büyükşehir kovuyor
Sabrın sonu linç
Çay ölüme aktı
Tadilat nedeniyle...
SPOR
Yanal Yanal adım adım Fener'e
Manisa Başkanı Haluk Çubukçu, "Karşı taraftan bir şey gelirse oturur...
Gizli harekat
Gitmeye hazırım
Pembe tablo çizdı
Bir Kezman, gerisi yalan
Süper olacak
Şampiyonluk için henüz çok...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Yağmur 26 C,Yağ. Ola. 16 C
ANKARA - Par. Bul. 29 C,Par. Bul. 13 C
IZMİR - Yağmur 29 C,Par. Bul. 15 C
ANTALYA - Açık 33 C,Açık 22 C
ADANA - Açık 34 C,Açık 22 C
EKONOMİ
IMKB E: 38.032,820 D:% -0,56
DOLAR S: 1,471 D:% 0,24
EURO S: 1,863 D:% 0,13
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu