Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 27 Temmuz 2006
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Varoşlar Hiroşima gibi
Ece'nin Aynası
Bir cümleyle...
Profesyonel judocu

Varoşa dikkat



Halkın Yükselişi Partisi Lideri Yaşar Nuri Öztürk, "Bugüne kadar halkın onurunu satın alma pahasına kömür, yiyecek dağıttılar. Ancak ahiret edebiyatı da bitti" dedi.

***

Varoşlar Hiroşima gibi

HYP Lideri Yaşar Nuri Öztürk, "Bugüne kadar halkın onurunu satın alma pahasına kömür, yiyecek dağıttılar. Ancak ahiret edebiyatı da bitti" dedi.

Yaşar Nuri Öztürk, parlak bir din bilginliği kariyerinin ardından siyasete atıldı. 3 Kasım 2002 seçimlerinde CHP'den Meclis'e girdi ama bu birliktelik uzun sürmedi. Amblemi çınar ağacı olan Halkın Yükselişi Partisi'ni kurdu ve başına geçti. Şimdi Türkiye'nin dışarıdan yönetildiğini söylüyor ve bunu kırmak için ilk seçimde iktidara geleceklerini söylüyor. Yaşar Nuri Hoca, "Baktık herkes halkın sırtına binip yükselmek istiyor. Biz de halk yükselsin dedik ve bu partiyi kurduk" diyor. İşte o röportaj...
* Yaşar Hoca'nın Ankara'da ne işi var? Yaşar Nuri, bir misyon adamı. İnsanlık için aklın, bilimin değerlerini öne çıkarır. Ben ilahiyatçı, hukukçu ve felsefeci bir adamım. Kariyerim bunlar. Yaşar Nuri ülkesini çok sever ve ülkesi için yapabileceği her şeyi yapar. Bunu 20-30 sene yaptı. Ama 11 Eylül'den sonra Yaşar Nuri'nin hizmet tarzında bir değişiklik gerekti. Artık konuşmak ve yazmak, Türkiye'nin derdine çare olmuyor. Su kirlendi, hatta zehirlendi. Suyun başına geçip suya zehir katılan noktaya oturmak lazım.
* Neresi o zehir katılan yer? Zehir katılan yer Ankara. Siyaset yani. O zaman söz ve yazıdan eyleme geçmek lazım. Biz de eyleme geçtik. Eyleme geçtiğimiz yer CHP oldu. Çünkü en uygun yer orasıydı. Ama verilen sözler tutulmadı. Sine-i millete döndük ve oradan Halkın Yükselişi Partisi çıktı. Deniz Baykal bana verdiği sözde durmadı ama millet durdu.
* Nasıl durdu millet? 72 il ve 512 birimde teşkilatlandı bu parti. Ve seçime girme hakkını aldı. Çok partili siyasi hayatımızın teşkilatlanma rekoru bizde.
* İktidara gelme iddiasındasınız? Evet. Biz şu anda ikinci partiyiz. Ben bunu söylerken herkesin güleceğini biliyorum. Gülsün. Ben fikir hayatında da benzeri şeyleri söyledim.
* Dayanağı nedir iddianızın? Dayanağı benim 20 yıldır bu halkla beraberliğimin vicdanıma verdiği kanaat. Bir Yaşar Nuri anketi bu. Bu paraya dayalı anket değil, yağcılığa dayalı anket de değil, manipülasyona dayalı anket de değil. Hiç şaşmaz. Ama ukalalıktan da uzak duralım. Bir koalisyon geliyor ve biz o koalisyonun başı oluruz, içinde oluruz.
* Millete ne faydanız olacak? Türkiye'yi dışarıdan yönetilen bir ülke olmaktan çıkaracağız. Türkiye'yi Türkiye'den yöneteceğiz. Türkiye'yi Türkiye'den yönetecek kadroları bu ülkenin anaları doğurmuştur ama onlar parlamentoda yoktur. Ben onları parlamentoya taşıyacağım.
* Kimler tarafından yönetiliyor Türkiye? Haçlı kurmaylar tarafından. Avrupa Birliği ve ABD. 1071 Malazgirt'in rövanşını Çanakkale'de alamayanlar, işi bitirmek için tekrar harekete geçtiler. Biz Mustafa Kemal'in vermediği rövanşı vermemek üzere tekrar sahneye çıkmışız. Biz Kurtuluş Savaşı'nın devamıyız. Bu ülkenin evlatlarını yeterli sayıda oraya soktuğumuz zaman Türkiye'nin kaderi değişecek. Benim kurucular kurulunda yüzde 28 kadın var. Siyaset tarihinde ilk defa, 11 ilin başkanları kadın.
* Ekonomiye getireceğiniz çözümler? Sorunu da, çözümü de herkes biliyor. Bütün dava, gerekeni yapma iradesidir. Varoşlar, Hiroşima'da patlayan atom bombasına denk bir patlamanın eşiğindedir. Dini kullanarak milletten, hazineden talan ettikleri paraları merhamet tellallığı yapıp halkın onurunu satın alma pahasına kömür, yiyecek diye dağıtarak bu işi bir de ahiret edebiyatıyla önlüyorlar. Bu edebiyat da artık fayda vermeyecektir. Biz ilk haftada Kamu İhale Kanunu'nu askıya alacağız. Teşvik Kanunu'nu askıya alacağız. Odaları, borsaların 3 katrilyonunu vergilendireceğiz. Borç, 2-3 senede ödenir.
* Başka ne önleminiz var? Gümrük anlaşması dışarıdan atılan hortumdur. 9.5 yılda Türkiye'ye attığı kazık 184 milyar dolardır. Bu anlaşmayı da biz askıya alacağız. İşte o zaman AB müzakereleri başlayacak ya da bitecek. Bugünkü müzakere falan değil. Tutsak odasına hapsedilmiş Türkiye'den istediklerini alma operasyonudur. Fırat-Dicle sularını verin, Kıbrıs'ı verin, Patrikhaneye ekümenlik verin, Rum mektebini açın, Ege'deki milli karasularını 12 mile çıkarın, İzmir sahillerinden pasaport alarak denize girin... Biz bunlara izin verir miyiz? Bunlara hangi hain ve şerefsiz izin verecektir. Allah bunu siyaset yoluyla hallettirsin, ettirmezse başka türlü olacak.
* Erken seçim olur mu? Gerek yok bana göre. İstemiyoruz. Ben niye erken seçim isteyeyim? İstemek akıl karı değil. Foyaları iyice meydana çıksın. 3 Kasım'dan beri Türk siyasetinde bizim dışımızda yeni var mı? Hayır. Tek yeni biziz.
* Cumhurbaşkanlığı seçimi için ne düşünüyorsunuz? Cumhurbaşkanlığı seçimini Anayasa göstermiştir. Meclis Cumhurbaşkanı'nı seçecek. Recep Tayyip Erdoğan olursa olmaz demek hukuka, Anayasa'ya saygısızlıktır.
* İktidarın türban ve imam hatip konularındaki tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz? "Bu sorunları çözmek namus meselemizdir bizim" dedi, çözemedi. Ve türban meselesinden mağduriyeti olanlar da onların ifadesiyle iyice çıkmaza girdi. Türkiye ölçeğinde sıkıntı olmaktan çıktı, dünya ölçeğinde bir sıkıntı oldu. Durumu eskisinden 50 kat daha zor hale getirdi. AKP budur. Ve çözemez.
* Sizce çözüm? Bizce çözüm Yaşar Nuri Öztürk. Bu meseleyi Atatürk ruhu çözer. Başörtüsü mağdurları, avukatlarını azledip vekaleti bana verecek. Ben de samimiyetle çözeceğim.


Kadir KILIÇPARLAR, Mehmet ÇETİNGÜLEÇ,Ece VAHAPOĞLU

DİĞER GÜNE BAKIŞ HABERLERİ
Bush: PKK çok yakında yok olacakParsadan'ı sadece 20...
Bolu'da 'keneci ajan' avı!CHP'li danışmana Başbakan vetosu
32 yıl sonra bir ilkKutan CHP'de
Öztürk'ün acı günüAlçaklar yine azdı
Çuvalı unutmadık ABD'Halk hayal kurmayı unuttu'
'Dinlenemiyor'a yazılı açıklama'100 soruda AB' kitapçığı
AKTÜEL
Akıllı bomba 'Akıllı bomba' katliamı
Bu destek yasal değil
İsrail, Lübnan'da sivil katliama yer...
Türkiye değerini bilmiyor
Çocuğunu kiralıyor
Müzenin en küçük üyesi
'Yüksek topuk' koşusu
George Michael şokta
Şaron Arafat'a gidiyor!
EKONOMİ
Özelleşen Özelleşen rakı şaha kalktı TEKEL Sigara'yı efkar bastı
2003'te 292 milyon dolara özelleştirilen TEKEL Alkollü İçecekler,...
Bizi de memnun etmedi
Uçuk maaşa soruşturma
İtalya'nın en büyüğü mafya!
'Dikkat pahalı benzin'...
Güler, CHP'li danışman istedi...
THY'ye son 3.5 yılda kadından...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 29 C,Açık 19 C
ANKARA - Açık 30 C,Açık 15 C
IZMİR - Açık 36 C,Açık 20 C
ANTALYA - Açık 35 C,Açık 26 C
ADANA - Açık 33 C,Açık 26 C
EKONOMİ
IMKB E: 35.984,530 D:% 2,04
DOLAR S: 1,525 D:% -0,59
EURO S: 1,920 D:% -0,83
PAPATYA
GÜNCEL
SPOR
AKTÜEL
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu