Tüp bebekte başarıda rol oynayan ikinci faktör ise kadının yumurtalık fonksiyonlarını gösteren FSH hormonunun yüksek düzeyde olması.
Değer 13'ün üzerinde ise... Tüp bebekte başarıyı etkileyen en önemli faktör yaştır. İkincisi ise kadının yumurtalık fonksiyonlarını gösteren FSH hormonunun düzeyidir. Bu hormon, adet kanamasının 2'nci veya 3'üncü günü kontrol edilmesi gereken bir hormondur. Bu dönemde ösrojen hormonunun da 70 pg/ml'in altında olması gerekir. Kanda FSH hormonu 13'ün üzerinde ise bu kadının yaşı ne olursa olsun, yumurtlatma tedavisine alınacak cevapta bir problem beklenmelidir. Tabii ki yaş ilerledikçe FSH hormonu artar. Yani menopoza yaklaştıkça, bu hormonun yükselmesi beklenen bir şeydir.
Az spermle de yapılır Ama bazı durumlarda çok daha genç yaşlarda bu hormon yüksek olabilir. Kadınlarda ciddi şekilde yumurtlama problemleri ve erken menopoz gibi sıkıntılar ortaya çıkar. Bu da az yumurta gelişeceğini gösterir ve gebelik başarısını etkileyen önemli bir faktör yaratır. Erkek yaşının ilerlemesi ile sperm üretiminde bir azalma meydana gelebilir. Az sperm olsa da uygulama yapılabilir.
Genetik materyalin bütünlügü Son günlerde dikkat çekici bir konu, spermin DNA bütünlüğü yani genetik materyalin bütünlüğünün bulunmasıdır. Çevresel faktörler, hayat alışkanlıkları, vs. sebebiyle sperm ve DNA bütünlüğünde bir bozulma başlar ki, bu da gebe kalamamaya ya da erken düşüklere neden olabilen bir faktördür. Bunun dışında başarıyı etkileyen önemli faktörlerden biri de kadının rahminin genel olarak şeklidir. Rahimde myom veya polip gibi rahim iç tabakasına bası yapabilen bir kitlenin olması durumunda, gebelik başarısı olumsuz yönde etkilenir.