Boşnak Böreği MALZEMESİ (6 kişilik) 1 kg un 1 fincan sıvı yağ 1 yumurtanın sarısı Yeterince su, tuz İçi için 1 demet maydanoz 200 gr beyaz peynir 1 su bardağı sıvı yağ HAZIRLANIŞI Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve 1 fincan sıvı yağı ilave ederek, yumuşakça bir hamur elde edelim. Hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayın.. Bezelerden her birini tabak büyüklüğünde açıp üzerlerine sıvı yağ ile yağlayın. Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açın. Yufkaya kaşığın ucu ile sıvı yağ serpin. Hazırladığımız peynirli maydanozlu içi yufkanın üzereni serpiştirin ve rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirin.. Üzerine yumurta sarısı sürüp ısıtılmış 230 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.
Pirinçli Fasulye MALZEMESİ (4 kişilik) * 1.5 su bardağı kuru fasulye * 2 domates, 1 kahve fincanı pirinç * 8 dal taze nane * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 adet kuru soğan * 1 yemek kaşığı domates salçası * 2 havuç, tuz HAZIRLANIŞI Önceden suda bekletilmiş kuru fasulyeleri haşlayıp suyunu süzün. Doğranmış soğanı, zeytinyağı ile kavurun. Soğanlar hafif pembeleşince küp şeklinde doğradığınız havuçları ekleyip karıştırın. Salçayı ilave edin ve iyice karıştırıp kavurmaya devam edin. Ayıklanmış, yıkanmış pirinci ekleyin. İki bardak su ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra fasulyeleri katın ve son olarak küp doğranmış domatesler ile tuzunu ekleyin. Havuçlar ve fasulyeler iyice piştikten sonra ocaktan alın.
Balık Kroket MALZEMESİ (4 kişilik) HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra iyice ezin. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı sütü ilave edip karıştırın. Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarını, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu püreye ekleyin. Özleşene dek yoğurun. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Ayrı bir kapta yumurta ve suyu karıştırın. Kroketleri önce bu karışıma sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın. MALZEMESİ (4 kişilik) * 2 patates * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 su bardağı süt * 2 taze soğanın yeşil kısmı * 1 kg haşlanmış kefal * 1 tutam kakule, kimyon * 1 tutam kişniş, tuz * 1 tutam karanfil tozu * 1 tutam tarçın, 2 yumurta * Yarım su bardağı su * Galeta unu