Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 31 Mayıs 2006
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Mutfak rehberi
Lezzet sofrası

Lezzet sofrası



Boşnak Böreği
MALZEMESİ (6 kişilik)
1 kg un
1 fincan sıvı yağ
1 yumurtanın sarısı
Yeterince su, tuz
İçi için 1 demet maydanoz
200 gr beyaz peynir
1 su bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve 1 fincan sıvı yağı ilave ederek, yumuşakça bir hamur elde edelim. Hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayın.. Bezelerden her birini tabak büyüklüğünde açıp üzerlerine sıvı yağ ile yağlayın. Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açın. Yufkaya kaşığın ucu ile sıvı yağ serpin. Hazırladığımız peynirli maydanozlu içi yufkanın üzereni serpiştirin ve rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirin.. Üzerine yumurta sarısı sürüp ısıtılmış 230 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.

Pirinçli Fasulye
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 1.5 su bardağı kuru fasulye
* 2 domates, 1 kahve fincanı pirinç
* 8 dal taze nane
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet kuru soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 havuç, tuz
HAZIRLANIŞI
Önceden suda bekletilmiş kuru fasulyeleri haşlayıp suyunu süzün. Doğranmış soğanı, zeytinyağı ile kavurun. Soğanlar hafif pembeleşince küp şeklinde doğradığınız havuçları ekleyip karıştırın. Salçayı ilave edin ve iyice karıştırıp kavurmaya devam edin. Ayıklanmış, yıkanmış pirinci ekleyin. İki bardak su ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra fasulyeleri katın ve son olarak küp doğranmış domatesler ile tuzunu ekleyin. Havuçlar ve fasulyeler iyice piştikten sonra ocaktan alın.

Balık Kroket
MALZEMESİ (4 kişilik)
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra iyice ezin. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı sütü ilave edip karıştırın. Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarını, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu püreye ekleyin. Özleşene dek yoğurun. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Ayrı bir kapta yumurta ve suyu karıştırın. Kroketleri önce bu karışıma sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik)
* 2 patates
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı süt
* 2 taze soğanın yeşil kısmı
* 1 kg haşlanmış kefal
* 1 tutam kakule, kimyon
* 1 tutam kişniş, tuz
* 1 tutam karanfil tozu
* 1 tutam tarçın, 2 yumurta
* Yarım su bardağı su
* Galeta unu




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Dünya starımız yokBir darbe de ailesinden...
Neler oluyor Davut?Yarım kalmış herşey tamam!
Şöhret sarhoşu...Sibel'e acilen sevgili aranıyor
Aşkı anlatan yaz şarkılarıTürkiye'nin yeni Eşkıya'sı
Paranın ne önemi var ki?Hem asistan hem sevgili
Eskisine geriye döndü...8 saniyede tanı hayat kurtarıyor
Her 100 çiftten 15'i kısırA'dan Z'ye hastalıklar
Güncel sağlıkŞifalı bitkiler
Siz de bir lider olabilirsinizVurdum duymaz bir yaza...
Hatlarda hareket olmalı!..Ayak tırnaklarınıza french yapın
Yaz sıcak geçecek bırakın...Domatesi, bademi...
Güzel göğüslü kadın şanslıÇalışan kadın için...
Aşklarını halen inkar ediyorlarBalayı daha yeni başladı
Yalnızlığı seviyorİkinci bebek geliyor!
'Ayrılsak da beraberiz'Dedikodular bunaltmış...
Vakfın yardım meleğiAşk Günlüğü
Alt yazı
GÜNCEL
Gözden Gözden çıkan aşk
Ünlü göz doktoru Sinan Göker'in eşi, 'Beni aldatıyor' diyerek boşanma...
Hasta olan yandı!
Havada skandal!
İstanbul kavrulacak!
Köpek dehşeti
Haydi vedalaşın!
Kurtarma, yaşat!
SPOR
Tümer: Tümer: 100. Yıl'a katkı için buradayım
Eşim ve amcam gelmemi istedi
Gelmemde koyu Fenerbahçeli...
Yıldırım'sız asla olmaz
Sıra Fatih'te
Çılgın Teklif
Hesap Karıştı
Fatih hoca bambaşka
Ricardinho bitti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 33 C,Açık 18 C
ANKARA - Açık 26 C,Açık 11 C
IZMİR - Açık 31 C,Açık 17 C
ANTALYA - Açık 26 C,Açık 20 C
ADANA - Açık 30 C,Açık 20 C
EKONOMİ
IMKB E: 37.860,800 D:% -2,69
DOLAR S: 1,540 D:% 0,69
EURO S: 1,976 D:% 1,39
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu