Enflasyonu azdıran kalemlerden biri de tavuk etiymiş. Hatırlarsanız Kuş Gribi'nden sonra tavuk eti fiyatları dibe vurmasına rağmen marketlerin, kasapların reyonları boşalmıştı. Tüketici virüsün etkisi geçene kadar da yanaşmadı tavuk etine... Ne zaman ki virüs unutuldu ve tüketici beyaz ete döndü, zamlar da birbirini izledi. Ta ki Nisan ayının son haftasına kadar. Bu tarihten itibaren fiyatlar yeniden düşüşe geçti. Şimdi parçalanmamış bütün tavuğun toptan satışı 2.60 YTL'den 1.90 YTL'ye geriledi. Bu rakamları marketlerden değil, bizzat BESD'den (Beyaz Et Sanayicileri Derneği) aldım. Tavuk fiyatının gerilemesinin altında yatan nedense, bir türlü ısınmak bilmeyen havalar. Beyaz et üreticileri, satışların yüzde 30 arttığı "pikniksezonunu" dikkate alıp, kapasiteyi ona göre artırdılar. Ama planlar ters tepti. Havalar soğuk gidiyor. Piknikçiler evden dışarı çıkamıyor. Artması beklenen talep de yerinde sayıyor. Peki üretici ne yapsın? Çareyi tavuk etini ucuzlatmakta buluyor. Ama üreticiler, ucuzlamadan önce de tavuk eti fiyatının geçen Nisan ayıyla aynı olduğunda ısrar ediyor. Biz "Enflasyon yükselmiyor" demiyoruz. Yükseliyor. Ama zamları kim yapıyor, işte onu kimse bilmiyor...