Son trend diyet reçeteleri, sebze işini solladı, ot olayına girdi. Nereden buluyorlarsa buluyorlar, gazetelerde "otyemenin" yararlarını anlatıyorlar, hayatımızda adını sanını duymadığımız, kendisini görmediğimiz otlardan yapılan yemekler öneriyorlar. Çiğdempilavı Çiğdemleri temizleyip, yıkayın. Kuruladıktan sonra şeritler halinde doğrayın. Bir tencereye tereyağı ile çiğdemleri koyup, 2 dakika kavurun. Kuru biberleri ekleyip 1 dakika kavurduktan sonra, erişte ve bulguru koyun. 2 dakika daha kavurun. Sıcak et suyu, tuz ve baharatları ilave edip 15 dakika kısık ateşte pişirin. Eşekmarulu Eşek marullarını ayıklayın. Bol su ile yıkayıp, süzün, doğrayın. Tencerede tereyağını eritin, yemeklik doğranmış soğanı 5 dakika kavurun. Eşek marulları ve domatesi ilave edin; tüm malzemeyi karıştırın. Yıkanmış pirinç, parçalara ayrılmış pastırma ve baharatı ilave edin. Üzerine, bir parmak geçecek kadar su koyun. Kısık ateşte pişirin. Sorunnerede? Bu yemekler besbelli ki güzel olacak. Fakat, diyet olsun diye bu kadar ota yüklenen reçetelerin içinde pastırmanın, terayağının ve pirinci ne işi var? Ayrıca, en önemli sorun, eşek marulunu veya çiğdemi nereden bulacağımız. Bu memlekette artık arasan ilaç için eşek bile bulunmuyor ki, eşeğin yediği marulu bulacağız. Diyetçiler iyice saçmalamaya başladı.