HAZIRLANIŞI Kıyma, ekmek kırığı, peynir, mercanköşk, sarımsağın yarısı, yumurta ve karabiberi karıştırıp yoğurun ve 16 adet köfte hazırlayın. Zeytinyağını ısıtıp, köfteleri her tarafları pişene kadar 10 dakika kızartın. Aynı tavaya kırmızıbiber, soğan, kalan sarmısak ve rendelenmiş domatesi koyup, 3 dakika pişirin. Mantarları katıp 4 dakika pişirin. Köfteleri de mantarlı sosa ilave edip kaynama noktasına getirin ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. Arzu ettiğiniz şekilde spagetti ya da herhangi bir makarna üzerinde servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gram kıyma * 2/3 su bardağı bayat ekmek kırığı * 2 çorba kaşığı eski kaşar * 1 tatlı kaşığı mercanköşk * 5 diş sarımsak, 1 soğan * 2 yumurta, 4-5 domates * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet etli kırmızıbiber * 8 adet mantar * 2/3 su bardağı bayat ekmek kırığı
Pirinçli Patates Salatası
HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayın. Limon suyu ve yağla püre haline getirin. Havuçları rendeleyip sıvı yağda soteleyin. Pirinçleri lapa olmayacak şekilde haşlayın. Süzüp havuçların üzerine ekleyin. Soğumaya bırakın. Püreyi mümkünse mutfak eldiveni kullanarak yumurta büyükçe parçalar ayırın. İçine tavadaki karışımdan ilave edip hafif yuvarlayarak servis tabağına dizin. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt gezdirip dereotu ile servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 bardak Amerikan pirinci * 2-3 adet havuç * 2-3 adet patates * 1 adet limon * 1 fincan yağ * 1 bardak yoğurt * 2 diş sarımsak * Yarım demet dereotu
Fındıklı Tatlı
HAZIRLANIŞI Önce şeker, su ve limon kaynatıp soğumaya bırakın. Derin bir kaba yoğurdu, eritip eritilmiş margarini, yumurtayı, sıvı yağı ve sirkeyi alın. Azar azar unu ve kabartma tozunu ilave ederek, kulak memesi kıvamında, bir hamur elde edin. Hamuru iki eşit parçaya bölün. İlk parçayı, merdaneyle yarım parmak kalınlığında açın. Su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar çıkartın. Hamurdan ayırdığımız 2. parçaya da aynı işlemi yapın. 2. parçadan kestiğimiz parçaların ortasını kesip çıkartın. Simit şeklindeki 2. parçaları, birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın. Boşluklarına fındık yerleştirin. Tepsiye dizin. Üzerine yumurta akı sürüp pişirin. Şerbetini gezdirin.
MALZEMELER (2 kişilik) * 1 yumurta * 1 paket margarin * 1.5 kaşık yoğurt * 1 çorba kaşığı sirke * 1 paket kabartma tozu * 1 kase fındık içi * Sıvı yağ * Alabildiği kadar un * Şerbeti için: 5 su bardağı şeker * 5 su bardağı su * 1/4 limon