Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 01 Nisan 2006
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet sofrası
Mutfak rehberi

Lezzet sofrası



Soslu Köfte

HAZIRLANIŞI
Kıyma, ekmek kırığı, peynir, mercanköşk, sarımsağın yarısı, yumurta ve karabiberi karıştırıp yoğurun ve 16 adet köfte hazırlayın. Zeytinyağını ısıtıp, köfteleri her tarafları pişene kadar 10 dakika kızartın. Aynı tavaya kırmızıbiber, soğan, kalan sarmısak ve rendelenmiş domatesi koyup, 3 dakika pişirin. Mantarları katıp 4 dakika pişirin. Köfteleri de mantarlı sosa ilave edip kaynama noktasına getirin ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. Arzu ettiğiniz şekilde spagetti ya da herhangi bir makarna üzerinde servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
*
500 gram kıyma
* 2/3 su bardağı bayat ekmek kırığı
*
2 çorba kaşığı eski kaşar
* 1 tatlı kaşığı mercanköşk
*
5 diş sarımsak, 1 soğan
* 2 yumurta, 4-5 domates
*
1 çay kaşığı karabiber
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
*
1 adet etli kırmızıbiber
* 8 adet mantar
*
2/3 su bardağı bayat ekmek kırığı

Pirinçli Patates Salatası

HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayın. Limon suyu ve yağla püre haline getirin. Havuçları rendeleyip sıvı yağda soteleyin. Pirinçleri lapa olmayacak şekilde haşlayın. Süzüp havuçların üzerine ekleyin. Soğumaya bırakın. Püreyi mümkünse mutfak eldiveni kullanarak yumurta büyükçe parçalar ayırın. İçine tavadaki karışımdan ilave edip hafif yuvarlayarak servis tabağına dizin. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt gezdirip dereotu ile servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
*
1 bardak Amerikan pirinci
* 2-3 adet havuç
*
2-3 adet patates
* 1 adet limon
*
1 fincan yağ
* 1 bardak yoğurt
*
2 diş sarımsak
* Yarım demet dereotu

Fındıklı Tatlı

HAZIRLANIŞI
Önce şeker, su ve limon kaynatıp soğumaya bırakın. Derin bir kaba yoğurdu, eritip eritilmiş margarini, yumurtayı, sıvı yağı ve sirkeyi alın. Azar azar unu ve kabartma tozunu ilave ederek, kulak memesi kıvamında, bir hamur elde edin. Hamuru iki eşit parçaya bölün. İlk parçayı, merdaneyle yarım parmak kalınlığında açın. Su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar çıkartın. Hamurdan ayırdığımız 2. parçaya da aynı işlemi yapın. 2. parçadan kestiğimiz parçaların ortasını kesip çıkartın. Simit şeklindeki 2. parçaları, birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın. Boşluklarına fındık yerleştirin. Tepsiye dizin. Üzerine yumurta akı sürüp pişirin. Şerbetini gezdirin.


MALZEMELER (2 kişilik)
*
1 yumurta
* 1 paket margarin
*
1.5 kaşık yoğurt
* 1 çorba kaşığı sirke
*
1 paket kabartma tozu
* 1 kase fındık içi
*
Sıvı yağ
* Alabildiği kadar un
*
Şerbeti için: 5 su bardağı şeker
* 5 su bardağı su
*
1/4 limon




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Aşk zamanıBu kavganın sonu yok!
Kadına şiddete karşı mücadeleHerkes onun peşinde
'Özcan çok karizmatik'Ya planları tutmazsa?
Yakında kokusu çıkarTriko elbise rahatlığı...
Sıcaklık negatif enerjiyi...'Meyve sularında kanser...
Bebeğinizi gece emzirmeyinDişçi koltuğunda...
Günlük, ülser yaralarını...Kefir, TÜBİTAK onaylı!
C vitamini eksikliği...İşin kitabını yazdı
Bedavaya iş!Meme kanserine karşı mucize ilaç
Nane şifasıFerre'nin yeni yüzü
Bebek kremini kolunda deneyin!Hamarat
Kızaran ciltlere çilekli...'Niye evlenmiyorsun?'...
Şişliklerin en iyi ilacı...Kadınlar yabancı dili...
Kısa Kısa KısaKuş kafesi
Çizgi ötesiAşk günlüğü
GÜNCEL
Servet Servet kavgası
Ünlü zenginlerden Gökyiğit ailesi de para kavgasına tutuştu. Ziver...
Hovarda müdür milleti küstürür
O şimdi işsiz
Geçmişi yok!
Meryem öldü
Burcu Güneş'e köpek davası
İşte süper çocuklar
SPOR
Kartal Kartal silbaştan
Genç ve dinamik bir kadro kurmaları gerektiğini belirten Fransız...
Juninho Sürprizi
Bizans oyunlarına...
Ulusoy Kıyağı
İstifaya veto
Rekor ceza
FIFA'dan skandal
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 17 C,Açık 10 C
ANKARA - Par. Bul. 15 C,Açık 3 C
IZMİR - Par. Bul. 20 C,Açık 7 C
ANTALYA - Par. Bul. 18 C,Açık 11 C
ADANA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 13 C
EKONOMİ
IMKB E: 42.911,320 D:% -0,07
DOLAR S: 1,347 D:% -0,04
EURO S: 1,631 D:% -0,09
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu