Birçok hastalığa iyi geldiği bilinen kefirin sırrı, TÜBİTAK-MAM tarafından araştırıldı ve bir rapor olarak kamuoyuna sunuldu.
SAĞLIK İÇECEĞİ... KEFİR, içeriğindeki vitamin, mineral ve probiyotik (dost) bakteriler nedeniyle, "uzun ve sağlıklı yaşama sırrı" olarak biliniyor. Bir "sağlık içeceği" olarak tedavileri destekleyici rolü gereği klinik deneylerde kullanılan kefirin tüm yapısı, Türkiye'de ilk defa Altınkılıç firması ile ortak çalışılarak TÜBİTAK-MAM tarafından klinik deneylere veri teşkil etmesi için mikrobiyolojik deneylerle incelendi.
'YÜZDE 100 DOĞAL' ALTINKILIÇ-Kefir firması Kefir Üretim Sorumlusu Gıda Mühendisi Duygu Teoman, "Kefir yüzde 100 doğal, son derece hassas proseslerde ürettiğimiz bir ürün. Kefirin mayasından gelen etkilerini en üst seviyede tutarak üretimimizi sağlıyoruz. İçeriği TÜ- BİTAK tarafından da ortaya konulan kefiri, insan sağlığı açısından tedavilerde olumlu etki gösterir şekilde kamuoyuna sunmak istiyoruz" dedi.