Küçük porsiyonlar kolesterolü dengeler SIK sık yiyecek atıştıran insanlarda kolesterol oranı, günde 1-2 kez ağır yemek yiyen insanlara göre yüzde 5 daha az bulundu. Araştırmacılar, günde 1-2 kez yemek yiyerek diyet yaptıklarını sanan insanların, daha fazla acıktıkları için çok yiyerek fazla enerji aldıklarını hatırlatıyor. Günde 5-6 kez yiyecek atıştıranların ise her seferinde daha az enerji alarak, bu enerjiyi daha çabuk yakabildikleri belirtiliyor. Konuyla ilgili yorum yapan uzmanlar, besinlerden alınan yağların azaltılması ve sağlıklı beslenme ile kalp hastalıkları riskinin yüzde 10-21 arasında azaltılabileceğini ve bunun yaşlılar için daha büyük önem taşıdığına değiniyor.
Az alkol obeziteyi önleyebilir ABD'de yapılan bir araştırma, düzenli ve az miktarda alkol alanların obez olma riskinin daha düşük olduğunu ortaya koydu. 8 bin 500 kişi üzerinde yapılan araştırma, alkol içmeyenlerin obez olma ihtimallerinin az miktarda içenlere oranla yüzde 0.73 daha yüksek olduğunu gösterdi. Buna karşın ağır içicilerin obez olma ihtimalinin yüzde 46 olduğu belirtildi. Araştırma, İngiliz tıp dergisi BMC Medicine'de yayımlandı.
Bebeklerde besin alerjilerine dikkat İNGİLİZ bilimadamlarına göre; bebeklerde en fazla inek sütü, yumurta, buğday, fındık, fıstık, balık ve domates, alerjiye neden oluyor. Yumurta beyazının sarısına göre daha alerjenik özelliğe sahip olduğunun ancak süt ve yumurta alerjisinin zamanla geçebileceğini kaydeden araştırmacılar, "Besin alerjisi ağız ve dudakta şişme, ishal, kusma, kabızlık, üst ve alt solunum yolu hastalığı, astım, deri kaşınması, döküntü ve egzamaya neden olabilir" dedi. Tedavide en önemli yöntemin, alerji yapan besinin diyetten çıkartılması olduğunu bildiren uzmanlar, "Bebeğin beslenmesinden doktora danışmadan bu yiyeceklerin çıkartılması, zeka geriliğine neden olabilir" uyarısında bulundu.
Stres sağlığın düşmanı STRESİN insan sağlığını olumsuz etkilediği ilk kez bilimsel olarak ispatlandı. Avustralya'nın Sidney kentinde bulunan Garvan Enstitüsü'nden araştırmacılar, stresli dönemlerde vücutta Nöropeptit (NPY) adlı hormonun salgılandığını, kanda dolaşmaya başlayan bu hormonların bağışıklık sistemini etkileyerek insanları hasta ettiğini kanıtladı. "Journal of Experimental Medicine" adlı dergide yayımlanan araştırmada bilimadamları, stresin, romatoid artrit, Crohn ve şeker hastalıklarıyla da bağlantısı olduğunu iddia etti.