Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 05 Aralık 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet Sofrası
Mutfak Rehberi

Lezzet Sofrası



Tiramisu

HAZIRLANIŞI
Toz şeker ve yumurta sarılarını mikserle veya çırpa teli ile şeker incelene kadar çırpın. Peyniri ilave edip karıştırın. Kremayı çırpma teli ile çırparak kabartın ve yumurtalı karışıma ekleyin. Filtre kahvenin içine kahve likörünü ekleyip karıştırın. Bisküvileri kahveye batırın. Kalıbın içine 1 bisküvi yerleştirin ve üzerine krema yayın. Diğer bisküviler ve krema için aynı işlemi uygulayın. Üzerini toz kakao ile kapatın. Portakal ile süsleyip servis yapın.

MALZEMESİ (4 kişilik)
* 2 çorba kaşığı mascarpone peyniri
*
1 çorba kaşığı krema
* 1 çay bardağı filtre kahve
*
1 çorba kaşığı kahve likörü
* 3 adet kedi dili bisküvi
*
2 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı toz şeker

Kırmızıbiberli Kısır

HAZIRLANIŞI
Bulgurun üzerine kaynar suyu döküp 10 dakika kabarmasını bekleyin. Daha sonra salçaları ve baharatları ekleyin. Elinizle iyice yoğurun. Yarım çay bardağı zeytinyağını, 3 çorba kaşığı nar ekşisini katın, tuzunu ayarlayın. En son olarak, temizlenmiş yıkanmış ve ince ince kıyılmış maydanoz ve taze naneyi ilave edin. Dilerseniz marul yaprakları eşliğinde servis yapın.

MALZEMESİ (4 kişilik)
* 1 su bardağı ince bulgur
*
1 su bardağı kaynar su
* 2 tatlı kaşığı salça
*
1 tatlı kaşığı biber salçası
* Kimyon, kırmızıbiber, reyhan
*
3 çorba kaşığı nar ekşisi
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
*
Maydanoz, taze nane, taze soğan

Pazılı Cevizli Börek

HAZIRLANIŞI
Yufkaları düz bir zemine yayıp 8 üçgen parçaya bölün. Soğanları ince ince kıyıp, sıvı yağda kavurun. İnce kıydığınız pazı yapraklarını ve tuzu ekleyin. Pazılar pişene kadan kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp cevizleri ilave edin ve karıştırın. Yufkaların üzerine ılık su ile karıştırılmış zeytinyağını sürün. Pazılı harçtan koyup sarın. Yağlanmış bir tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürüp, çörek out serpin. Isıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.

MALZEMESİ (24 adet)
* 1 demet pazı yaprağı
*
3 yufka, tuz
* 2 kuru soğan
*
Yarım çay bardağı sıvı yağ
* İri çekilmiş ceviz içi
*
Yufkalar için 1 çay bardağı ılık su
* 1 çay bardağı zeytinyağı
*
Üzeri için: Çörek otu
* 1 yumurta sarısı




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Şimdi aşk zamanıOnlara 'Estetik' demeyin!
'Artık işin hiç önemi yok...'Tek yol doğacak bebek
Oyunculuğunu iyice kanıtladıSibel'e yine Doğu yolları...
Aşk bitince, eski günlere döndü!Yağlı ve zayıf saça...
Tüy dökücü kremlerŞekerli besinleri...
Afrodizyak deposu bitkiler...Burcunuza göre makyaj
Böbreklerin dostu adaçayıSırt ve bel ağrılarına...
'Çölyak'ı olana altın öğütlerHamilelik döneminde...
İktidarsızlığa...Profilo'da ücretsiz...
A'dan Z'ye HastalıklarYeni doğan torunu icin...
Sabaha kadar süren doğum...Aslı Şen'in canı dondurma çekti
Yaramazlığı tuttu işte...Artık dekolte yasağı yok!
Ayrılığın ardında ihanet...Anna'nın ev hali
Jessica ne giyse moda oluyor...Hamarat
Çizgi ötesiAşk günlüğü
Kuş Kafesifax... fax... fax...
GÜNCEL
Dayak Dayak Meclis'te!
Töre cinayetleri ile kadına yönelik şiddete çözüm arayan Meclis...
Korkunç hizmetçi
Kansere 3 çalım attı
Sağlık skandalı ve dram
Dedektif aile!
Aşığıyla kocasını parçalara...
Rus'a Türk burnu
SPOR
Bu Bu Kartal uçar
Siyah-Beyazlılar'ın gollerini İbrahim Akın, Ahmed Hassan ve Kleberson...
Banko Nihat!
PSV'yi yenmemiz şart
Varolma savaşı
Doğru yoldayız
Taraftara rest
Hiç kimse gitmiyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 17 C,Par. Bul. 10 C
ANKARA - Par. Bul. 16 C,Par. Bul. 4 C
IZMİR - Par. Bul. 20 C,Par. Bul. 9 C
ANTALYA - Açık 22 C,Açık 12 C
ADANA - Açık 22 C,Açık 13 C
EKONOMİ
IMKB E: 38.573,710 D:% 0,72
DOLAR S: 1,357 D:% -0,18
EURO S: 1,589 D:% -0,35
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu