MALZEMESİ (4 kişilik) * 1 adet soğan * 200 gr mantar * 2 su bardağı pirinç * 3.5 çorba kaşığı tereyağı * 3.5 su bardağı et suyu * 2- 3 dal nane * Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI Pirinci sıcak tuzlu ile ıslatın. Soğanı ince doğrayın. Mantarları bol suda iyice yıkayıp doğrayın. Geniş bir tavada tereyağının yarısını eritip soğan ve mantarı 3-4 dakika kavurun. Biraz su ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin. Kalan tereyağını tencerede eritip pirinci ekleyin ve orta ateşte 2-3 kez karıştırarak kavurun. Pirinç taneleri şeffaf bir görünüş alınca 3.5 su bardağı et suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Kaynayınca ateşi kısın. Suyunu çekmeden 5-6 dakika önce mantarlı karışımı ilave edin. Kısık ateşte 5-6 dakika dinlendirip, servis yapın.
Fıstıklı Künefe
HAZIRLANIŞI Şeker ve suyu kaynatın. 1 kaşık limon suyu ekleyip, soğumaya bırakın. Tereyağından 1.5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıfları ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın. Künefeyi pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin. Üzerine dilimlenmiş dil peynirini koyun. En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek ılık fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Çevirip bu yüzünü de kızartın. Fırından alarak fazla ağdalanmamış soğuk şurubu sıcak künefenin üzerine döküp, sıcak olarak servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik) * 200 gr kadayıf * 50 gr tuzsuz dil peyniri * 4 çorba kaşığı tereyağı * 2 su bardağı şeker * 3 su bardağı su, limon
Yeşil Mercimek
HAZIRLANIŞI Mercimekleri 1 gece suda bekletin. Ertesi sabah tuzlu suda 30 dakika kaynatın. Bir tavada ince ince çentilmiş soğan, dövülmüş sarmısak, ince ince doğranmış maydanoz, kereviz ve kekik saplarını limon suyu ile birlikte 5 dakika kadar çevirin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip, mercimekleri de ekleyin. Domateslerin kabuklarını çıkarıp, dörde bölün ve bunu da üstüne ilave edin. Tüm karışımı bir fırın tepsisine ya da cam bir tabağa koyup, 130 derecelik fırında 20 dakika kadar süreyle pişirin.
MALZEMESİ (4 kişilik) * 400 gr yeşil mercimek * 1 adet kuru soğan * 6 adet domates * 200 gr kereviz sapı * 10 sap maydanoz * 1 diş sarmısak * 1 sap taze kekik * 1 limon, tuz, karabiber