Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 28 Kasım 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet Sofrası
Mutfak Rehberi

Lezzet Sofrası



Mantarlı Pilav

MALZEMESİ (4 kişilik)
* 1 adet soğan
*
200 gr mantar
* 2 su bardağı pirinç
*
3.5 çorba kaşığı tereyağı
* 3.5 su bardağı et suyu
*
2- 3 dal nane
* Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Pirinci sıcak tuzlu ile ıslatın. Soğanı ince doğrayın. Mantarları bol suda iyice yıkayıp doğrayın. Geniş bir tavada tereyağının yarısını eritip soğan ve mantarı 3-4 dakika kavurun. Biraz su ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin. Kalan tereyağını tencerede eritip pirinci ekleyin ve orta ateşte 2-3 kez karıştırarak kavurun. Pirinç taneleri şeffaf bir görünüş alınca 3.5 su bardağı et suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Kaynayınca ateşi kısın. Suyunu çekmeden 5-6 dakika önce mantarlı karışımı ilave edin. Kısık ateşte 5-6 dakika dinlendirip, servis yapın.

Fıstıklı Künefe

HAZIRLANIŞI
Şeker ve suyu kaynatın. 1 kaşık limon suyu ekleyip, soğumaya bırakın. Tereyağından 1.5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıfları ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın. Künefeyi pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin. Üzerine dilimlenmiş dil peynirini koyun. En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek ılık fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Çevirip bu yüzünü de kızartın. Fırından alarak fazla ağdalanmamış soğuk şurubu sıcak künefenin üzerine döküp, sıcak olarak servis yapın.

MALZEMESİ (4 kişilik)
* 200 gr kadayıf
*
50 gr tuzsuz dil peyniri
* 4 çorba kaşığı tereyağı
*
2 su bardağı şeker
* 3 su bardağı su, limon

Yeşil Mercimek

HAZIRLANIŞI
Mercimekleri 1 gece suda bekletin. Ertesi sabah tuzlu suda 30 dakika kaynatın. Bir tavada ince ince çentilmiş soğan, dövülmüş sarmısak, ince ince doğranmış maydanoz, kereviz ve kekik saplarını limon suyu ile birlikte 5 dakika kadar çevirin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip, mercimekleri de ekleyin. Domateslerin kabuklarını çıkarıp, dörde bölün ve bunu da üstüne ilave edin. Tüm karışımı bir fırın tepsisine ya da cam bir tabağa koyup, 130 derecelik fırında 20 dakika kadar süreyle pişirin.

MALZEMESİ (4 kişilik)
* 400 gr yeşil mercimek
*
1 adet kuru soğan
* 6 adet domates
*
200 gr kereviz sapı
* 10 sap maydanoz
*
1 diş sarmısak
* 1 sap taze kekik
*
1 limon, tuz, karabiber




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Kısasa kısasÖzcan vefasız çıktı
Aysu'yu internet heyecanı...Diş eti hastalıkları
Akne nasıl tedavi ediliyor?Kan bağışının vücuda faydası var
Testi cevaplayın saç...Soyunma kişiliğin aynası
Muhteşem FB albümüAnnelik müthiş bir duygu...
Farklı bir tarzEngelliler için el ele
Göz kamaştıran açılışİki çocuklu güzel
Küçük ama çok zengin!Tom Cruise biraz abarttı
Eski sevgilisine geri döndü...Komedi oynamaya hazırlanıyor...
Ok gibi kirpikler...Yüksek moral için incir
Kolyeniz vücut tipinize uymalıEtkili ve düzenli...
Bebek yüzlüler çok daha çekiciÜlkemizde yaşlı nüfus...
Elma sirkesi uykusuzluğa...Kayak yapmadan kalp...
A'dan Z'ye hastalıklarıHamarat
Aşk Günlüğüfax... fax... fax...
GÜNCEL
Yardım Yardım komedisi
Kocaeli'de halkın Pakistan için topladığı yiyecek ve giyecekler...
Okulda yılan var
'Küçük' tuzak
Baba-oğlun dramı
İşkembe salonunda dehşet anı
6 aylık bebeğini leğende boğdu
Bin 500 YTL için bu güzel...
SPOR
Altın Altın vuruş
45. dakikada Nobre'nin golüyle galibiyete ulaşan Kanarya, ezeli...
Farkı kaçırdık
Deprem etkisi
Özlenen tablo
Maçın starı Appiah
Hiçbir şey bitmedi
Bileti kesildi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 16 C,Par. Bul. 12 C
ANKARA - Par. Bul. 13 C,Açık 4 C
IZMİR - Par. Bul. 21 C,Par. Bul. 11 C
ANTALYA - Par. Bul. 23 C,Par. Bul. 14 C
ADANA - Açık 21 C,Açık 15 C
EKONOMİ
IMKB E: 36.759,890 D:% -0,40
DOLAR S: 1,355 D:% -0,33
EURO S: 1,594 D:% -0,53
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu