Göz hastalıklarının belirtileri nelerdir? Tedavi yöntemleri nasıldır? Göz hastalıklarıyla ilgili bilmeniz gerekeler.
***
Glokom size gelmeden siz ona gidin
Glokom yani göz tansiyonu, herhangi bir belirti göstermeden körlüğe kadar ilerleyebilen ve geri dönüşü olmayan sinsi bir hastalık... Bundan dolayı, hastalıkta erken teşhis çok önemli.
Göz sağlığımız için, uzmanlar, görme tembelliği, şaşılık, renk körlüğü gibi önemli sorunların erken tanısı için düzenli göz muayenelerinin yapılmasını öneriyor. Hiçbir şikayeti olmayan çocuğa 3-4 yaşlarına kadar en az 1 defa göz muayenesi yapılması gerekiyor. Çocuklarda görme 7 yaşına kadar tam olarak gelişmediğinden, tedavi edilebilir göz problemlerinin erken dönemde saptanmaları çok önem taşıyor. Görme seviyesinin tam olmaması gelecekte hem fiziksel hem de zihinsel gelişmeyi etkiliyor. Görme bozuklukları, okula başlayacak 20 çocuktan birini ve okula giden dört çocuktan birini etkiliyor. Çocukluk döneminde şaşılık, görme tembelliği gibi sorunlar ön plana çıkarken yaş ilerledikçe katarakt, göz tansiyonu, ağ tabakasındaki sorunlar, korneadaki sorunlar daha sık görülüyor. Bu yazı dizimizde tüm göz hastalıklarını ve nasıl tedavi edildiklerini bulacaksınız.
HER YIL GÖZ KONTROLÜ YAPTIRIN Göz tansiyonu da denilen glokom, hiçbir belirti göstermeden körlüğe kadar ilerleyebilen ve geri dönüşü olmayan sinsi bir hastalıktır. Bu hastalıkta erken teşhis çok önemlidir. Bunun için yılda en az 1 kez göz muayenesi yaptırmak gerekiyor. Glokomu, merak edilen ve eksik kalan tüm yönleriyle Dünya Göz Hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Can Üstündağ'a sorduk, işte Prof. Dr. Üstündağ'ın anlattıkları: Prof.