Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 20 Temmuz 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet Sofrası
Bunları Biliyor Musunuz?

Lezzet Sofrası



Bahar Güzeli
HAZIRLANIŞI Bulguru sıcak su ile ıslatın ve demlenmeye bırakın. Suyunu çekince, haşlanmış taze fasulyeyi ilave edin. Soğanı hafif kavurun. Dolmalık fıstığı pembeleştirin. Bulgurlu karışıma soğan, dolmalık fıstık, taze soğan, maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Sirke, kekik, limon suyu, nar ekşisi, sumak ve kalan zeytinyağını katarak bütün malzemeyi karıştırın. Süsleyin ve servis yapın.
MALZEMELER (5 kişilik)
* 1 su bardağı ince bulgur
* 250 gr taze fasulye
*
1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet soğan, maydanoz
*
1 kaşık dolamalık fıstık
* 3 adet soğan, sumak, kekik
*
10 dal ince kıyılmış maydanoz
* Tuz, karabiber, pul biber
*
2 çorba kaşığı balzamik sirke
* 1 adet limon suyu
*
1 çorba kaşığı nar ekşisi Süs için:
*
1 adet kırmızı biber

Roka Salatası
HAZIRLANIŞI Rokaları ayıklayıp yıkayın. Sularının süzülmesi için süzgece alın. Sonra rokaları elinizle kopartıp, salata kasesine alın. Yine elinizle koparttığınız nane yapraklarını ekleyin. Küçük doğranmış domatesi de ilave edin. 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağını, yeteri kadar tuzu ve 1 çorba kaşığı balzamik sirkeyi bir kasede karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin. En üste küp şeklinde doğranmış beyaz peynirleri serpiştirin.
MALZEMELER (4 kişilik)
*
1 demet roka
* Birkaç dal nane
*
1 adet domates,
* Bir tutam tuz
* 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
*
1 dilim beyaz peynir
* 1 çorba kaşığı balzamik sirke

Çilekli Elmalar
HAZIRLANIŞI Kabukları soyulmuş ve ortası oyulmuş elmaları tencereye alıp üzerine toz şekeri serpin. Safranı suda eritip bu karışımı tencereye alın. Elmaları hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilınması için bir kenarda bekletin. Diğer tarafta ayıklanmış ve yıkanmış çileği çatalla ezin. İçine labne peyniri, krema, pudra şekeri, Hindistancevizi ve bademi katıp iyice karıştırın. Bu karışımı elmaların içine eşit olarak doldurun. Buzdolabında 1 saat bekletin ve servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik)
* 4 adet orta boy elma
* 2 çorba kaşığı toz şeker
*
1 çay kaşığı safran
* 1.5 su bardağı su
* İçi için:
300 gr çilek
* 2 kaşık labne peyniri
*
3 çorba kaşığı krema
* 2 çorba kaşığı pudra şekeri
*
2 kaşık Hindistan cevizi
* 2 çorba kaşığı kıyılmış badem




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Boyalı bebeklerin...TV'de hakaret makinesi
Kadınlar bu kış ateş gibi...Çocukluk arkadaşı aşkı oldu
Piyangocu, ünlüleri dolaşıyor!Mustafa önce davrandı
Evini Emre'ye kiraladıBöbrekler, birçok görev...
Prostata karşı bezelyeSivilce, cilt kanserini önlüyor
Tansiyonumuz yüksek!Yürüyüş, diyabetlileri...
Gazlı içeceklerin...A'dan Z'ye Hastalıklar
İyot yetersizliğiErkeği anlamanın yolu
Mayonuzun ömrünü uzatınTatilde saçlarınızı ihmal...
Hassas ciltlere bakımHollywood modası mücevherde
Sahalara transfer oldu!Alta Yazı
Dikişsiz mayo devri...Kuzey Afrika rüzgarına kapılın
Çizgi ötesiErotizmin dili!
Guinness rekorlarıGünün Öyküsü
Kulağınıza Küpe OlsunAlt Yazı
Aşk günlüğü
GÜNCEL
Amaç Amaç kovmaksa!
1 yıldır TEAŞ'ta çalışan 6 aylık hamile kadın, askerliğini yapmadığı...
İnadına iyileşti!
Kavruluyoruz!
Her imama bir laptop
Kahreden kaza
Adliyede amca katiline kurşun
Oklavayla morarttı!
SPOR
Appiah Appiah imzaladı
Günlerdir süren sıkı pazarlık, mutlu bitti. Hakan Bilal Kutlualp ve...
Takviye şart
Gerets rahatsız
İşlem tamam
Ailton artık Karakartal
Basinas harekatı!
Kayserispor Ragıp'ı Aldı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 30 C,Açık 21 C
ANKARA - Açık 27 C,Açık 16 C
IZMİR - Açık 37 C,Açık 20 C
ANTALYA - Açık 32 C,Açık 22 C
ADANA - Açık 31 C,Açık 25 C
EKONOMİ
IMKB E: 28.675,400 D:% 0,96
DOLAR S: 1,336 D:% 0,19
EURO S: 1,599 D:% -0,47
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu