HAZIRLANIŞI Yumurta sarıları, şeker, süt ve tuzu bir tencerede karıştırın. Orta ateşte devamlı karıştırarak üstünde kabarcıklar belirmeye başlayana dek ısıtın. Ocaktan alıp, bir kaba koyun. Üstünü kapatıp, oda sıcaklığına gelene dek 1-2 saat kadar buzdolabında soğutmaya bırakın. Kalan malzemeleri sütlü karışıma ilave edin. Buzluğa koyup soğumaya bırakın. 2 saatte bir çıkartıp savurarak karıştırın. İyice donduğunda servis yapın.
MALZEMELER (5 kişilik) * 3 adet çırpılmış yumurta sarısı * Yarım su bardağı toz şeker * Yarım su bardağı süt * Yarım çay kaşığı tuz * 2 su bardağı soğutulmuş krema * 1 su bardağı vişne konsantresi
Ispanaklı Gözleme
HAZIRLANIŞI Ispanak ve soğanı ayıklayıp, yıkayın. Ispanağı ince ince, soğanı ise küp şeklinde doğrayın. Soğanı 1 yemek kaşığı margarinde kavurun. Daha sonra ıspanağı katıp, kavurmaya devam edin. Son olarak peyniri katın ve ateşten alın. Diğer tarafta yufkaları açın. Her birinin ortasına hazırladığınız içi koyun. Kenarlarından dörde katlayıp, kare şeklini verin. Hazırladığınız gözlemeyi sacda yakmadan pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gr ıspanak * 2 adet yufka * 1 adet soğan * 1 yemek kaşığı margarin * 100 gr beyaz peynir
Sarımsaklı Kabak
HAZIRLANIŞI Kabakların kabuklarını kazıyın. Arzuya göre halka halka doğrayın. Bir tencerede yağı kızdırın, soyulmuş küçük küçük doğranmış domatesleri kızgın yağda öldürün. Daha sonra küçük küçük doğranmış sarımsakları katın. Kabağı ve tuzu da edip hepsini 1-2 dakika kadar karıştırarak kavurun. Üstüne sıcak suyu ilave edip, tencerenin kapağını kapatın. Kabağın pişmesine yakın, beyaz peynirin yarısını ufalayıp serpin. Ateşten aldıktan sonra, kalan peyniri de ufalayıp ilave edin. Kabak iyice soğuduktan sonra, servis tabağına alın. Kıyılmış maydanozla servis yapın.
MALZEMELER (2 kişilik) * 4 adet orta boy kabak * 3 diş sarımsak * 2 domates veya yarım fincan domates salçası * Yarım su bardağı sıvı yağ * Bir dilim beyaz peynir * Birkaç sap maydanoz * Tuz, 3 bardak sıcak su