Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 27 Haziran 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet sofrası
Mutfak rehberi

Lezzet sofrası



Vişneli Dondurma

HAZIRLANIŞI
Yumurta sarıları, şeker, süt ve tuzu bir tencerede karıştırın. Orta ateşte devamlı karıştırarak üstünde kabarcıklar belirmeye başlayana dek ısıtın. Ocaktan alıp, bir kaba koyun. Üstünü kapatıp, oda sıcaklığına gelene dek 1-2 saat kadar buzdolabında soğutmaya bırakın. Kalan malzemeleri sütlü karışıma ilave edin. Buzluğa koyup soğumaya bırakın. 2 saatte bir çıkartıp savurarak karıştırın. İyice donduğunda servis yapın.

MALZEMELER (5 kişilik)
* 3 adet çırpılmış yumurta sarısı
*
Yarım su bardağı toz şeker
* Yarım su bardağı süt
*
Yarım çay kaşığı tuz
* 2 su bardağı soğutulmuş krema
*
1 su bardağı vişne konsantresi

Ispanaklı Gözleme

HAZIRLANIŞI
Ispanak ve soğanı ayıklayıp, yıkayın. Ispanağı ince ince, soğanı ise küp şeklinde doğrayın. Soğanı 1 yemek kaşığı margarinde kavurun. Daha sonra ıspanağı katıp, kavurmaya devam edin. Son olarak peyniri katın ve ateşten alın. Diğer tarafta yufkaları açın. Her birinin ortasına hazırladığınız içi koyun. Kenarlarından dörde katlayıp, kare şeklini verin. Hazırladığınız gözlemeyi sacda yakmadan pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 500 gr ıspanak
*
2 adet yufka
* 1 adet soğan
*
1 yemek kaşığı margarin
* 100 gr beyaz peynir

Sarımsaklı Kabak

HAZIRLANIŞI
Kabakların kabuklarını kazıyın. Arzuya göre halka halka doğrayın. Bir tencerede yağı kızdırın, soyulmuş küçük küçük doğranmış domatesleri kızgın yağda öldürün. Daha sonra küçük küçük doğranmış sarımsakları katın. Kabağı ve tuzu da edip hepsini 1-2 dakika kadar karıştırarak kavurun. Üstüne sıcak suyu ilave edip, tencerenin kapağını kapatın. Kabağın pişmesine yakın, beyaz peynirin yarısını ufalayıp serpin. Ateşten aldıktan sonra, kalan peyniri de ufalayıp ilave edin. Kabak iyice soğuduktan sonra, servis tabağına alın. Kıyılmış maydanozla servis yapın.

MALZEMELER (2 kişilik)
* 4 adet orta boy kabak
*
3 diş sarımsak
* 2 domates veya yarım fincan domates salçası
*
Yarım su bardağı sıvı yağ
* Bir dilim beyaz peynir
*
Birkaç sap maydanoz
* Tuz, 3 bardak sıcak su




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Şeytan mı, melek misiniz?Huzursuz bacak sendromu
Egzersiz stres testiE vitamini regl...
Sağlıklı cilt için...Suyla gelen güzellik
Ter kokusuna son...Tıp sözlüğü
Pedikür yaparkenÇocukluk çağı şişmanlığı...
Kızarmış balık, inme...Diş sağlığına beyaz peynir
Yumurta saçları parlatırGörmeyi güçlendirmek için havuç
Çizgi ÖtesiAşk günlüğü
GÜNCEL
Güle Güle güle laz Kazım
Karadeniz müziğinin efsane yorumcusunu sonsuzluğa onbinlerce seveni...
Mechul cinayet!
7 asırlık avrat tarifi
Sanal zina da varmıs
Çocuk deyip geçmeyin...
Emanete hıyanet
Yürüyen kan bankası!
SPOR
Fenere Fenere üç müjde
1- Sıcak bakıyor Fenerbahçe'de oynamayı çok isteyen Yıldıray,...
Nihat'tan yeşil ışık
Alex geç gelecek
En sonunda ortada kaldı
Start verildi
Rui Costa'da sona doğru
Büyük piyango
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 26 C,Açık 17 C
ANKARA - Par. Bul. 26 C,Açık 11 C
IZMİR - Açık 33 C,Açık 18 C
ANTALYA - Par. Bul. 29 C,Açık 19 C
ADANA - Açık 28 C,Açık 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 27.033,400 D:% 0,04
DOLAR S: 1,352 D:% -0,18
EURO S: 1,631 D:% -0,15
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu