Suda eriyen P vitamini, citrin, rutin, hesperidin ile birlikte flavone ve flavonoldan oluşur. C vitamininin uygun bir şekilde fonksiyon göstermesi ve emilmesi için gereklidir. Genellikle miligram (mg) olarak ölçülür. Flavonoidler, turunçgillere sarı ve turuncu rengi veren maddelerdir. Ayrıca, kılcal damar geçirgenlik faktörü olarak da adlandırılır (P geçirgenlik için kullanılır). Bioflavonoidlerin başlıca fonksiyonu, geçirgenlik direncini artırmak ve emilmeyi düzenlemektir. Bağlayıcı dokuların sağlıklı tutulması için C vitaminine yardımcı olur.
C VİTAMİNİ İLE ÇALIŞIR Günlük gereksinim tespit edilmemiştir, fakat birçok besin uzmanı 500 mg'lık C vitamini için en az 100 mg bioflavonoid (P vitamini) alınması konusunda aynı fikirdedir. P vitamini, C vitamini ile sinerjik çalışır. Yetersizliğinde, kılcal damarlarda kırılganlık oluşur. Bilinen zehirlenme vakası yoktur. Su, pişirme, ısı, ışık, oksijen ve sigara; P vitamini kaybına neden olur.