Zeytinyağlı Kabak Hazırlanışı Kabağı yıkayıp sap ve uç kısımlarını kesin. Önce dörde sonra enine keserek küçük kuşbaşı şeklinde doğrayıp tencereye alın. İnce kıyılmış soğan, kabuğu soyularak küçük doğranmış domates, dövülmüş sarımsak, şeker, tuz ve zeytinyağını ilave ederek üzerine 1 su bardağı kaynar su dökün. Hafif hararetli ısıda kabak yumuşayıncaya kadar pişirip üzerine kuru nane serpin. Soğutup servis tabağına alın (dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis yapın).
MALZEMELER * 6 küçük boy kabak * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 adet soğan, 2 domates * 5-6 diş sarımsak * 1 çay kaşığı şeker * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 çorba kaşığı kuru nane
Patates Böreği Hazırlanışı Patatesleri haşlayın. Püre makinesinden veya rendeden geçirin. Tuz, yumurta, karabiber, un koyup yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın. Yağlanmış bir tepsiye hamurun bir parçasını elinizle bastırarak yayın. Üzerine dilediğiniz börek harcını (peynirli, kıymalı, ıspanaklı) koyup, yayın. Öbür parçayı da harcın üzerine yayıp yumurta sarısı sürün. Orta hararetli fırında pembe renk alıp kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 3-4 adet patates * 3 adet yumurta * 1 çay bardağı un * Tuz, karabiber * İstenilen börek içi malzemeleri
Amerikan Salatası Hazırlanışı Sebzeleri haşlayın. Haşlanan sebzeleri küçük küçük doğrayın. Turşuyu yumurtayı da aynı büyüklükte doğrayın. Hepsini porselen bir kaseye alın. Bezelyeyi, tuzu, karabiberi ilave edip iyice karıştırın. Mayonezin yarısını ekleyip malzemelere iyice yedirin. Salatayı servis tabağına alın ve üzerini kalan mayonez ile kapatın. Üzerlerini haşlanmış yumurta, turp, salatalık turşusu ve haşlanmış havuçla süsleyin.
MALZEMELER * 2 adet patates, mayonez * 1 adet limon, 1 havuç * 1 çay fincanı haşlanmış bezelye * 1 adet küçük kırmızı turp * 2 adet haşlanmış yumurta * 3-4 adet salatalık turşusu * Tuz, karabiber