Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 01 Şubat 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet sofrası
Mutfak rehberi

Lezzet sofrası



Etli Bamya
Hazırlanışı: Bamyaları 2 saat önceden ılık suyla ıslatın. Diğer tarafta ince doğranmış soğan, yağ ve etleri hızlı hızlı çevirerek 1-2 dakika hafifçe kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi ilave edin. 1-2 dakika daha çevirin ve 20 dakika kadar pişirin. Üzerine ıslatılmış, yıkanmış bamyaları ilave edin. Üzerini örtecek kadar ılık su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Bamyalar ve et yumuşayana kadar (yarım saat kadar) pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* Yarım kilo kuşbaşı et
* 1 kahve fincanı sıvı yağ
* 2 domates
* 1 baş soğan
* 200 gram kurutulmuş bamya
* Yeteri kadar tuz

Biberli Makarna
HAZIRLANIŞI
Izgarada sarımsakları yakmadan pişirin. Yıkayıp kuruladığınız biberleri, yine ızgarada, her tarafları eşit kızaracak şekilde arada bir çevirerek közleyin. Kabukların soyup küçük küçük doğrayın. Saldıkları suyu bir kapta toplayın. Domatesleri yıkayıp ikiye bölün, yıkanmış defne yapraklarını yine ızgarada kızartın. Sonra domatesleri soyup, çekirdek kısmını çıkarın ve doğrayın. Sarımsakları soyun, çatalla ezin ve bir kenarda beklettiğiniz biber suyuna katın. Zeytinyağı, kekik ve elinizle ufaladığınız fesleğeni de katın. Tuz ve karabiberi ilave edin. Bu sosa, domatesleri, biberleri de ilave edin. Haşlanmış, süzülmüş makarnanın üzerine sosu gezdirin.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 500 gr makarna
* 600 gr domates
* 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 adet büyük boy sivribiber
* 3-4 adet defne yaprağı
* 6 yaprak frenk fesleğeni
* 4 diş sarımsak, tuz, karabiber, kekik

Fırında Sütlaç
HAZIRLANIŞI
Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra bir büyük bardak suyla birlikte yumuşayana dek pişirin. Yedi bardak sütü, tuzu ve dövülmüş çam sakızını ocakta kaynatıp içine pirinci ilave edin. Priç ununu ve nişastayı kalan sütle ezin. Elde ettiğiniz harcı tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak süte katıp, on dakika kaynatın. Şekerini ekleyin. Karıştırıp, koyulaşana dek pişirdikten sonra sütlacı ısıya dayanıklı kaselere doldurun. Kaseleri içinde su bulunan bir tepsiye oturtup, fırında üstleri kızarana dek pişirin.

MALZEMELER (6 kişilik)
* Yarım kahve fincanı pirinç unu
* Yarım kahve fincanı nişasta
* 1 kahve fincanı pirinç
* 1 su bardağı şeker
* 8 bardak süt
* 2.5 bardak su
* 1 gr damla sakızı
* 1 kahve kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı vanilya




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Kanserle savaşan besinlerKemik erimesi
Cilt sorunlarıÇocuğun örnek aldığı kişi önemli
Erkekleri tanıyalım!Araç tutmasına zencefil birebir
Göbekleri eritme zamanıŞimdi düz saç moda
Çizgi ötesiFrenginin belirtileri
Pekmez daha besleyiciAğız kuruluğuna dikkat
Burun kanamasıBitkileri dikkatli kullanın
Genç görünmek için küçük hilelerTıp sözlüğü
Aşk günlüğüSizin şiirleriniz
GÜNCEL
Barış Barış ve sevgi için acele etti
1987 yılı... Moda'da, ağaçlarıyla yeşil bir tüneli andıran dar...
En güzel 'öpücük'
Köprüde bir mucize
18 yıl sonra annesini buldu
İstanbul'a lapa lapa kar...
'Ölüsünü ya da dirisini verin'
'Kader'ine terk edildi
SPOR
Yüzyılın Yüzyılın imzası
Fransa'da önceki gün Kutlualp'in resmi mukavele yaptığı Fransız...
Fener korkusu
Yolun başındayız
Anelka transferi, TAKVİM'in...
Bugün şov var
Onlara yaradı
Yattara süper
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Kapalı 4 C,Kapalı 1 C
ANKARA - Par. Bul. 3 C,Par. Bul. -5 C
IZMİR - Kapalı 8 C,Kapalı 1 C
ANTALYA - Par. Bul. 17 C,Par. Bul. 8 C
ADANA - Yağmur 15 C,Yağmur 8 C
EKONOMİ
IMKB E: 27.330,350 D:% 0,95
DOLAR S: 1,334 D:% 0,15
EURO S: 1,734 D:% -0,06
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu