Etli Bamya Hazırlanışı: Bamyaları 2 saat önceden ılık suyla ıslatın. Diğer tarafta ince doğranmış soğan, yağ ve etleri hızlı hızlı çevirerek 1-2 dakika hafifçe kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi ilave edin. 1-2 dakika daha çevirin ve 20 dakika kadar pişirin. Üzerine ıslatılmış, yıkanmış bamyaları ilave edin. Üzerini örtecek kadar ılık su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Bamyalar ve et yumuşayana kadar (yarım saat kadar) pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * Yarım kilo kuşbaşı et * 1 kahve fincanı sıvı yağ * 2 domates * 1 baş soğan * 200 gram kurutulmuş bamya * Yeteri kadar tuz
Biberli Makarna HAZIRLANIŞI Izgarada sarımsakları yakmadan pişirin. Yıkayıp kuruladığınız biberleri, yine ızgarada, her tarafları eşit kızaracak şekilde arada bir çevirerek közleyin. Kabukların soyup küçük küçük doğrayın. Saldıkları suyu bir kapta toplayın. Domatesleri yıkayıp ikiye bölün, yıkanmış defne yapraklarını yine ızgarada kızartın. Sonra domatesleri soyup, çekirdek kısmını çıkarın ve doğrayın. Sarımsakları soyun, çatalla ezin ve bir kenarda beklettiğiniz biber suyuna katın. Zeytinyağı, kekik ve elinizle ufaladığınız fesleğeni de katın. Tuz ve karabiberi ilave edin. Bu sosa, domatesleri, biberleri de ilave edin. Haşlanmış, süzülmüş makarnanın üzerine sosu gezdirin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gr makarna * 600 gr domates * 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı * 3 adet büyük boy sivribiber * 3-4 adet defne yaprağı * 6 yaprak frenk fesleğeni * 4 diş sarımsak, tuz, karabiber, kekik
Fırında Sütlaç HAZIRLANIŞI Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra bir büyük bardak suyla birlikte yumuşayana dek pişirin. Yedi bardak sütü, tuzu ve dövülmüş çam sakızını ocakta kaynatıp içine pirinci ilave edin. Priç ununu ve nişastayı kalan sütle ezin. Elde ettiğiniz harcı tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak süte katıp, on dakika kaynatın. Şekerini ekleyin. Karıştırıp, koyulaşana dek pişirdikten sonra sütlacı ısıya dayanıklı kaselere doldurun. Kaseleri içinde su bulunan bir tepsiye oturtup, fırında üstleri kızarana dek pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik) * Yarım kahve fincanı pirinç unu * Yarım kahve fincanı nişasta * 1 kahve fincanı pirinç * 1 su bardağı şeker * 8 bardak süt * 2.5 bardak su * 1 gr damla sakızı * 1 kahve kaşığı tuz * 1 çay kaşığı vanilya