Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 31 Ocak 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet sofrası
Mutfak rehberi

Lezzet sofrası



Mantarlı Milföy
Hazırlanışı: Mermer tezgahın üzerinde un, yağ, tuz ve limon suyunu yoğurun. Hamuru açıp dörde katlayın ve üzerine nemli bir bez örterek 1 saat dinlendirin. Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın. Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada eritip domatesleri soteleyin. Toz şeker, tuz, karabiber ve kırmızıbiber ilave edip domatesler suyunu çekinceye kadar kavurun. Mantarları ekleyip 15-20 dk kadar pişirin. Milföy hamurundan 10'ar cm genişliğinde kareler kesin. Fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180 dereceli fırında pişirin. Ilınınca ortasından ikiye kesin. Hazırladığınız mantarlı karışımı pişen milföylerin arasına paylaştırıp kapatın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 kg un
*
350 gr margarin
* 1 çorba kaşığı sirke
*
1 limon suyu
* 1 çay kaşığı tuz
*
İçi için 20 adet mantar
* 2 domates, 1 yumurta sarısı
*
1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
*
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Sebze Çorbası

HAZIRLANIŞI
Sebzelerin tümünü yıkayıp ayıklayın. Kereviz ve havucun kabuklarını soyun. Kerevizi küçük küpler halinde doğrayın. Kereviz yapraklarını ince ince kıyın. Havucu küp küp doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Büyük bir tencerede 1 çorba kaşığı margarini eritip kereviz, havuç, maydanoz, soğan ve biberiye ekleyip hafifçe kavurun. 4-5 çorba kaşığı su ilave edip pişirin. Ardından 1.5 lt su ekleyip defne yaprağını da ilave ettikten sonra 15 dakika kadar pişirin. Kereviz yapraklarını tencereye ilave edip tuzla tatlandırın. Ekmek dilimlerini kızartın. Üzerine eritilmiş margarin gezdirip çorba ile servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 büyük kereviz
*
2 havuç, 1 soğan
* 2 demet maydanoz
*
1 tatlı kaşığı kuru biberiye
* 1 çay bardağı margarin
*
1 defne yaprağı, tuz
* 6 dilim kepekli ekmek

Elbasan Tava


HAZIRLANIŞI
Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe kavurun. Etleri ilave edip bir iki çevrin. Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin. Pişen etleri kemiklerinden ayırarak tuzlayıp bir tepsiye yerleştirin. Üzerine karabiber ve pul biber gezdirin. Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu top top olmaması için iyice çırpın. İçerisine et suyunu ilave edip tekrar karıştırın. Yapmış olduğunuz bu karışımı etlerin üzerine düzgünce dökün. Üzeri kızarıncaya kadar orta ısılı fırında pişirin. Servis tabağına alın, sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 500 gr kuzu eti (kemikli)
*
1 su bardağı un
* 1 su bardağı yoğurt
*
2 adet yumurta
* 2 yemek kaşığı margarin
*
1 baş soğan
* Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
*
1 çay bardağı sıcak su




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Kavgada 8 altın kuralDoğal maskelerle gençleşin
Boyalı saçların bakımıHangi saatte ne yemeli?
Kalp sağlığı için nasıl...Çocuklar 'pasif içicilik'...
Gebelikte böğürtlen çayı içinFelci önleyin
Çizgi ötesiTıp sözlüğü
Damar sertliği olanlar ne...Çevre kirliliği cenini...
Şişmanlık deyip geçmeyinAşk günlüğü
Sizin şiirleriniz
GÜNCEL
Kiracı Kiracı şantajı teslim ettirdi
Kendisini taciz edeni bıçakla öldüren kadın, cinayeti öğrenen...
Esrarkeş Mona Lisa
Kahraman koca!
BEDAŞ'çıyı bıçakladı
Hayatı unutacak
Trafik rahatlayacak
Hilal'i bulana 10 bin euro ödül
SPOR
Kadıköy'den Kadıköy'den çıkış yok
Kanarya'yı dün yine süper Brezilyalısı uçurdu. Penaltıdan takımını...
İyi başladık
Anelka Bayramı
Taraftar mest oldu
Ribery geliyor
Güneş bereketi
İlk hedef Devler Ligi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Kapalı 8 C,Kapalı 2 C
ANKARA - Kapalı 11 C,Kapalı -2 C
IZMİR - Par. Bul. 12 C,Par. Bul. 4 C
ANTALYA - Par. Bul. 20 C,Par. Bul. 9 C
ADANA - Yağ. Ola. 16 C,Par. Bul. 10 C
EKONOMİ
IMKB E: 27.074,090 D:% -0,84
DOLAR S: 1,331 D:% -0,75
EURO S: 1,736 D:% -0,74
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu