Mantarlı Milföy Hazırlanışı: Mermer tezgahın üzerinde un, yağ, tuz ve limon suyunu yoğurun. Hamuru açıp dörde katlayın ve üzerine nemli bir bez örterek 1 saat dinlendirin. Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın. Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada eritip domatesleri soteleyin. Toz şeker, tuz, karabiber ve kırmızıbiber ilave edip domatesler suyunu çekinceye kadar kavurun. Mantarları ekleyip 15-20 dk kadar pişirin. Milföy hamurundan 10'ar cm genişliğinde kareler kesin. Fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180 dereceli fırında pişirin. Ilınınca ortasından ikiye kesin. Hazırladığınız mantarlı karışımı pişen milföylerin arasına paylaştırıp kapatın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 kg un * 350 gr margarin * 1 çorba kaşığı sirke * 1 limon suyu * 1 çay kaşığı tuz * İçi için 20 adet mantar * 2 domates, 1 yumurta sarısı * 1 tatlı kaşığı tereyağı * 1 tatlı kaşığı toz şeker * Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Sebze Çorbası
HAZIRLANIŞI Sebzelerin tümünü yıkayıp ayıklayın. Kereviz ve havucun kabuklarını soyun. Kerevizi küçük küpler halinde doğrayın. Kereviz yapraklarını ince ince kıyın. Havucu küp küp doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Büyük bir tencerede 1 çorba kaşığı margarini eritip kereviz, havuç, maydanoz, soğan ve biberiye ekleyip hafifçe kavurun. 4-5 çorba kaşığı su ilave edip pişirin. Ardından 1.5 lt su ekleyip defne yaprağını da ilave ettikten sonra 15 dakika kadar pişirin. Kereviz yapraklarını tencereye ilave edip tuzla tatlandırın. Ekmek dilimlerini kızartın. Üzerine eritilmiş margarin gezdirip çorba ile servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 büyük kereviz * 2 havuç, 1 soğan * 2 demet maydanoz * 1 tatlı kaşığı kuru biberiye * 1 çay bardağı margarin * 1 defne yaprağı, tuz * 6 dilim kepekli ekmek
Elbasan Tava
HAZIRLANIŞI Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe kavurun. Etleri ilave edip bir iki çevrin. Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin. Pişen etleri kemiklerinden ayırarak tuzlayıp bir tepsiye yerleştirin. Üzerine karabiber ve pul biber gezdirin. Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu top top olmaması için iyice çırpın. İçerisine et suyunu ilave edip tekrar karıştırın. Yapmış olduğunuz bu karışımı etlerin üzerine düzgünce dökün. Üzeri kızarıncaya kadar orta ısılı fırında pişirin. Servis tabağına alın, sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gr kuzu eti (kemikli) * 1 su bardağı un * 1 su bardağı yoğurt * 2 adet yumurta * 2 yemek kaşığı margarin * 1 baş soğan * Tuz, karabiber, kırmızı pul biber * 1 çay bardağı sıcak su