Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 10 Kasım 2004
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Ramazan Sofrası
Mutfak rehberi

Ramazan Sofrası



Etli Biber Dolması

HAZIRLANIŞI
Biberleri, sap kısımlarını ve çekirdeklerini çıkartıp yıkayın. Kıymayı, ince doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, ince doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, nane, salça ve yarım su bardağı su ile iyice karıştırın ve biberlere gevşekçe doldurun. Yayvan bir tencereye dizin. Üzerlerini domates dilimleriyle kapatın. Dolmaların üzerine gelmeyecek şekilde su, tuz ve margarin ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler yumuşayıncaya dek pişirin.

MALZEMELER (6 kişilik)
*12 adet dolmalık biber
*250 gr kıyma, tuz, maydanoz
*Yarım su bardağı pirinç
*2 adet kuru soğan, nane, dereotu
*3 adet domates, 3 kaşık margarin
*Yarım çorba kaşığı salça, karabiber

Talaş Böreği

HAZIRLANIŞI
Küçük kuşbaşı doğranmış eti, ince doğranmış soğan ve margarinle kavurun. Soyulmuş, doğranmışdomates ve salçayı ekleyip, karıştırın. Tuz, kıyılmış maydanoz, karabiber, kekik ilave edip, karıştırın ve ocaktan alın. Hamuru için; un, tuz, 1 kaşık yağ ve ılık su ile katı bir hamur hazırlayın. Üzerine nemli bir bez örterek, 15-20 dakika dinlendirin. Sonra hamuru 6 parçaya bölüp merdane ile açın. Üstlerine yağ sürün ve biraz dinlendirin. Elle hazır yufka inceliği kadar açın. Ortalarına kavrulmuş et koyup bohça gibi kapatın, yağlanmış bir tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, fırında (180 derecede) üstü kızarıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 500 gr kuşbaşı et, 1 kaşık salça
*
2 adet kuru soğan, 2 domates
* 1 su bardağı su, 1 yumurta sarısı
*
Kekik, karabiber, tuz, maydanoz
* 4 su bardağı un, 2 çorba kaşığı margarin
*
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Cacık

HAZIRLANIŞI
Salatalıkları yıkayıp soyun (Dilerseniz soymadın) ve rendeleyin. Sarımsakları soyup tuz ile dövün ve yoğurda katıp iyice çırpın. 1 su bardağı su ilave edin, tekrar iyice çırpın (Boza kıvamında olması gerekir). Rendelenmiş salatalıkların üzerine döküp, karıştırın. Sonra kaselere paylaştırın. Üstlerine kıyılmış dereotu serpin ve zeytinyağı gezdirererk servis yapın (Dilerseniz, üzerine kuru nane ve pulbiber serpebilirsiniz.

MALZEMELER (4 kişilik)
*2 adet salatalık
*2 su bardağı yoğurt
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
*3-4 dal dereotu, 2 diş sarımsak
*1 su bardağı su, tuz




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Uykusuzluğa doğal reçetelerOyuncakların önemi
Bunamanın aşama aşama seyri5 kadından 1'inin derdi migren
Boğaz ağrısına iyi gelenlerDoğum kontrolünde doğru seçim
Limonla gelen güzellikŞarap misali cinsellik
Göbekten kurtulmanın sırları'Kırmızılı' sağlık
Aşk GünlüğüÇizgi ötesi
GÜNCEL
Hoşgörü Hoşgörü ve iyimserlik
Dinimizin emirlerine uyduğumuz zaman, hoşgörülü ve iyimser olmak...
Kaderin acı oyunu
Yavrusuna doyamadı
Başıma silah dayadı
Şüpheli ölüm
Artık ağlamıyorlar!
Müthiş kaçış
SPOR
Hedef Hedef Nilmar
Devre arasında Hooijdonk'u göndermeyi planlayan Sarı-Lacivertliler,...
Gençlerin isyanı
Abarttınız!
Sarı Korku!
Savaşa devam
Hakkımız yendi
Conceiçao gitmek istiyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 24 C,Par. Bul. 17 C
ANKARA - Par. Bul. 18 C,Par. Bul. 10 C
IZMİR - Yağmur 22 C,Açık 17 C
ANTALYA - Par. Bul. 20 C,Açık 19 C
ADANA - Fırtına 25 C,Fırtına 19 C
EKONOMİ
IMKB E: 22,544 D:% -0.32
DOLAR S: 1,461,000 D:% 0.07
EURO S: 1,882,000 D:% -0.32
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu