HAZIRLANIŞI Biberleri, sap kısımlarını ve çekirdeklerini çıkartıp yıkayın. Kıymayı, ince doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, ince doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, nane, salça ve yarım su bardağı su ile iyice karıştırın ve biberlere gevşekçe doldurun. Yayvan bir tencereye dizin. Üzerlerini domates dilimleriyle kapatın. Dolmaların üzerine gelmeyecek şekilde su, tuz ve margarin ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler yumuşayıncaya dek pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik) *12 adet dolmalık biber *250 gr kıyma, tuz, maydanoz *Yarım su bardağı pirinç *2 adet kuru soğan, nane, dereotu *3 adet domates, 3 kaşık margarin *Yarım çorba kaşığı salça, karabiber
Talaş Böreği
HAZIRLANIŞI Küçük kuşbaşı doğranmış eti, ince doğranmış soğan ve margarinle kavurun. Soyulmuş, doğranmışdomates ve salçayı ekleyip, karıştırın. Tuz, kıyılmış maydanoz, karabiber, kekik ilave edip, karıştırın ve ocaktan alın. Hamuru için; un, tuz, 1 kaşık yağ ve ılık su ile katı bir hamur hazırlayın. Üzerine nemli bir bez örterek, 15-20 dakika dinlendirin. Sonra hamuru 6 parçaya bölüp merdane ile açın. Üstlerine yağ sürün ve biraz dinlendirin. Elle hazır yufka inceliği kadar açın. Ortalarına kavrulmuş et koyup bohça gibi kapatın, yağlanmış bir tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, fırında (180 derecede) üstü kızarıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gr kuşbaşı et, 1 kaşık salça * 2 adet kuru soğan, 2 domates * 1 su bardağı su, 1 yumurta sarısı * Kekik, karabiber, tuz, maydanoz * 4 su bardağı un, 2 çorba kaşığı margarin * 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Cacık
HAZIRLANIŞI Salatalıkları yıkayıp soyun (Dilerseniz soymadın) ve rendeleyin. Sarımsakları soyup tuz ile dövün ve yoğurda katıp iyice çırpın. 1 su bardağı su ilave edin, tekrar iyice çırpın (Boza kıvamında olması gerekir). Rendelenmiş salatalıkların üzerine döküp, karıştırın. Sonra kaselere paylaştırın. Üstlerine kıyılmış dereotu serpin ve zeytinyağı gezdirererk servis yapın (Dilerseniz, üzerine kuru nane ve pulbiber serpebilirsiniz.
MALZEMELER (4 kişilik) *2 adet salatalık *2 su bardağı yoğurt *2 çorba kaşığı zeytinyağı *3-4 dal dereotu, 2 diş sarımsak *1 su bardağı su, tuz