Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 29 Ekim 2004
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Banko Fener
Fener rekor peşinde
Kartal'ı Serhat yıkacak
Daum yorgan döşek yatıyor
Tuncay yalnız adam
Kulaklar primde
Servet'e özel görev
Başkanlık 3 yıl olacak
Denizden çıkarma!
Mutlaka kazanmalıyız
Tribün bizi etkilemez
Önder Turacı idmanda

Yıldızlar belirler



Otoritelere göre, yıldızları gününde olan ve stresini yenen takım zafer kazanır

***

Banko Fener

Spor yazarları, Beşiktaş'ın rakibine göre maça daha stresli çıkacağını ve kaybettiği takdirde lige havlu atacağını söylediler. Fenerbahçe, kazanması halinde iddiasını kuvvetlendirecek..

Maçın yıldızları da belli...
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı yakından takip eden spor yazarları yarınki derbiden Sarı-Lacivertli takımın galip çıkacağını söylediler. Fenerbahçe'nin gerek kadro yapısı, gerekse moral motivasyon açısından rakibine oranla daha avantajlı durumda olduğunu düşünen spor otoriteleri Beşiktaş'a fazla şans tanımıyor. Siyah-Beyazlılar'ın tek avantajının İnönü Stadı olduğunu ifade eden spor yazarlarına göre maçın kader adamları ise Beşiktaş'tan Sergen, İbrahim Akın, Carew, F.Bahçe'den ise Alex, Hooijdonk ve Tuncay olacak.

İlker Ateş (Fotomaç)
Favori Fenerbahçe. Beşiktaş'ın kazanabilmesi doğru 11 ve olağanüstü futbola bağlı. Fenerbahçe kaybetse bile bir şey yitirmez. Beşiktaş kazansa bile şampiyon olamaz. Derbi maçının adamları Beşiktaş'tan Juanfran ve F.Bahçe'den Alex olur.

Faik Çetiner (TRT)
Beşiktaş son kozunu oynuyor. Bu maç Beşiktaş açısından ve ligin zirvesi açısından çok önemli. Fenerbahçe için kazanmak şampiyonluk yolunu yarılamak demek. F.Bahçe önce kaybetmemeyi düşünecek. Fenerbahçe takımında iş bitirici oyuncu sayısı rakibine göre daha fazla. Maçın adamları Beşiktaş'ta Sergen ve Carew, Fener'de de Tuncay, Serhat ve Hooijdonk.

Alaattin Metin (Akşam Gazetesi)
Derbide maçın hakemi ve iki teknik adamın verecekleri taktikler çok önemli. Zorlu maçta Fenerbahçe daha ağır basıyor, hem de avantajlı. Çünkü Beşiktaş kaybederse puan farkı 19 olur ve kulüp karışır. Daum un felsefesi çok önemli. Orta sahayı kalabalık tutar, 4'lü defansın önüne 2 ön libero koyar ve kanatlara sağlam oyuncular monte ederse İnönü'de rahat kazanır.

Hayri Ülgen (Fotomaç)
Beşiktaş açısından çok çok önemli bir maç. Kendi seyircisi önünde bu maçı mutlak suretle almak isteyecektir ve alır da. Beşiktaş'ta Carew gününde olursa Fenerbahçe'de de Hooijdonk ölü topları iyi kullanırsa günün adamı olurlar. Fenerbahçe öncelikle Alex, Hooijdonk, Tuncay ve Serhat dörtlüsü maça ağırlıklarını koyarlarsa İnönü'den yenilmeden çıkarlar.

Ömer Güvenç (Show TV)
Beşiktaş'ın en büyük avantajı saha ve seyircisi. Kazanması için bir büyük neden daha var. Hem şampiyonluktan kopmamak, hem de Fenerbahçe'yi yenip taraftarların gönlünü almak. Bu nedenle Beşiktaş bir adım önde görünüyor. Ama Beşiktaş kesinlikle unutmamalı ki, F.Bahçe'nin bir değil birkaç tane gol silahı var. Defans güvenliğini unutup dengeli oynamazsa avantajlar, dezavantaja döner.

Yüksel Aytuğ (Sabah Gazetesi)
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki derbide iki taraf da orta sahada fazla adam bulundurmak isteyecek. Bu durumda oyunun orta sahada kilitleneceğini söylemek kehanet olmaz. Ancak her iki takımın da defansının çok kolay gol yediği unutulmamalı. Galibiyete ihtiyacı olan Beşiktaş top yekun saldırmaya kalkarsa büyük hata yapar. Skor tabelası 1-1 ve 2-2 gibi gollü beraberliklere yakın duruyor.

Turgay Demir (Fotomaç)
Del Bosque hata yapmazsa, sahaya doğru oyuncular çıkartırsa Beşiktaş bu maçı kazanır diye düşünüyorum. Maçın adamları Beşiktaş'tan Sergen ve oynarsa kaleci Ramazan,Fenerbahçe'den Nobre ve oynarsa Serhat olur. Dilerim maçın kahramanı hakem Fırat Aydınus olmaz. Beşiktaş'ın en büyük avantajı kazanmak zorunda oluşu.

Gürcan Bilgiç (Sabah Gazetesi)
Fenerbahçe şu andaki kadro yapısı ve ligdeki performansı ile maçın galibiyete yakın takımı. Az gol yiyorlar, kolay sonuca gidiyorlar. Beşiktaş'ın tek avantajı kendi sahasında oynaması. Maça asılacaklardır. Bu yüzden gollü beraberlik de olabileceğini düşünüyorum. İki takım da duran topları iyi kullanıyor. Beşiktaş adına İbrahim Akın ve Sergen, Fenerbahçe için ise Alex ve Tuncay Şanlı ön plandaki isimler.




DİĞER SPOR HABERLERİ
Yine coşarızZirve karışır
Alex'in yerine Rivaldo kadrodaTek çıkar yol galip gelnek
Bu maçta patlarımFatih savaşı
Fenerbahçe'yi ben üzeceğimAt Yarışı: Ahmetcan öncelikle
Denizlispor'da alarm!Hasreti bitireceğiz
Sadece tur atladıkDevamı gelecek
Fatih Akyel'den müthiş iddialarSpor turu
Spor turu.Galatasaray'da Gallardo paniği
Trabzon-D. BakırAyman, Trabzon'a yakın
Aydınus'un ilk derbi maçı
PAPATYA
E.E.C.P.tedavisi E.E.C.P.tedavisi kalbi koruyor
Koroner kalp hastalarında kalp krizi, kalp yetmezliği ve diğer üzücü...
Göz tansiyonunun ani yükselmesi
Bayılma nedeni nasıl...
Pamela kiviyle güzelleşiyor
Cilt bakımında yaş önemli
Saç yapısı ve ömrü
Burçlara göre makyaj
EKONOMİ
Çin'e Çin'e karşı ittifak
1 Ocak 2005'te kotaların kalkmasıyla başlayacak Çin istilası, tekstil...
En zengin Hintli Erdemir'e ...
Sabancı suya dönüyor!
Kullanın kazanın!
Döviz rezervi tarihi zirvesinde
Bene, başkan yardımcısı
DB'den demiryolları için destek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 15 C
ANKARA - Açık 25 C,Açık 9 C
IZMİR - Par. Bul. 28 C,Açık 12 C
ANTALYA - Açık 27 C,Açık 16 C
ADANA - Açık 30 C,Açık 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 22,900 D:% 1.48
DOLAR S: 1,473,000 D:% -0.27
EURO S: 1,871,000 D:% -0.85
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu