Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 16 Eylül 2004
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet sofrası
Mutfak rehberi

Lezzet sofrası

Levrek Buğulama.



Hazırlanışı
Levrekleri temizleyip iki yanından fileto çıkartın. Domatesleri rendeleyin. Mantarları limonlu suya yatırın. Isıya dayanıklı derince bir kaba levrek filetolarını yerleştirin. Üzerine rendelenmiş domatesleri ve mantarı yayın. Sarımsak, domates sosu, kekik, tuz, karabiber, yeşil biber, kıyılmış maydanoz ve tereyağını ekleyin. Üzerine limon dilimlerini yerleştirin. 170 derecede ısıtılmış fırında, 20 dakika pişirin.
MALZEMELER (4 kişilik)
* 1 kg levrek, 4 domates
*
100 gr mantar, 2 diş sarımsak
* 2 dilim limon, tuz, karabiber
*
1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı domates sosu
*
3 adet sivribiber, maydanoz

Patates Salatası
HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. İnce doğranmış kuru soğan, tuz, hardal, karabiber, sirke, 1 çay bardağı zeytinyağı katıp karıştırın. Salatayı bir servis tabağına koyun. Kenarlarını domates dilimleriyle, üzerini yeşil soğan, maydanoz ve zeytinle süsleyip kalan yağı gezdirin.
MALZEMELER (10 kişilik)
* 500 gr sarı patates
*
2-3 adet yeşil soğan
* 1 orta boy kuru soğan
*
Yarım demet maydanoz
* 8-10 adet siyah zeytin
*
1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 kahve fincanı sirke
*
1 çay kaşığı hardal
* Tuz, karabiber, domates

Sarıyer Tatlısı
HAZIRLANIŞI Unu, yumurta sarısı, 1 kaşık eritilmiş yağ, sirke, biraz tuz ve ılık su ilavesi ile yoğurun. 3 cm çapında silindir biçiminde yuvarlayarak uzatın ve 14 parçaya bölün. Bu hamurları kesilen yönlerinden bastırıp büyütün. Un serperek küçük tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine fırçayla yağ sürüp bohça gibi kapatırken katları da yağlayın. En üstüne yağ sürmeyin. Katlanan hamurları nemli bir bezin altında 15 dakika dinlendirin. Hamurları ikinci kez açıp kalan eritilmiş yağla yağlayarak aynı biçimde kapatın ve nemli bezin altında tekrar bekletin. Üçüncü kez aynı işlemi tekrarlayın. Açıp, üzerine ceviz koyun, kapatıp sarın. Tepsiye dizip 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Orta koyulukta hazırladığınız soğuk şurubun içine atın.

MALZEMELER (10 kişilik)
* 2 su bardağı un, 1 yumurta sarısı
*
125 gr margarin, tuz
* 1 çorba kaşığı eritilmiş yağ
*
Yarım yemek kaşığı sirke
* Yarım çay kaşığı tuz
*
Açmak için; 1 bardak un
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
*
İçine;1 su bardağı kıyılmış ceviz
* Şurubu için 1.5 bardak su
*
2,5 su bardağı tozşeker, limon




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Sağlıklı balık yemekleriMevsimlere göre balıklar
Solunum yoluna kaçmayan pudraDoğal ilaç: Oğul otu
Sayılarla insan vücudu2004 Sonbahar kış modası
Çizgi ötesiİtiraflar
Aşk günlüğü
GÜNCEL
Amca'nın Amca'nın kurtuluşu
Geçirdiği kazada yaralanan İlhan Şeşen'i yardımına koşan gazeteciler,...
Şanzıman kavgası
Kürtaj davasında tahliye...
'Seni sona bıraktım' mesajı
Arabesk futbol
Süper öğrenci için özel oda...
İsmet Özhan, eski eşi Muazzez...
SPOR
Süper Süper Fener: 1-0
Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz F.Bahçe, Çek ekibi önünde müthiş...
Çok iyi başladık
Müthiş ikili iş başında
Kasa doluyor
Tur için vurun
Beşiktaş derbisine kasetten...
Tanjeviç iddialı!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 24 C,Par. Bul. 15 C
ANKARA - Par. Bul. 27 C,Par. Bul. 9 C
IZMİR - Par. Bul. 33 C,Par. Bul. 16 C
ANTALYA - Par. Bul. 31 C,Par. Bul. 19 C
ADANA - Par. Bul. 30 C,Par. Bul. 20 C
EKONOMİ
IMKB E: 21,616 D:% -0.41
DOLAR S: 1,498,000 D:% 0.00
EURO S: 1,826,000 D:% -0.65
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.