Hazırlanışı Levrekleri temizleyip iki yanından fileto çıkartın. Domatesleri rendeleyin. Mantarları limonlu suya yatırın. Isıya dayanıklı derince bir kaba levrek filetolarını yerleştirin. Üzerine rendelenmiş domatesleri ve mantarı yayın. Sarımsak, domates sosu, kekik, tuz, karabiber, yeşil biber, kıyılmış maydanoz ve tereyağını ekleyin. Üzerine limon dilimlerini yerleştirin. 170 derecede ısıtılmış fırında, 20 dakika pişirin. MALZEMELER (4 kişilik) * 1 kg levrek, 4 domates * 100 gr mantar, 2 diş sarımsak * 2 dilim limon, tuz, karabiber * 1 çorba kaşığı tereyağı * 2 çorba kaşığı domates sosu * 3 adet sivribiber, maydanoz
Patates Salatası HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. İnce doğranmış kuru soğan, tuz, hardal, karabiber, sirke, 1 çay bardağı zeytinyağı katıp karıştırın. Salatayı bir servis tabağına koyun. Kenarlarını domates dilimleriyle, üzerini yeşil soğan, maydanoz ve zeytinle süsleyip kalan yağı gezdirin. MALZEMELER (10 kişilik) * 500 gr sarı patates * 2-3 adet yeşil soğan * 1 orta boy kuru soğan * Yarım demet maydanoz * 8-10 adet siyah zeytin * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 kahve fincanı sirke * 1 çay kaşığı hardal * Tuz, karabiber, domates
Sarıyer Tatlısı HAZIRLANIŞI Unu, yumurta sarısı, 1 kaşık eritilmiş yağ, sirke, biraz tuz ve ılık su ilavesi ile yoğurun. 3 cm çapında silindir biçiminde yuvarlayarak uzatın ve 14 parçaya bölün. Bu hamurları kesilen yönlerinden bastırıp büyütün. Un serperek küçük tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine fırçayla yağ sürüp bohça gibi kapatırken katları da yağlayın. En üstüne yağ sürmeyin. Katlanan hamurları nemli bir bezin altında 15 dakika dinlendirin. Hamurları ikinci kez açıp kalan eritilmiş yağla yağlayarak aynı biçimde kapatın ve nemli bezin altında tekrar bekletin. Üçüncü kez aynı işlemi tekrarlayın. Açıp, üzerine ceviz koyun, kapatıp sarın. Tepsiye dizip 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Orta koyulukta hazırladığınız soğuk şurubun içine atın.
MALZEMELER (10 kişilik) * 2 su bardağı un, 1 yumurta sarısı * 125 gr margarin, tuz * 1 çorba kaşığı eritilmiş yağ * Yarım yemek kaşığı sirke * Yarım çay kaşığı tuz * Açmak için; 1 bardak un * 1 kahve fincanı zeytinyağı * İçine;1 su bardağı kıyılmış ceviz * Şurubu için 1.5 bardak su * 2,5 su bardağı tozşeker, limon