Sebzeli Et Sote HAZIRLANIŞI Eti bir tencereye koyup, margarinle birlikte, et suyunu çekinceye kadar kavurun. Üzerine ince doğranmış sivri biberleri, küp doğranmış domatesleri ilave edin. Küp doğranmış patatesleri, halka doğranmış havuçla birlikte az suda haşlayıp, etlere ilave edin ve karıştırın. Ocaktan almaya yakın ince kıyılmış maydanozu ilave edip, tekrar karıştırın. Servis tabağına koyup, yanında pilavla birlikte servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gr az yağlı et * 3 adet sivri biber * 1 adet havuç * 2 adet domates * 3 adet patates * Yarım demet maydanoz * 2 çorba kaşığı margarin * Tuz, karabiber
*** Zeytinli Ekmek HAZIRLANIŞI Ekmeklerin sert kabuklarını kesip çıkartın ve ufalayın. Büyük bir kabın içine alarak üzerine yoğurdu, çekirdekleri çıkartılmış ve doğranmış zeytinleri, yumurtaları, ince doğranmış taze soğan, dereotu ve maydanozu, 1 çay fincanı sıvı yağı ve tuzu ekleyip harmanlayın ve hamur haline getirin. Kek kalıbını margarinle yağlayın. Rendelenmiş kaşar peynirini kalıbın dibine serpiştirin. Üzerine börek hamurunu yayın. 200 derecelik fırında pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 2 adet bayat ekmek * 2 çorba kaşığı yoğurt * 2 yumurta * 3 dal taze soğan * 1 çay fincanı sıvı yağ * 5 adet yeşil * 10 adet siyah zeytin * 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri * Dereotu, maydanoz, tuz
*** Peynirli Çorba HAZIRLANIŞI Doğranmış soğanı, tereyağında pembeleştirin. Unu ilave edip, kokusu gidene kadar kavurun. Et suyunu ekleyip, koyulaşana kadar karıştırın. Kaynayınca tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatı ilave edin. Ocaktan almadan 10 dakika önce, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Peynirler uzamaya başlayınca, ocaktan alın. Küp kesilmiş ekmekleri tereyağında kızartın, kırmızıbiber veya pul biber ekleyip, çorbanın üzerine gezdirin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 adet kuru soğan * 1 çorba kaşığı tereyağı * 2 çorba kaşığı un * 5 çorba kaşığı et suyu * Tuz, karabiber * 1 tutam rendelenmiş muskat * 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri * Üzerine kızarmış ekmek, kırmızıbiber