Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Yaşam | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 11 Haziran 2004
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet sofrası
Mutfak rehberi

Lezzet sofrası



Sebzeli Et Sote
HAZIRLANIŞI
Eti bir tencereye koyup, margarinle birlikte, et suyunu çekinceye kadar kavurun. Üzerine ince doğranmış sivri biberleri, küp doğranmış domatesleri ilave edin. Küp doğranmış patatesleri, halka doğranmış havuçla birlikte az suda haşlayıp, etlere ilave edin ve karıştırın. Ocaktan almaya yakın ince kıyılmış maydanozu ilave edip, tekrar karıştırın. Servis tabağına koyup, yanında pilavla birlikte servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 500 gr az yağlı et
* 3 adet sivri biber
*
1 adet havuç
* 2 adet domates
*
3 adet patates
* Yarım demet maydanoz
*
2 çorba kaşığı margarin
* Tuz, karabiber

***
Zeytinli Ekmek

HAZIRLANIŞI Ekmeklerin sert kabuklarını kesip çıkartın ve ufalayın. Büyük bir kabın içine alarak üzerine yoğurdu, çekirdekleri çıkartılmış ve doğranmış zeytinleri, yumurtaları, ince doğranmış taze soğan, dereotu ve maydanozu, 1 çay fincanı sıvı yağı ve tuzu ekleyip harmanlayın ve hamur haline getirin. Kek kalıbını margarinle yağlayın. Rendelenmiş kaşar peynirini kalıbın dibine serpiştirin. Üzerine börek hamurunu yayın. 200 derecelik fırında pişirin.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 2 adet bayat ekmek
* 2 çorba kaşığı yoğurt
*
2 yumurta
* 3 dal taze soğan
*
1 çay fincanı sıvı yağ
* 5 adet yeşil
*
10 adet siyah zeytin
* 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
*
Dereotu, maydanoz, tuz

***
Peynirli Çorba
HAZIRLANIŞI Doğranmış soğanı, tereyağında pembeleştirin. Unu ilave edip, kokusu gidene kadar kavurun. Et suyunu ekleyip, koyulaşana kadar karıştırın. Kaynayınca tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatı ilave edin. Ocaktan almadan 10 dakika önce, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Peynirler uzamaya başlayınca, ocaktan alın. Küp kesilmiş ekmekleri tereyağında kızartın, kırmızıbiber veya pul biber ekleyip, çorbanın üzerine gezdirin.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 adet kuru soğan
* 1 çorba kaşığı tereyağı
*
2 çorba kaşığı un
* 5 çorba kaşığı et suyu
*
Tuz, karabiber
* 1 tutam rendelenmiş muskat
*
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* Üzerine kızarmış ekmek, kırmızıbiber




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Çocuk sahibi olmak33 yaşından sonra hamile...
Kendinizi anneliğe...Kadınlara özel...
Mineralli su için, içirinTelefonla konuşurken...
Pratik hayatAşk günlüğü
Çizgi ötesiİtiraflar
Mesaj kutusuSizin şiirleriniz
GÜNCEL
Liseli Liseli vahşiler
16 yaşındaki kız, 3 arkadaşıyla birlikte amcasının 8 yaşındaki oğlunu...
İhmal ve Ölüm
En küçük politikacı
Nihayet yaz geliyor
Köpek değiştirilir!
Buse davası karıştı
Özgür'e acı veda
SPOR
Sürpriz Sürpriz var
Aziz Yıldırım, Zenden ve Overmars'ı düşünmediklerini açıkladı.
Alex Bereketi
Ligin Kralı Efes: 71-59
Rüya Liste
...Ve Mutlu son
Sırada Junior var
Cordoba kalmalı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 21 C,Par. Bul. 14 C
ANKARA - Par. Bul. 21 C,Par. Bul. 6 C
IZMİR - Par. Bul. 30 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 28 C,Açık 17 C
ADANA - Par. Bul. 27 C,Par. Bul. 19 C
EKONOMİ
IMKB E: 17,664 D:% -0.69
DOLAR S: 1,493,000 D:% 0.34
EURO S: 1,795,000 D:% -0.28
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
YAŞAM
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Yaşam | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.