Salata ve garnitür ipuçları: * Salata yaparken öncelikle salata malzemesinin ıslak olmamasına dikkat etmeniz gerekir. Çünkü malzemenin ıslak olması, sosun malzemeye nüfus etmesini engeller. İyi bir salata için ayrıca, malzemelerin birbirini bütünler nitelikte olması gerekir. Örneğin kabakla dereotu, domatesle fesleğen, ceviz ve peynir birlikte kullanıldığında iyi sonuç verirler. Böylelikle salatalar daha fazla lezzetli olur. * Çılbır yaparken, su yumurtanın üzerini kapatacak miktarda olmalı, pişirmeyi kolaylaştırmak için de suyuna biraz tuz ve sirke eklenmelidir. * Sütün, besin değerini kaybetmeden, sağlıklı şekilde tüketiciye sunulması için pastörizasyon veya Ultra Pastörizasyon işlemlerinden geçmesi ve iyi şekilde ambalajlanması gerekir