Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 01 Kasım 2005

Lezzet sofrası



Kimyonlu Köfte

HAZIRLANIŞI
Kıymanın içine ıslatılmış, sıkılmış ekmeği, rendelenmiş soğanı, baharatı ilave edin. Baharatını ve yumurtayı katıp yoğurun. Elinizle yuvarlayıp köfte şeklini verin. Doğranmış biberleri margarinle kavurun. Soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ve tuzu ilave edip kaynatın. Kaynayan sosa köfteleri dizin, hafif ateşte yarım saat pişirin. (Arzunuza göre 1 çay bardağı bezelye, küp şeklinde doğranmış 1 patates ve 1 havuç da ekleyebilirsiniz). Piştikten sonra 5-6 dal maydanoz doğrayıp üzerine serpiştirerek servis yapın.

MALZEMESİ (4 kişilik)
* Yarım kg az yağlı dana kıyması
*
1 adet yumurta, tuz
* 2 dilim bayat ekmek
*
1 orta boy soğan
* 1 tatlı kaşığı kimyon
*
1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*
2 çorba kaşığı margarin
* 2 orta boy domates
*
2 çarliston biber

Ispanaklı Börek

HAZIRLANIŞI
Ispanağı yıkayıp, doğrayın. Sıvı yağda, doğranmış soğanları kavurun. Ispanağa tuz ve karabiber ekleyip, 10 dakika kavurun. Yumurtayı çırpın. İçine yoğurt, kalan yağ, tuz, karabiber ekleyip, çırpmaya devam edin. Yufkaların üçte birini aralarına yoğurtlu karışımdan serperek, tepsiye döşeyin. Ispanağın yarısını yufkaların üzerine yayın. Yufkaların üçte birini aynı şekilde döşeyin. Kalan ıspanağı yayın. Kalan yufkaları da yoğurtlu karışımla birlikte serin. Yoğurtlu karışımın kalanını kaşığın tersi ile yufkaların üzerine sürün. Çörek otu ve susam serpin ve pişirin.

MALZEMESİ (4 kişilik)
* 500 gr ıspanak
*
1 çay bardağı sıvı yağ
* 2 baş kuru soğan (ince kıyılmış)
*
1 adet yumurta
* 1.5 su bardağı yoğurt
*
3 adet yufka, tuz, karabiber
* Susam, çörek otu

Kayısı Kompostosu

HAZIRLANIŞI
250 gr kuru kayısıyı iyice yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine 6 su bardağı su koyup kayısıları iyice haşlayın. Daha sonra 1 su bardağı toz şekeri ilave edin. Çubuk tarçınları ve ılık suda bekletip kabuklarını çıkarttığınız bademleri de içine atarak 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. İçinden çubuk tarçınları çıkartın. Kaselere paylaştırıp buzdolabında biraz daha soğutun. Soğuk olarak servis yapın.

MALZEMESİ (4 kişilik)
* 250 gr kuru kayısı
*
6 su bardağı su
* 1 su bardağı şeker
*
1 avuç badem
* 2-3 tane çubuk tarçın




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
ABD'de gizlice evleneceklerBütün firmalar onların peşinde
Ailesi için ev aldı...Artık Miami'de villası var
Güzide bu işin hakkını veriyorNaz'ın sonunda aklı başına geldi
Takı tasarımı yapıyorEmir'i sana vermem!
Uykusuzluk tansiyonu yükseltiyorGebelikte Hepatit E...
Mutluluk veren besinlerOsteoporozda görülen...
Bitkileri dikkatli kullanınAşk günlüğü
Güncel SağlıkKolay hamilelik için yürüyüş...
Eldeki koyu renk lekeye...Hamarat
Elma sirkesi doğal güzellikSolgun bir yüze anason mucizesi
Vücut tipine göre...Beyoğlu canlandı
Zeyrekhane'de iftar gecesiKendini bir an çocuk zannetti
Yardımseverliği tuttuParis şarkıcı oluyor
Tyra: 'Kendimi beğenmiyorum'Bebeklerinin ilk fotoğrafı
Çizgi Ötesi
GÜNCEL
Tekno-takip! Tekno-takip!
OPET'e saldıran teröristi, kameralar yakalattı. Beşiktaş'tan Harem'e...
Ne çok çocuk severmişiz!
Tatsız çocuklar
Böyle olay bizde olur!
Vicdan depremi
Bir ihtimal var: Hayat!
Türbe ziyareti konusu
SPOR
Arena'ya Arena'ya baskın!
Sarı-Lacivertliler, Auf Arena Stadı'nda gurbetçilerimizin de...
Tigana dönemi
Bayram yapacağız
Hakemler yaktı
Bir maç yetmez
Ülker kötü başladı: 66-82
3-5 çapulcudan asla korkmayız
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Kapalı 10 C,Par. Bul. 6 C
ANKARA - Yağmur 9 C,Kapalı 0 C
IZMİR - Par. Bul. 17 C,Par. Bul. 7 C
ANTALYA - Par. Bul. 18 C,Açık 9 C
ADANA - Par. Bul. 17 C,Par. Bul. 9 C
EKONOMİ
IMKB E: 31.963,990 D:% 2,98
DOLAR S: 1,347 D:% 0,56
EURO S: 1,620 D:% -0,09
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu