HAZIRLANIŞI Kıymanın içine ıslatılmış, sıkılmış ekmeği, rendelenmiş soğanı, baharatı ilave edin. Baharatını ve yumurtayı katıp yoğurun. Elinizle yuvarlayıp köfte şeklini verin. Doğranmış biberleri margarinle kavurun. Soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ve tuzu ilave edip kaynatın. Kaynayan sosa köfteleri dizin, hafif ateşte yarım saat pişirin. (Arzunuza göre 1 çay bardağı bezelye, küp şeklinde doğranmış 1 patates ve 1 havuç da ekleyebilirsiniz). Piştikten sonra 5-6 dal maydanoz doğrayıp üzerine serpiştirerek servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik) * Yarım kg az yağlı dana kıyması * 1 adet yumurta, tuz * 2 dilim bayat ekmek * 1 orta boy soğan * 1 tatlı kaşığı kimyon * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı kırmızı toz biber * 2 çorba kaşığı margarin * 2 orta boy domates * 2 çarliston biber
Ispanaklı Börek
HAZIRLANIŞI Ispanağı yıkayıp, doğrayın. Sıvı yağda, doğranmış soğanları kavurun. Ispanağa tuz ve karabiber ekleyip, 10 dakika kavurun. Yumurtayı çırpın. İçine yoğurt, kalan yağ, tuz, karabiber ekleyip, çırpmaya devam edin. Yufkaların üçte birini aralarına yoğurtlu karışımdan serperek, tepsiye döşeyin. Ispanağın yarısını yufkaların üzerine yayın. Yufkaların üçte birini aynı şekilde döşeyin. Kalan ıspanağı yayın. Kalan yufkaları da yoğurtlu karışımla birlikte serin. Yoğurtlu karışımın kalanını kaşığın tersi ile yufkaların üzerine sürün. Çörek otu ve susam serpin ve pişirin.
MALZEMESİ (4 kişilik) * 500 gr ıspanak * 1 çay bardağı sıvı yağ * 2 baş kuru soğan (ince kıyılmış) * 1 adet yumurta * 1.5 su bardağı yoğurt * 3 adet yufka, tuz, karabiber * Susam, çörek otu
Kayısı Kompostosu
HAZIRLANIŞI 250 gr kuru kayısıyı iyice yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine 6 su bardağı su koyup kayısıları iyice haşlayın. Daha sonra 1 su bardağı toz şekeri ilave edin. Çubuk tarçınları ve ılık suda bekletip kabuklarını çıkarttığınız bademleri de içine atarak 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. İçinden çubuk tarçınları çıkartın. Kaselere paylaştırıp buzdolabında biraz daha soğutun. Soğuk olarak servis yapın.
MALZEMESİ (4 kişilik) * 250 gr kuru kayısı * 6 su bardağı su * 1 su bardağı şeker * 1 avuç badem * 2-3 tane çubuk tarçın