Dargelirlinin Ramazan'da işi zor. Ramazan'a az bir süre kala et ile pastırma ve sucuk gibi et ürünleri zamlandı
***
Ramazan zamları!
Gelenek değişmedi ve yine Ramazan öncesi zam yağmuru başladı. Ramazan'da en çok rağbet gören besinler arasında yer alan et ile pastırma ve sucuk gibi et ürünleri zamlandı. Türkiye'nin besicilik merkezlerinden Konya'da toptan kırmızı etin kilo fiyatı bir ay içinde 6.9 YTL'den 7.7 YTL'ye yükseldi.
'DAHA DA YÜKSELEBİLİR' Et fiyatındaki bu artışın, Ramazan ayındaki yoğun tüketim beklentisinden kaynaklandığını ifade eden yetkililer, "Fiyatların Ramazan sonuna kadar biraz daha artacağını tahmin ediyoruz. Konya'da kesim zamanı gelen çok fazla büyükbaş hayvan yok. Bu da fiyatların düşmesini engelliyor" diye konuştu.
1 KİLO PASTIRMA 37 YTL! Ünlü Kayseri pastırma ve sucuğunun fiyatları da yüzde 8.8 ila yüzde 13 arasında arttı. Birinci kalite olarak adlandırılan kuşgömü, sırt, tütünlük, bonfile ve antrikot cinsi pastırmanın kilo fiyatı, 34 YTL'den 37 YTL'ye yükseldi. Birinci kalite sucuğun kilo fiyatı ise 15 YTL'den 17 YTL'ye çıkarken; salam, sosis, kavurma, füme dil ve jambon gibi diğer et ürünlerinin fiyatları da değişik oranlarda arttı. Kayseri Ticaret Odası Başkanı ve pastırma-sucuk üreticisi Şaban Ünlü, söz konusu zammın nedenini, canlı hayvan sayısının az olmasına bağladı.