Arpacık soğanlı kuzu Fırın için hazırlanmış üzerine bıçakla kesikler atılmış kuzu kolunu, bir su bardağı süt, karbonat ve kekik karışımında, 3-4 saat dinlendirin. Tam tadına varmak isterseniz bir gece önceden dinlendirmeye başlayın. Fırın tepsisine alıp kesiklerin içine soyulmuş sarımsak dişlerini sokun. Üzerine sütlü karışımı dökün. Tepsiye bir bardak su ekleyin. Arpacık soğanlarının kabuklarını soymadan kök ve uç kısımlarını kesip yıkayıp fırın tepsisine ekleyin. Üzerine biraz tuz, kekik ve karabiber serpip fırında, 200 derecede sütlü sosunu çekene dek fırınlayın. Yanına tereyağlı arpa şehriye pilavı ile servis yapın.
MALZEMELER * 1 adet kuzu kol * 10-15 adet arpacık soğan * 1 su bardağı süt * 1 tatlı kaşığı karbonat * 2-3 tatlı kaşığı kekik * 1 baş sarımsak * Tuz
Çjkolata föndü Çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata tamamen eridiğinde, bir yandan sosu karıştırın bir yandan da yavaşça sütü ekleyin. Kıvamını ayarlayınca diğer malzemeleri sırasıyla ekleyin. Hazır olduğunda fondü kabına bu sosu koyun. Altındaki mumu yakın ve yanındakilerle beraber servis yapın. Bir kürdan, çatal ya da ince uzun çubuk yardımıyla, malzemeleri fondüye batırarak tadını çıkarın.
MALZEMELER * 150 gr. bitter çikolata * Süt * 1 kaşık nescafe * 1 tatlı kaşığı bal * 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi * Çilek, muz, kivi, mandalina gibi meyveler... * Fındık, ceviz, badem...
Arpa şehriye pilavı 1 adet dana antrikot dilimini, tencerede haşlayıp yumuşatın. Tavada arpa şehriyeyi yağ ile kavurun... Tavaya bir parça daha sıvı yağ ekleyip, soğanı kavurun. Üzerine kıyılmış sarımsak ve kereviz ekleyin. Tavadaki karışıma şehriyeyi ve eti ekleyip kavurun. Tencereye bir bardak da kavrulmamış arpa şehriye koyup diğer malzemelerle karışmasını sağlayın. Üzerine ayırdığınız et suyunu ve bir su bardağı içme suyu ekleyip tuzunu atıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
MALZEMELER * 2 bardak arpa şehriye * 1 parça dana antrikot * 3-4 dal kerevizin taze yaprak ve sapları * 1 adet orta boy soğan * 2 diş sarımsak * Karabiber * Tuz