Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 16 Şubat 2009  

Günün mönüsü



Arpacık soğanlı kuzu
Fırın için hazırlanmış üzerine bıçakla kesikler atılmış kuzu kolunu, bir su bardağı süt, karbonat ve kekik karışımında, 3-4 saat dinlendirin. Tam tadına varmak isterseniz bir gece önceden dinlendirmeye başlayın. Fırın tepsisine alıp kesiklerin içine soyulmuş sarımsak dişlerini sokun. Üzerine sütlü karışımı dökün. Tepsiye bir bardak su ekleyin. Arpacık soğanlarının kabuklarını soymadan kök ve uç kısımlarını kesip yıkayıp fırın tepsisine ekleyin. Üzerine biraz tuz, kekik ve karabiber serpip fırında, 200 derecede sütlü sosunu çekene dek fırınlayın. Yanına tereyağlı arpa şehriye pilavı ile servis yapın.

MALZEMELER
*
1 adet kuzu kol
* 10-15 adet arpacık soğan
* 1 su bardağı süt
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* 2-3 tatlı kaşığı kekik
* 1 baş sarımsak
* Tuz

Çjkolata föndü
Çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata tamamen eridiğinde, bir yandan sosu karıştırın bir yandan da yavaşça sütü ekleyin. Kıvamını ayarlayınca diğer malzemeleri sırasıyla ekleyin. Hazır olduğunda fondü kabına bu sosu koyun. Altındaki mumu yakın ve yanındakilerle beraber servis yapın. Bir kürdan, çatal ya da ince uzun çubuk yardımıyla, malzemeleri fondüye batırarak tadını çıkarın.

MALZEMELER
*
150 gr. bitter çikolata
* Süt
* 1 kaşık nescafe
* 1 tatlı kaşığı bal
* 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
* Çilek, muz, kivi, mandalina gibi meyveler...
* Fındık, ceviz, badem...

Arpa şehriye pilavı
1 adet dana antrikot dilimini, tencerede haşlayıp yumuşatın. Tavada arpa şehriyeyi yağ ile kavurun... Tavaya bir parça daha sıvı yağ ekleyip, soğanı kavurun. Üzerine kıyılmış sarımsak ve kereviz ekleyin. Tavadaki karışıma şehriyeyi ve eti ekleyip kavurun. Tencereye bir bardak da kavrulmamış arpa şehriye koyup diğer malzemelerle karışmasını sağlayın. Üzerine ayırdığınız et suyunu ve bir su bardağı içme suyu ekleyip tuzunu atıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

MALZEMELER
*
2 bardak arpa şehriye
* 1 parça dana antrikot
* 3-4 dal kerevizin taze yaprak ve sapları
* 1 adet orta boy soğan
* 2 diş sarımsak
* Karabiber
* Tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
55'lik Ağa'ya 22'lik sevgili!Kötü tesadüf!
Aynı eve taşındılarSaygı bittiği an
Cinsel doyumsuzlukProstat büyümesi
Yeni çağın hastalığıKışın yaptırın, yazın...
Enerji dolu günler sizi bekliyorKış hüznünü yok edin!
Uludağ bemBEYAZYalın'ın babalık özlemi
'Issız Kadın' EmelDavulcu Alişan!
Bendeniz 12'den vuracakTam not aldı
Aşk mesajları
GÜNCEL
Devlete Devlete hastane kazığı
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanvekili Acar, devletin nasıl soyulduğunu...
Evlatlarımın katilinin...
Terör 'gösteri'me girdi!
Kutsal tadilat
Evlat acısı yaktı
Muhtar kızını taciz etti
Dünya krizde aşiret düğünde
SPOR
1-1'lerini 1-1'lerini yediler
İlk yarıda Trabzonspor Gökhan'la öne geçti. Bu dakikadan sonra...
Gurur duyuyorum
Kötü oynadık ama yıkılmadık
Terlete terlete ibra
Kaptan el koydu
Skibbe topun ağzında
Trabzon tek yürek!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Karla Karışık Yağmurlu 5°C 2°C 
ANKARA Kar 4°C 1°C 
İZMİR Çok Bulutlu 11°C 3°C 
ANTALYA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 14°C 6°C 
ADANA Kuvvetli Sağanak Yağışlı 13°C 7°C 
EKONOMİ
IMKB E: 25.199,530 D:% 0,71
DOLAR S: 1,643 D:% -0,64
EURO S: 2,121 D:% 0,28
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi