Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 11 Şubat 2009  

Günün mönüsü



Balıklı bohça
Balıkların kafalarını ve kılçıklarını ayıklayıp yıkayın. Küçük parçalar halinde doğrayın. Yumurtaların ikisini katı başlayıp dilimleyin. 1 yumurtayı ayrı bir kasede iyice çırpın. Soğanı ince ince kıyın, maydanozu yıkayıp doğrayın. Margarini tavada eritip doğranmış soğan ve balıkları ekleyin. 5-6 dakika kavurup derin bir kaseye alın. Haşlanmış yumurta dilimleri, maydanoz, yoğurt, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın. Milföy hamurlarını düz zemine yayıp hazırladığınız balıklı karışımı üzerlerine paylaştırın. Bohça şeklinde katlayıp kenarlarını yapıştırın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.

Malzemeler
* 10 kare milföy hamuru
* 400 gr. hamsi
* 1 soğan
* 1 kahve fincanı margarin
* 3 yumurta
* 4-5 dal maydanoz
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* Tuz, karabiber

* * *
Arap kadayıfı
Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin. Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın. Daha sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alın. Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın.

Malzemeler
* 5 adet yassı kadayıf
* 3 adet yumurta
* 1 bardak un
* 1 su bardağı süt
* 250 gr. çiçek yağı
* 450 gr. şeker
* 600 gr. su
* Yarım limon
* 50 gr. çekilmiş yeşil fıstık

* * *
Sucuklu kuru fasulye
Soğanı ufak ufak doğrayın. Tencereye yağı koyup pembeleştirin. Doğranmış domatesi veya salçayı ilave edip biraz daha kavurun.Sonra fasulyeyi suyuyla beraber bu karışıma ilave edin. Tuzunu ve biberini ilave edip pişirin. Sucukları halka halka doğrayıp tavanın içinde bir miktar yağla fazla kurutmadan kavurun. Fasulyelerin üzerine ekleyin. 1-2 taşım daha kaynatıp tencerenin altını kapatın. Sıcak olarak servise sunun.

Malzemeler
* Yarım kilo kuru fasulye
* 1 kangal sucuk
* 2 kaşık salça
* 1 yemek kaşığı dolusu margarin
* 1 adet bıyük boy soğan
* Yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber
* 2 adet yeşil sivri biber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Gördüğüm en komik filmTuğçe aşka Fransız kalmadı!
-5 derecede bikini defilesi Bebeklerde inmemiş testis
Kısırlık tedavisiHayal bahçesi
Onu saçınızla büyüleyinSevgilin özeldir
Düşler renklensinRomantizmin doruklarına çıkın
Mis gibi kokunKalbinizin anahtarı
Aşkın tılsımıAnlamlı bir hediye için
Aşk mesajları
GÜNCEL
Soba Soba faciası: 12 ölü
Çorlu, Merzifon, Gaziantep, Kayseri ve Konya'da sobadan sızan...
'Hidayet'e eremediler
Otobüs buzlu yolda takla...
Yağışlı hava sürüyor
Genç kadının yardım çığlığı
Kayınpedere 10 bıçak
Çoraplı çete
SPOR
Scolari Scolari sesleri
Fener'in daha önce 2 defa teklif yaptığı Scolari için Şenes Erzik'in...
Dede gitmeden bu iş olmaz
Lincoln'ün atılacağını Polat...
Büyük protesto!
Trabzon alarmı!
Saygınlık arttı
Gereken yapılacak!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 14°C 5°C 
ANKARA Çok Bulutlu 8°C 1°C 
İZMİR Çok Bulutlu 18°C 9°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 14°C 7°C 
ADANA Çok Bulutlu 14°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 25.966,120 D:% -3,97
DOLAR S: 1,618 D:% 0,65
EURO S: 2,102 D:% 0,14
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi