Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 10 Şubat 2009  

Günün mönüsü



Mantarlı Kereviz Fırında
Kerevizi dörde kesip limonla kaynamış suda haşlayıp soğuk suya çıkarın. Beşamel sosu yapmak için tencereye yağ koyun. Yağ eridikten sonra un ilave edin. Çırpma teliyle un pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü ilave ederek yumurta sarısı ve tuzu ilave edin. Sos kaynadıktan sonra ocaktan alın. Bir tavada soğan, mantar ve biberleri bir güzel kavurun. Yaptığınız bu malzemeyi kerevizlerin üstüne koyun. Beşamel sosu da mantarların üstüne koyup kaşarı ilave ederek bir fırında kaşarı kızartıp servise sunabilirsiniz.

Malzemeler
* 1 büyük boy kereviz
* 1 adet sıkılmış limon
* 200 gr doğranmış mantar (kıyım kesilmiş)
* 1 adet doğranmış soğan (kıyım kesilmiş)
* 2 adet doğranmış çarliston biber
* 100 gr sıvı yağ
* Yeterince tuz ve biber
* 100 gr rendelenmiş kaşar
Beşamel sosun malzemesi:
* 100 gr un
* 600 gr süt
* Yeterince tuz
* 1 adet yumurta sarısı

* * *
Mantarlı Dana Böbreği
Doğranmış böbreği yıkayıp kurulayın. Tereyağını eritin. Yağ kızgınlaşınca içerisine böbrekleri atıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Doğranmış soğanı koyarak 2 veya 3 dakika kadar kavurun. İçerisine bütün mantarları ilave edin. Mantarlar suyunu verip çekince bir su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Üzerine tuz, karabiber, maydanoz ve dereotunu ilave ederek servise sunun.

Malzemeler
* 1 kg böbrek
* 200 gr mantar
* 1 orta boy soğan
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* Yeteri kadar tuz, karabiber
* 1-2 adet defne yaprağı
* Yarım demet maydanoz
* 1 tutam dereotu

* * *
Domates Tatlısı
Domatesleri yıkayıp sıcak suya atın. 5 dakika bekletin. Çıkarıp kabuklarını soyun. Çekirdeklerini ayıklayın. İçine 2-3 adet fındık koyup karanfille ağzını kapatın. Ayrı bir tencereye şekeri üzerini örtecek kadar az suyla ateşe koyun. İçine tarçın, karanfil, kırmızı şeker boyası koyun. Şurup koyulaşmaya başlayınca domatesleri koyun. Ocağın altını kısın. Domatesler şurubu çekmeye başlayınca 2-3 adet limon tuzu koyun. 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Üzerini fındık, yeşil fıstık, hindistancevizi ile süsleyerek servise sunun.

Malzemeler
* 10 adet oval domates
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 2 adet çubuk tarçın
* 10 gr karanfil
* 100 gr fındık
* Süslemek için yeşil fıstık, hindistan cevizi
* 2-3 adet limon tuzu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Kötü gün dostu FerayeDaha yolun başındayım
Didem beni anlamadı Hormonun kiloya etkisi
Erkek kısırlığının tedavisiSağlıklı yaşamın sırrını...
Sevgililer Gününüz bir ay sürsünAşk yatak odanızda
Anne eli değmiş gibiNefesinize güvenin!
Aşk mesajları
GÜNCEL
Doğumları Doğumları bir kaderleri ayrı
Trabzon'da ikiz olarak dünyaya gelen iki kardeşten biri lösemiye...
Ava giderken avlandı
Misafirlikte aşık dehşeti
Bir gün arayla terk edildiler!
Batıda sıcaklık azalıyor
Kimya fabrikası alev alev yandı
'Nur topu' gibi dediler kol...
SPOR
Savaşta Savaşta 2. perde
Futbol Federasyonu, yapılan açıklamalar nedeniyle Sarı-Kırmızılı...
Fener kaynıyor
Yıldırım tedbirler
Denizli'ye gönderme
Beşiktaş'a misilleme!
Bu hakemlerle bu kadar olur
Maraton başlıyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 10°C 6°C 
ANKARA Yağmurlu 7°C 5°C 
İZMİR Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 14°C 10°C 
ANTALYA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 17°C 9°C 
ADANA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 16°C 11°C 
EKONOMİ
IMKB E: 27.040,470 D:% 1,14
DOLAR S: 1,609 D:% -0,16
EURO S: 2,098 D:% 0,62
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi