Mantarlı Kereviz Fırında Kerevizi dörde kesip limonla kaynamış suda haşlayıp soğuk suya çıkarın. Beşamel sosu yapmak için tencereye yağ koyun. Yağ eridikten sonra un ilave edin. Çırpma teliyle un pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü ilave ederek yumurta sarısı ve tuzu ilave edin. Sos kaynadıktan sonra ocaktan alın. Bir tavada soğan, mantar ve biberleri bir güzel kavurun. Yaptığınız bu malzemeyi kerevizlerin üstüne koyun. Beşamel sosu da mantarların üstüne koyup kaşarı ilave ederek bir fırında kaşarı kızartıp servise sunabilirsiniz.
Malzemeler * 1 büyük boy kereviz * 1 adet sıkılmış limon * 200 gr doğranmış mantar (kıyım kesilmiş) * 1 adet doğranmış soğan (kıyım kesilmiş) * 2 adet doğranmış çarliston biber * 100 gr sıvı yağ * Yeterince tuz ve biber * 100 gr rendelenmiş kaşar Beşamel sosun malzemesi: * 100 gr un * 600 gr süt * Yeterince tuz * 1 adet yumurta sarısı
* * * Mantarlı Dana Böbreği Doğranmış böbreği yıkayıp kurulayın. Tereyağını eritin. Yağ kızgınlaşınca içerisine böbrekleri atıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Doğranmış soğanı koyarak 2 veya 3 dakika kadar kavurun. İçerisine bütün mantarları ilave edin. Mantarlar suyunu verip çekince bir su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Üzerine tuz, karabiber, maydanoz ve dereotunu ilave ederek servise sunun.
Malzemeler * 1 kg böbrek * 200 gr mantar * 1 orta boy soğan * 4 çorba kaşığı tereyağı * Yeteri kadar tuz, karabiber * 1-2 adet defne yaprağı * Yarım demet maydanoz * 1 tutam dereotu
* * * Domates Tatlısı Domatesleri yıkayıp sıcak suya atın. 5 dakika bekletin. Çıkarıp kabuklarını soyun. Çekirdeklerini ayıklayın. İçine 2-3 adet fındık koyup karanfille ağzını kapatın. Ayrı bir tencereye şekeri üzerini örtecek kadar az suyla ateşe koyun. İçine tarçın, karanfil, kırmızı şeker boyası koyun. Şurup koyulaşmaya başlayınca domatesleri koyun. Ocağın altını kısın. Domatesler şurubu çekmeye başlayınca 2-3 adet limon tuzu koyun. 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Üzerini fındık, yeşil fıstık, hindistancevizi ile süsleyerek servise sunun.
Malzemeler * 10 adet oval domates * 1,5 su bardağı toz şeker * 2 adet çubuk tarçın * 10 gr karanfil * 100 gr fındık * Süslemek için yeşil fıstık, hindistan cevizi * 2-3 adet limon tuzu