Ayvalı Strudel Ayvaları soyup zar şeklinde doğrayın, tencereye alın. Üzerine bir kahve fincanı su ilave edin. Karanfil ve toz şekeri ekleyin. Üzümleri de kattıktan sonra ayvalar yumuşayıp suyuna çekene kadar pişirin. Ateşten alıp soğutun. Cevizi ekleyip karıştırın. Rulo hamuru tezgaha yayın. Hazırladığınız iç malzemesini üzerine yayın. Geniş bir rulo yapın. Yağlanmış fırın tepsisine alın. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Sıcakken üzerine pudra şekeri ekleyip dilimledikten sonra servise sunun.
Malzemeler *2 Adet Ayva * 1 Kahve Fincanı Kuru İzmir Üzümü * 1 Kahve Fincanı Kıyılmış Ceviz * 1 Çay Bardağı Toz Şeker * 3 Adet Karanfil * 1 Rulo Milföy Hamuru * 1 Adet Yumurta Sarısı Üzeri için: * 3 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
* * * Çılbır Geniş bir tencereye üç parmak yüksekliğinde su doldurup kaynatın. 6 yumurtayı birer birer kepçenin içine kırın. Dağılmamalarına dikkat ederek kaynayan suya aktarın.2-3 dakika sonra pişen yumurtaları kevgirle sudan alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızıbiber gezdirip servis yapın.
* * * Spiral Sosis Buzluktan çıkarttığınız milföyleri oda sıcaklığında 10-15 dakika bekletin. Parmak kalınlığında şerit şeklinde kesin. Sosisleri ikiye bölün. Milföy şeritlerini sosislere spiral şeklinde sarın. Hamura sarılmış sosisleri yağlanmış tepsiye 2 cm aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Spiral sosisleri önceden 150 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Malzemeler *5 Adet Sosis * 5 Yaprak Milföy * 1 Yumurta Sarısı