Hindi Köfte Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini parçalara bölüp blendıra atın. Soğanı soyup onu da hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın. Üzerine tuz, karabiber ve köfte baharatını ilave edip karıştırın. Karışımı köfte gibi yuvarlayıp yassıltın. Yağsız tavada her iki tarafını da pişirin. Yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarın, dilimleyin. Havuçların da kabuklarını soyup uzunlamasına dilimleyin. Biberleri ve havuçları da yağsız tavada ters yüz ederek pişirin. Hafif yumuşayana dek pişirdiğiniz biber ve havuçları köftelerin yanına dizip servis yapın.
Malzemeler *200 gram Hindi Göğüs * 1 Soğan * Tuz * Karabiber * Köfte baharatı * 2 Dolmalık Yeşil Biber * 2 Havuç
* * * Kekikli fasülye salatası Fasulyeleri yıkayıp soğuk su içinde bir gece bekletin. Islatma suyuna gerekirse biraz daha da su ekleyerek başlayın. Soğanları soyun. Şekeri bir kapta eritin, hafifçe yakarak karamelleşmesini sağlayın. Sirke, beyaz şarap, 3 çay bardağı su ilave edip kaynatın. Şaraplı sos kaynayınca arpacık soğanlarını, defne yaprağı ve kekiği ekleyin. Tuz katıp 20 dakika hafif ateşte pişirin. Ateşten almadan 5 dakika önce haşlanmış süzülmüş kuru fasulyeyi ilave edin. Fasulyelerin sosu içine çekmesi için bekletin. Salatayı bir gün önceden hazırlayıp bir gece buzdolabında bekletmek en iyi neticeyi verir. Servis yapmadan önce yağ ekleyip karıştırın.
Malzemeler *250 gr. Arpacık Soğan * 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker * 4-5 Yemek Kaşığı Sirke * 1 Çay Bardağı Beyaz Şarap * 4 Detne Yaprağı * Taze veya Kuru Kekik * Tuz * 1/2 Su Bardağı İri Kuru Fasulye * 8 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
* * * Misket tatlısı 1 adet yumurtayı,1 fincan yoğurdu ve margarini,1 kaşık karbonatı ve unu iyice karıştırın. Hazırladığınız hamuru 20 dk dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, kızgın sıvı yağda kızartın. Üzerine pudra şekeri serpin. Soğuyunca servis yapın.
Malzemeler *1 Adet Yumuta * 1 Kahve Fincanı Yoğurt * 1 Kahve Fincanı Eritilmiş Margarin * 2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri * 1 Çay Kaşığı Karbonat * Alabildiği Kadar Un * Kızartmak İçin: Sıvı Yağ