Roka çorbası Soğanı yemeklik doğrayın. Tavaya yarım çorba kaşığı sıvı yağı alın. Soğanı yağda kavurun. Rokaları iyice yıkayıp suyunu süzün. İnce ince kıyın. Servis yapmadan önce çorbanın üzerini süslemek için bir miktar rokayı ayırın. Doğradığımız rokaları soğanla birlikte kavurun. Üzerine bir tatlı kaşığı limon suyu ve 3-4 bardak tavuk suyunu ilave edin. Çorbanın içine bir kutu krema ekleyerek kaynatın. Hazırladığımız çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Roka yaprakları ile servis yapın.
Malzemeler *250 gr Roka * 1 Adet Soğan * 1 Kutu Krema * 3-4 Su Bardağı Tavuk Suyu * 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu * 1/2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ * Tuz, Karabiber
* * * Ispanak haşlama Ispanakları temizleyin. Tencereye az su ve tuz koyup, kaynatın. Ispanakları ve havuçları içine atıp, çıkartın. Sarımsak, limon suyu ve zeytinyağını çırpın. Üzerine döküp, servise hazırlayın.
* * * Yaz gecesi Pirinci, süt ile pişirdikten sonra kavun suyunu ilave edin. Şeker ve sahlebi beraber karıştırarak kaynayan sütlü pirince ekleyin. Bütün malzemeyi karıştırarak kısık ateşte pişirdikten sonra rakıyı döküp, soğumaya bırakın. Buzdolabında dondurarak kavun dilimleri ile servis yapın.
Malzemeler * 1 Su Bardağı Amerikan Pirinci * 1 Yemek Kaşığı Sahlep * 6 Su Bardağı Süt * 2 Su Bardağı Kavun Suyu * 4 Dilim Kavun * 1 Su Bardağı Şeker * 1 Yemek Kaşığı Rakı