Solme Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı ateşte közleyin. Ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın. Tuz ile ovup sıkın. Fasulye, patlıcan, soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın. Servis tabağına alın. Haşlanmış yumurtayı dilimleyin. Zeytin ile süsleyin. Dilerseniz lavaş ekmeği ile servis yapın.
MALZEMELER * 2 su bardağı kuru fasulye * Yarım kg patlıcan * 2 adet kuru soğan * Yarım demet ince kıyılmış maydanoz * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 kahve fincanı sirke * 2 adet haşlanmış yumurta * 10 adet zeytin * Tuz, karabiber
Ispanaklı mücver 1/2 su bardağı su ile ıspanağı haşlayın. Suyunu sıkıp ince ince kıyın. Taze soğan, maydanoz ve dereotunu kıyıp ıspanak kökü ile karıştırın. Daha sonra karışıma un ve yumurtaları ekleyin. Mücveri tuz ve karabiber ile tatlandırın. Hazırladıgınız mücver malzemesini kızgın yağa kaşık yardımıyla kısım kısım dökerek kızartın.Kızaran mücverleri kağıt havluya koyup fazla yağını çektirdikten sonra servis yapın.
MALZEMELER * 1.5 kg. Ispanak * 3 Adet Taze Soğan * 5 Yemek Kaşığı Un * 4 Adet Yumurta * 1/2 Demet Maydanoz * 1/2 Demet Dereotu * Tuz, Karabiber * Kızartmak İçin Sıvı * Yağ
Saray kompostosu Tencereye suyu alın. Kabuğu soyulup küp seklinde doğranmış kabağı, kuru üzümü, tozşeker ve limon suyunu ilave edin. Kabaklar yumuşayana dek kaynatın. Tencereyi ateşten alın. Komposto soğuyunca servis yapın.
MALZEMELER * 250 gram balkabağı * 1 çay bardağı kuru üzüm * 1.5 su bardağı tozşeker * 4 su bardağı su * 1 çay bardağı limon suyu