Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 03 Şubat 2009  

Günün mönüsü



Balık Buğulama
Makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayıp, süzün. Tavuğu haşladıktan sonra, ayıklayın ve etlerini didikleyin. Kremalı Mantar Çorbasını bir tencereye dökün. Üzerine süt, tavuk suyu ve tereyağı ilave ederek pişirin. Koyulaşınca, tavuk parçalarını, çırpılmış yumurtayı, kaşar rendesinin yarısını, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. İçine süzülmüş makarnaları da ilave edip iyice harmanlayın. Hazırladığınız karışımı tereyağı ile yağlanmış fırın kabına dökün. Üzerine kalan rende kaşarı serpin. Isıtılmış firında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Malzemeler
* Tavuklu Fırın Makarna
* 1/2 Paket Fırın Makarnası
* 1 Parça Kemikli Tavuk Göğsü
* 1 Paket Kremalı Mantar Çorbası
* 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
* Çay Bardağı Rende Kaşar
* 1 Su Bardağı Süt
* 1 Su Bardağı Tavuk Suyu
* 1 Yumurta
* Tuz, Karabiber
* Yemeğin Tarifi

* * *
Cevizli Peynir
Kaşar peynirini küçük küpler halinde kesin. Önce çırpılmış yumurtaya ardından fındık, ceviz, badem karışımına bulayın. Tereyağını teflon tavada eritin. Karışıma bulanmış peynirleri ilave edin. Sık sık çevirerek her tarafını kızartıp servis tabağına alın. Kiraz jölesi veya reçel ile servis yapın.

Malzemeler
* 350 gr Eski Kaşar Peyniri
* 1 Adet Yumurta
* 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
* 50 gr İnce Çekilmiş Ceviziçi
* Fındık
* Badem

* * *
Pazı Çorbası
Pazı yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın. Patates ve soğanı temizleyerek doğrayın. Büyükçe bir tencerede tereyağını hafif kızdırıp unu pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyılmış pazı yaprağı, doğranmış patates, soğan, su ve sütü ilave edip, karıştırın. Bu karışımın içine bir paket tavuk bulyon atın. Bulyon eriyene kadar karıştırın ve iyice pişirin. Karışımı blender yardımıyla ezin. Kremayı ilave edip, tuz ve karabiber ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra çorba kaselerine boşaltıp üzerlerine kaşar rendesi serperek sıcak servis yapın.

Malzemeler
* 200 gr Pazı Yaprağı
* 1 Kuru Soğan
* 1 Büyük Patates
* 1.5 Su Bardağı Su
* 1 Paket Tavuk Bulyon
* 1 Su Bardağı Süt
* 5 Çorba Kaşığı Krema
* 2 Çorba Kaşığı Un
* 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
* 5 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi
* Tuz, Karabiber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Fahriye Alişan'ın...Aşk sorusu kızdırdı
Hadise'yi giydirecekGörüşmenin sırrı çözüldü
Standart boy yokturMyom kansere dönüşmez
Bitkisel yemekler ile...Aşk mesajları
GÜNCEL
Aşk Aşk için evlat katili oldu
Oğlunu uyku ilacı verdikten sonra, boğarak öldüren ardından da...
Baran tümörle savaşıyor
Acının Kare Ası
PKK sempatizanları dernek bastı
Kaderi eşinin yaşına bağlı!
Cani baba oğlunu kesti
Harami aşık ev bastı
SPOR
Ernst Ernst omuzlarda!
Beşiktaş'ın yeni transferi Fabian Ernst dün akşam İstanbul'a geldi.
AraGOnes
Tek çare çift forvet
Sivas yolu çile dolu
Asıl şimdi başlıyor
Yattara karmaşası
Fikstürdeki avantaj gitti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağışlı 12°C 6°C 
ANKARA Çok Bulutlu 12°C 2°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 19°C 11°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 18°C 7°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 17°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 25.270,810 D:% -2,56
DOLAR S: 1,648 D:% 0,86
EURO S: 2,117 D:% 0,62
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi