Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 02 Şubat 2009  

Günün mönüsü



Çiftçi Usulü Spagetti
Sardalyaları yıkayarak tuzunu alın ve şeritler halinde doğrayın. Soğanı ince kıyın ve 3 çorba kaşığı zeytinyağında öldürün. Küp domatesi ekleyip ağzını kapatın ve 10 dakika kadar kaynamaya bırakın. Bu arada ceviz içleri ve sardalyalarla birlikte soyulmuş sarımsağı ince kıyın, ya da hepsini birlikte mikserden geçirin. Bu karışımı ve doğranmış zeytinleri domates sosuna ekleyin. Karıştırın, biraz karabiber atın, ağzını kapatıp kısık ateşte 7-8 dakika kadar pişmeye bırakın. Spagettiyi tuzlu bol kaynar suda diriliğini kaybetmeyecek kadar haşladıktan sonra hazırladığınız sosu ekleyin. Eşit miktarda parmesan peyniri veya eski kaşar rendesini de üzerine serptikten sonra servis yapın.

Malzemeler
* 400 gr Spagetti
* 5 Sardalya
* 400 gr Küp Domates
* 1 Adet Soğan
* 80 gr Ceviz İçi
* 4 Diş Sarmısak
* 50 gr Çekirdekleri Çıkarılmış Siyah Zeytin
* 50 gr Rendelenmiş Parmesan Peyniri
* Zeytinyağıl
* Tuz
* Karabiber

* * *
Kış Çorbası
Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin. Patates ve havuçları ekleyip 5 dakika kavurun. Un ve köriyi ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın. Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip koyulaşıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Çorbayı blenderden veya tel süzgeçten geçirin. Tencereye alıp tekrar ısıtın. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
* 2 Soğan
* 1 Patates
* 1 Havuç
* 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
* 1 Kahve Fincanı Un
* 1 Çay Kaşığı Köri
* 5 Su Bardağı Et Suyu
* 1 Çay Kaşığı Limon Suyu
* 3-4 Dal Maydanoz
* Tuz
* Karabiber

* * *
Cevizli Kadayıf
Tezgaha yufkayı serin. Cevizden 2 çorba kaşığı ayırıp kalanını yufkanın üzerine serpin. Tel kadayıfı didikleyip cevizin üzerine yayın. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Rulo şeklinde hazırladığınız yufkayı 1.5 parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları yerleştirin. Üzerlerine azar azar tereyağı ve ceviz ilave edip 30 dakika pişirin. Bir kapta şeker ve suyu kaynatın. Şerbetinizi hazırlayın ve soğumaya bırakın. Pişirdiğiniz kadayıf sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.

Malzemeler
* 1 Yufka
* 1.5 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
* 300 gr Tel Kadayıf
* 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
* Şerbet malzemesi:
* 4 Su Bardağı Şeker
* 5 Su Bardağı Su




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bebek müjdesi!41 kere maşallah
Gösterişli DivaKurşun döktürüyor
Her kist kötü huylu mudur?Tekrarlayan düşük nedenleri
Sigarayı bitkilerle en...Aşk kokan çamaşırlar
Sıra dışı hediyelerEn favori düş
En doğal afrodizyakHamam yumuşaklığını keşfedin
Aşk mesajları
GÜNCEL
Pitbull'a Pitbull'a kısırlık cezası
Pitbull cinsi köpeğini gezdiren adam, polis tarafından durduruldu.
Erkekleri utandırdılar
Hemşirenin ölüm planı
Helikopteri düşüren buzlu...
Tıp tarihine geçti!
Bir gün dönecekler
Organ nakli şansı yok!
SPOR
Beşiktaş Beşiktaş 5. viteste
Kartal, Sivasspor ve F.Bahçe'nin puan kaybettiği haftayı en iyi...
Ernst imzayı attı
Yeter hocam
Kadıköy 2 parça
Hani verdiğiniz sözler
Şimdi telafi edin!
Yattara: Hiç bir yere gitmem
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 10°C 4°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 10°C 2°C 
İZMİR Sağanak Yağışlı 14°C 7°C 
ANTALYA Sağanak Yağışlı 17°C 7°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 15°C 6°C 
EKONOMİ
IMKB E: 25.624,920 D:% -1,19
DOLAR S: 1,654 D:% 1,26
EURO S: 2,114 D:% 0,48
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi