Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 01 Şubat 2009  

Günün mönüsü



Etli taze bakla
Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağını bir tencereye koyun. Arada bir karıştırarak, orta ateşte 15- 20 dakika pişirin. Baklayı yıkadıktan sonra uçlarını ve kılçıklarını temizleyin. İçine limon suyu ve un konmuş su dolu bir kaba koyup birkaç dakika bekletin. Tencerenin ortasına eti koyun. Etrafına baklaları dizin. Üzerine küçük kesilmiş taze soğan ve kıyılmış dereotunu koyun. 3 su bardağı sıcak su tuz ve kesme şeker ilave edin. Etli taze baklayı ön kuvvetli sonra kısık ateşte 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
* 1kg taze bakla
* 300 gr. kuzu eti
* 1 ad. kuru soğan
* 2 çorba kaşığı komili naturel yağ
* 1/2 limonun suyu
* 1 çorba kaşığı un
* 1 demet taze soğan
* 1 demet dereotu
* 3 su bardağı su
* 2 adet şeker
* Tuz

* * *
Etli milföy
Bir tencereye 1 su bardağı sıvı yağı koyun. Soğanı doğrayın. Soğanları kavurun. İçine kuşbaşı eti atıp, kavurun. Kısık ateşte etleri kendi suyuyla pişirin. 1 çorba kaşığı salça, 1 bardak su, 1 tatlı kaşığı karabiber ve tuzu ilave edin. Etler pişince bir kenarda soğumaya bırakın. Milföylerin birine bardakla yuvarlak şekil verin. İkinci milföye simit şekli verip birinci milföyün üzerine koyun. En üste de bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızartın. Milföyler sararınca fırından çıkarın. Ortalarına hazırladığınız etleri koyun. Daha sonra milföyleri tekrar fırına verip birkaç dakika daha fırında tutun.

Malzemeler
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 adet soğan
* 1/2 kg kuşbaşı et
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 bardak su
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 12 adet milföy hamuru
* 1 yumurta sarısı
* Tuz

* * *
Armut tatlısı
Armutun içerisini oyup kabuğunu soyarak tepsiye koyun. İçerisine karanfil, tarçın, su ve şeker koyun. 180 derecedeki fırında pişirerek ılık servise sunun.

Malzemeler
* 1 adet armut
* 2 adet karanfil
* Yeteri kadar tarçın
* Su
* 50 gr toz şeker




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Haydi Türkiye yaraları saralım7'den 70'e unutmadık
Kendime kızdım dönüyorum!Sürekli adet sancısı
Tüp bebekten önce aşılamaBitkiler egzamaya deva oluyor
'Maceracı bir ruha sahibim'Hafiflik burada
Bu size özelGençliğin sesine kulak verin!
Bu perdeler 'fırsata' açılıyorKahve tutkunu aşıklar için
Etiketin yarısı Gözlerinizde muhteşem renkler
Ayakkabılar aşka geldiDoğanın özleriyle gerçek terapi
Saçınızın rengi solmasınYaşlanma etkilerine son
Efsanevi tat Ataşehir'deAşk mesajları
GÜNCEL
Polisleri Polisleri üfürünce!
Üfürükçülük yaptıkları iddia edilen kayınpeder, kayınvalide ve gelin,...
Bozuk asansöre tazminat
İşadamlarına elektrikli işkence
Duygu'ya Çubukçu sahip çıktı
'Bebeği aldırınca vurdum'
Katil öğretmene 2 kez müebbet
Ambulans helikopter kayboldu
SPOR
Aslan'ın Aslan'ın dönüşü
9'da Baros'la öne geçen G.Saray 23 resmi maç sonra nefis bir gol atan...
Polat'ın kart isyanı!
Ayhan tartışması
Zirveye kolbastı
Dede çok zorluyor
Parayı çar-çur etmeyin
Yiğidolar tekledi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 10°C 5°C 
ANKARA Az Bulutlu 8°C -2°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 13°C 4°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 17°C 8°C 
ADANA Sağanak Yağışlı 14°C 7°C 
EKONOMİ
IMKB E: 25.934,370 D:% -0,87
DOLAR S: 1,636 D:% 0,89
EURO S: 2,108 D:% -0,66
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi