Etli taze bakla Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağını bir tencereye koyun. Arada bir karıştırarak, orta ateşte 15- 20 dakika pişirin. Baklayı yıkadıktan sonra uçlarını ve kılçıklarını temizleyin. İçine limon suyu ve un konmuş su dolu bir kaba koyup birkaç dakika bekletin. Tencerenin ortasına eti koyun. Etrafına baklaları dizin. Üzerine küçük kesilmiş taze soğan ve kıyılmış dereotunu koyun. 3 su bardağı sıcak su tuz ve kesme şeker ilave edin. Etli taze baklayı ön kuvvetli sonra kısık ateşte 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler *1kg taze bakla * 300 gr. kuzu eti * 1 ad. kuru soğan * 2 çorba kaşığı komili naturel yağ * 1/2 limonun suyu * 1 çorba kaşığı un * 1 demet taze soğan * 1 demet dereotu * 3 su bardağı su * 2 adet şeker * Tuz
* * * Etli milföy Bir tencereye 1 su bardağı sıvı yağı koyun. Soğanı doğrayın. Soğanları kavurun. İçine kuşbaşı eti atıp, kavurun. Kısık ateşte etleri kendi suyuyla pişirin. 1 çorba kaşığı salça, 1 bardak su, 1 tatlı kaşığı karabiber ve tuzu ilave edin. Etler pişince bir kenarda soğumaya bırakın. Milföylerin birine bardakla yuvarlak şekil verin. İkinci milföye simit şekli verip birinci milföyün üzerine koyun. En üste de bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızartın. Milföyler sararınca fırından çıkarın. Ortalarına hazırladığınız etleri koyun. Daha sonra milföyleri tekrar fırına verip birkaç dakika daha fırında tutun.
Malzemeler *1 su bardağı sıvı yağ * 1 adet soğan * 1/2 kg kuşbaşı et * 1 çorba kaşığı salça * 1 bardak su * 1 tatlı kaşığı karabiber * 12 adet milföy hamuru * 1 yumurta sarısı * Tuz
* * * Armut tatlısı Armutun içerisini oyup kabuğunu soyarak tepsiye koyun. İçerisine karanfil, tarçın, su ve şeker koyun. 180 derecedeki fırında pişirerek ılık servise sunun. Malzemeler * 1 adet armut * 2 adet karanfil * Yeteri kadar tarçın * Su * 50 gr toz şeker