Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 31 Ocak 2009  

Günün mönüsü



Solme
Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı ateşte közleyin. Ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın. Tuz ile ovup sıkın. Fasulye, patlıcan, soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın. Servis tabağına alın. Haşlanmış yumurtayı dilimleyin. Zeytin ile süsleyin. Dilerseniz lavaş ekmeği ile servis yapın.

MALZEMELER
*
2 su bardağı kuru fasulye
* Yarım kg patlıcan
* 2 adet kuru soğan
* Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 kahve fincanı sirke
* 2 adet haşlanmış yumurta
* 10 adet zeytin
* Tuz, karabiber

Krokanlı Parfe
Vişneleri ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin. Yumurta akı ile pudra şekerini çırpın. Kremşantiyi yumurtalı karışıma ekleyin. Vişne ve krokanları ilave edin. Bir kalıbı soğuk su ile durulayıp şeffaf folyo ile kaplayın. Karışımı kalıbın içine dökün. Buzlukta bekletin. Böğürtlenleri ısıtıp süzgeçten geçirin. Püreyi kalan pudra şekeri ile tatlandırın. Parfeyi buzluktan alıp buzdolabında bekletin. Kalıptan çıkarıp üzerindeki folyoyu alın. Parfeyi dilimleyin.

MALZEMELER
*
3 çorba kaşığı konyak
* 3 yumurta akı
* 7 kahve fincanı pudra şekeri
* 400 gr. kremşanti
* 100 gr. fındıklı krokan
* 300 gr. böğürtlen
* 6 kokteyl kiraz
* 2 tatlı kaşığı kıyılmış şam fıstığı
* 100 gr. vişne

Nuraniye
Kabakları rendeleyin. Taze soğanları doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını kıyın. Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun. Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edinPirinç ve su ilave edin. Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin. Soğumaya bırakın. Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın. Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün.

MALZEMELER
*
4 orta boy kabak
* 1 su bardağı Amerikan pirinci
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 demet taze soğan
* 1/2 demet dereotu ve maydanoz
* Tuz
* Su
* Yoğurt
* 4-5 diş sarımsak
* 1/2 çay bardağı yağ
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Yalın kavgasıAllah'tan korkan...
Müthiş dönüşHayatı macera
Enfeksiyon akıntı yaparYumurtalık kisti nasıl oluşur
Selülit ve kilo düşmanı bitkilerSevdiğiniz erkek
Size özel doğal destekBüyük şölene hazır olun
Kirpikler ortaya çıksın!Rahatlığı keşfedin!
Ev sıcakığındaYıldızlı pekiyi
'Seni seviyorum'Aşka romantik lezzet!
Kışkırtıcı indirim günleriArradığınız her şey burada
En büyük moto servisEvinizdeki Rüya
Sevgiliniz yok diye üzülmeyin!Işıltınız kol düğmenizden
'Yılmaz Erdoğan...Türk modeller Paris''i salladı
Sosyetenin yaşam koçu...Su bebek yuvasına yerleşti
Çirkin adamların öncüsüyümYine aynı evdeler
Başrol buluşması!Genç sevgiliden bıyık kamuflajı!
Gülşen gençleri coşturduAnneanne ölünce Mersin'e...
Aşk mesajları
GÜNCEL
Mezardaki Mezardaki 'hasta'ya ilaç yazmışlar!
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hastanelerdeki denetimleri, yolsuzlukları...
Bankamatik işçilere parmak...
Son durak ölüm
Dolandırıcılığın böylesi!
Tekneye ateş açıldı: 2 ölü
Havalar birden soğuyor!
Kalp nakli yapılmazsa ölecek
SPOR
Bommel'den Bommel'den evet
Sarı-Lacivertli yöneticilerle Almanya'da bir araya gelen Van Bommel,...
Fabian Ernst Beşiktaş'ta
Hans Cornelis dünden razı
Fener'e büyük öfke
Lugano da bedavaya
Beşiktaş'ta karşı darbe
Trabzon'da hücum emri
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 9°C 5°C 
ANKARA Çok Bulutlu 7°C 1°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 12°C 3°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 15°C 8°C 
ADANA Kuvvetli Sağanak Yağışlı 12°C 8°C 
EKONOMİ
IMKB E: 25.934,370 D:% -0,87
DOLAR S: 1,636 D:% 0,89
EURO S: 2,108 D:% -0,66
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi