Solme Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı ateşte közleyin. Ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın. Tuz ile ovup sıkın. Fasulye, patlıcan, soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın. Servis tabağına alın. Haşlanmış yumurtayı dilimleyin. Zeytin ile süsleyin. Dilerseniz lavaş ekmeği ile servis yapın.
MALZEMELER * 2 su bardağı kuru fasulye * Yarım kg patlıcan * 2 adet kuru soğan * Yarım demet ince kıyılmış maydanoz * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 kahve fincanı sirke * 2 adet haşlanmış yumurta * 10 adet zeytin * Tuz, karabiber
Krokanlı Parfe Vişneleri ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin. Yumurta akı ile pudra şekerini çırpın. Kremşantiyi yumurtalı karışıma ekleyin. Vişne ve krokanları ilave edin. Bir kalıbı soğuk su ile durulayıp şeffaf folyo ile kaplayın. Karışımı kalıbın içine dökün. Buzlukta bekletin. Böğürtlenleri ısıtıp süzgeçten geçirin. Püreyi kalan pudra şekeri ile tatlandırın. Parfeyi buzluktan alıp buzdolabında bekletin. Kalıptan çıkarıp üzerindeki folyoyu alın. Parfeyi dilimleyin.
MALZEMELER * 3 çorba kaşığı konyak * 3 yumurta akı * 7 kahve fincanı pudra şekeri * 400 gr. kremşanti * 100 gr. fındıklı krokan * 300 gr. böğürtlen * 6 kokteyl kiraz * 2 tatlı kaşığı kıyılmış şam fıstığı * 100 gr. vişne
Nuraniye Kabakları rendeleyin. Taze soğanları doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını kıyın. Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun. Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edinPirinç ve su ilave edin. Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin. Soğumaya bırakın. Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın. Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün. MALZEMELER * 4 orta boy kabak * 1 su bardağı Amerikan pirinci * 1 çay bardağı sıvıyağ * 1 demet taze soğan * 1/2 demet dereotu ve maydanoz * Tuz * Su * Yoğurt * 4-5 diş sarımsak * 1/2 çay bardağı yağ * 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber