Havuç Salatası Havuçları yıkayıp üstlerini kazıdıktan sonra ince rendeleyin. Mayonez, yoğurt, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu, rendelenmiş havuca ilave edip karıştırın. Havuç salatasını servis tabağına yerleştirilmiş marul yapraklarının üzerine koyun. Havuç salatasını kırmızı biber ve kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın. MALZEMELER * 6 adet havuç * 1 çay bardağı mayonez * 1 su bardağı süzme yoğurt * 2 diş sarmısak * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı limon suyu * Tuz * Kırmızı biber * 1 adet orta boy marul * 1/2 demet maydanoz
Ceviz Soslu Makarna Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın. Mutfak robotuna ceviz içlerini, sarımsağı, tuzu ve ıslanmış ekmek içini koyarak iyice karıştırın. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servise sunun. MALZEMELER * Yarım paket makarna * 2 yemek kaşığı sıvı yağ * Sos malzemesi: * 1 Su bardağı ceviz * 1 su bardağı süt * 3 diş sarımsak * Yarım taze ekmek içi * 1 çay kaşığı pul biberi * Yeteri kadar tuz
Krem Karamel Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin. Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün. Karamelin kabın dibine rahatça yayılması için mümkünse kapları fırında boş olarak biraz ısıtın. Sütü ılıtın. Ilık sütü vanilya, yumurta sarıları, şeker ve bir tutam tuz ile şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Sütlü karışımı karameli koyduğunuz kaplara bölüştürün. Kapları fırın tepsisinin içine koyun ve tepsiyi alttan ikinci rafa yerleştirin. Tepsiyi tamamen sıcak su ile doldurun. 175 derece ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin. Kapları tepsiden alıp buzdolabında en az 7-8 saat soğumaya bırakın. MALZEMELER * 1 bardak pudra şekeri * Vanilya * 2 su bardağı süt * 2 adet yumurta * 2 adet yumurta sarısı * 1/2 su bardağı toz şeker * Tuz