Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 28 Ocak 2009  

Günün mönüsü



Arpa şehriyeli et yahnisi
Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup, ince doğranmış biber ve arpacık soğanını ilave edin. Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte tencereye ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp, 2 su barda suyu ilave edin. Defne yaprağını da tencereye koyup, 20 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp defne yaprağını tencereden çıkarın. Kimyon ve karabiberi serpin. Sıcak servis yapın.

Malzemeler
* 2 çorba kasığı margarin
* 2 su bardağı arpa şehriye
* 2 çorba kasığı kuşbaşı et
* 2 adet biber
* 10 arpacık soğan
* 2 adet domates
* 2 su bardağı su l1 adet defne yaprağı
* Kimyon, karabiber, tuz

* * *
Kıymalı spagetti
Spagettiyi tuz ilave edilmiş bol kaynar suda haşlayın. Soğanı ince ince doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Havucu ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Domatesi ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırarak 5- 6 dakika pişirin. Ateşten alıp maydanozu ilave edin.

Malzemeler
* 1 Paket Spagetti
* 200 gr Yağsız Kıyma
* 1 Soğan
* 1 Havuç
* 1 Domates
* 8-10 Dal Maydanoz
* 2 Çorba Kaşığı Margarin
* Tuz, Karabiber

* * *
Havuç helvası
Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin. Diğer tarafta nişasta ve unu bir çay bardağı sütün içine koyup ezin. Havucun içine ilave edip beş dakika daha pişirin. Ocaktan havuçları alıp servis tabağına koyun. Üzerine fıstık veya ceviz koyup soğuk olarak servis edin.

Malzemeler
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1,5 kg havuç
* 3 su bardagı süt
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 1 su bardağı şeker
* 2 çorba kaşığı pekmez
* 1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fistık
* 1 çay bardagı süt




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Jet aşka anne engeli Paris Abazoğlu'nu konuştu
Baba'ya ceza geldi Vizyonda gişe sancısı
Ağrılar uykuyu etkilerBalık yemeye özen gösterin
Gömleğin havası artık çok...Ev sıcaklığında tasarımlar
Bacaklar çok seksiKarne armağanınız
Kalitede indirimAşk mesajları
GÜNCEL
Affedilen Affedilen Türk yurda döndü
İdamın eşiğinden dönen Türk, Türkiye'ye ayak basar basmaz Başbakan'ı...
Halit'in sır ölümü
Üçüz hüzün
Şehit ailesine haciz şoku
Parfüm kokusu kapkaççıyı yaktı
Yeşim'in ölümü herkesi ağlattı
Fuhuş çetesinin kirli yüzü...
SPOR
Hesap Hesap Sivas'a kaldı
3 gün önce tartışmalarla geçen maçın stresiyle sahaya çıkan Cimbom,...
Bu işi bitirin
Paris'te gizli zirve
Juve beni istedi
Bobo'ya yeni talip
Alanzinho imzaladı
Avantaj Ankaraspor'da
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağışlı 14°C 10°C 
ANKARA Çok Bulutlu 12°C 4°C 
İZMİR Kuvvetli Sağanak Yağışlı 16°C 13°C 
ANTALYA Kuvvetli Sağanak Yağışlı 17°C 12°C 
ADANA Çok Bulutlu 18°C 12°C 
EKONOMİ
IMKB E: 26.443,310 D:% 2,50
DOLAR S: 1,621 D:% -0,80
EURO S: 2,148 D:% -0,09
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi