Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 27 Ocak 2009  

Gribin ilacı şalgam

Kökü ve suyundaki vitaminler sayesinde birçok hastalığa iyi gelen şalgam, soğuk algınlığı ve gribe karşı metabolizmayı güçlendiriyor.



Kuru baklagiller B grubu vitaminleri içerdiğinden, önemli enerji kaynağı ve posa içeriği yüksek olduğundan dolayı kış aylarında da tüketilmelidir. Kış aylarında soğuk algınlığı ve gripten korunmanın bir diğer yolu da şalgam suyudur. Şalgamın yararları saymakla bitmez. Şalgam Suyunun Yararları:
* Yaz-kış içilmesi önerilen şalgam suyu, bağışıklık sistemini güçlendirir ve grip hastalığına yakalanmayı önler.
* Bağırsak hareketlerinin artmasını sağlayarak konstipasyonu (kabızlığı) önler. Kilo verdirir.
* İyi bir antioksidandır.
* Şeker hastalarının tüketmesinde hiçbir sakınca olmadığı gibi kolesterol sorunu olanların bolca tüketmesi ve suyunu içmesi önerilir.
* Anne sütünü arttırır.
* İştahı açar.
* Laktik asit içerir, sindirimi kolaylaştırır.
* B grubu vitaminleri, fosfor, kalsiyum, potasyum içeriği sayesinde stresi önler, sinirleri yatıştır.
* Mide ve karaciğere faydalıdır.
* Kemik ve dişleri kuvvetlendirir.
* 100 gramı yaklaşık 20 kalori enerji verir.
* Kalp, damar ve göz sağlığı için faydalıdır.
* Böbrek kumu ve taşının düşmesine yardımcı olur, idrar söktürücüdür.
* Apse, dolama, kan çıbanı, donma, ergenlik sivilcelerinde tedavi edici etkisi vardır.
* Egzamaya iyi gelir.
* Boğaz iltihabına iyi geldiği saptanmıştır.
* Kansızlık için idealdir. Yaprakları da kalsiyum demir, bakır ve iyot içerir.
* Şalgam suyunun tüketilmesi, yapımında kullanılan tuz nedeniyle, tabii ki hipertansiyonu olan bireylerde sakıncalı olabilecektir.
Beslenmenin önemi kış aylarında da göz ardı edilmemelidir. Bize düşen, metabolizmamızı en doğru ve en iyi şekilde korumak ve güçlendirmektir. Bunun en etkili yollarından biri yeterli ve dengeli beslenmedir. Özellikle enfeksiyonlara karşı daha duyarlı olan çocuklar, gebeler ve yaşlılar için beslenme daha da önem taşır. Yeterli ve dengeli beslenme gün içinde her besin grubundan yeterli miktarda almakla sağlanır. Böylece ihtiyacımız olan protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineralleri de almış oluruz. Kış aylarında sağlıklı beslenebilmek için haftalık besin programı yapılırken aşağıda sıralamış olduğumuz besinlere özen gösterelim: 1.) Haftada 3 kez kuru bakliyat tüketelim. 2.) Haftada 2 gün balık tüketelim. 3.) Haftada 2-3 gün kırmızı et tüketelim. 4.) Haftada 2 gün beyaz et tüketelim, soğuk kış günlerinde yenen balık bağışıklık sistemimizin kuvvetlenmesine yardımcı olacaktır. 5.) Haftada 7 öğün sebze tüketelim ve bunlara her gün gereken kadar ekmek, yoğurt, meyve, peynir, süt ve salatalar ekleyelim.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Dünyanın zirvesi Sultan kokacak Şımarık Hadise!
Kaldıkları yerden aşka devam 214 bin kişilik yaş günü
Varikosele ameliyat şartSağlıklı saçlar için
Çocuklara okul öncesi eğitimÇöl esintisini hissedin
Dudaklarınıza meyve...Bakımlı beylerin traşta...
Aşk mesajlarıGünün mönüsü
GÜNCEL
Beyaz Beyaz matem!
Masumiyet simgesi kar beyazı Türkiye'nin hüzün rengi oldu. Zigana...
Yine motor yine facia
'Boksör çetesi' nakavt oldu
Otobanda infaz: 1 ölü
Öldükleriyle kaldılar!
Kumarbazları dolandırdılar
Tankerin freni patladı: 4 ölü...
SPOR
Sizi Sizi son kez uyarıyorum
F.Bahçe'nin hocası, "Aldığınız bir puana şükretmelisiniz. Formasının...
Fener'den çifte atak
Kabus geri döndü
Delgado'da korkunç şüphe
Bobo'yu kazanalım
Alanzinho Trabzon'da
Tekrar edilsin yine yeneriz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 16°C 9°C 
ANKARA Çok Bulutlu 11°C 3°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 18°C 11°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 17°C 9°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 16°C 6°C 
EKONOMİ
IMKB E: 25.970,000 D:% 4,79
DOLAR S: 1,616 D:% -2,36
EURO S: 2,124 D:% -1,03
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi