Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 27 Ocak 2009  

Günün mönüsü



Balık Buğulama
Mevsimlik beyaz etli balığı fileto biçiminde temizleyin. Geniş bir tencereye alın. 1 buçuk su bardağı domates suyu ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün. 2 adet defne yaprağını tencereye ekleyin. 2 diş sarımsağı dövün. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağla birlikte tencereye alın. 1 dilim limon, soya sosu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve yeterli miktarda tuz ilave edin. Tenceredeki su kaynayınca, üzerine 1 çorba kaşığı unu yavaş yavaş serpin. Topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın. Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatın. Daha sonra çukur bir servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine bir miktar baharat ve ince kıyılmış dereotu ekleyip sıcak şekilde servis yapın.

Malzemeler
* 1 adet beyaz etli balık
* 1 buçuk su bardağı domates suyu
* 1 su bardağı su
* 2 adet defne yaprağı
* 2 diş sarımsak
* 1 adet soğan
* 3 çay kaşığı sıvı yağ
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kırmızıbiber
* 1 dilim limon
* 1 çorba kaşığı soya sosu
* Tuz

* * *
Kayısılı Pasta
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Önceden çırpmış olduğunuz şantiye ilave edin. Bu karışıma kayısı püresini ekleyerek karıştırın. Kremayı dinlenmeye bırakın. Turtada kullanılacak 14 yumurtanın toz şeker ile mikserde iyice çırpın. Yumurta sarılarını ve unu ekleyerek karıştırın. Hamuru teflon tavaya döküp kabarana kadar pişirin. Daha sonra fırın kabına alıp kızarıncaya kadar fırında pişirin. Hazırladığınız keki ortadan ikiye bölüp krema sürün. Kekin tamamını krema ile kaplayın. Dilerseniz arasına çilek de dizebilirsiniz. Pastayı buzdolabında dinlendirip dilediğiniz şekilde keserek servis yapın.

Malzemeler
* 4 yumurta
* 1/2 kg toz şeker
* 1/2 kg un
* Krema Malzemesi
* 15 Yumurta
* 500 gr kayısı püresi
* 1/2 kg toz şeker
* 1 kg şekersiz şanti

* * *
Sebze Izgara
Patlıcan ve kabakları ince şekilde doğrayın. Bir miktar tuz attıktan sonra 15 dakika bekletin (patlıcanların acı suyunu çıkarmak için) ve sebzelerin tuzunu almak için iyice yıkayın. Hafif zeytinyağı ve tuzla karıştırıp orta hararetli bir ızgarada pişirin. Domates ve biberi de ızgarada pişirip servise sunun.

Malzemeler
* 1 adet patlıcan
* 1 adet kabak
* 1 adet domates
* 1 adet sivri biber
* Yeterince tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Dünyanın zirvesi Sultan kokacak Şımarık Hadise!
Kaldıkları yerden aşka devam 214 bin kişilik yaş günü
Varikosele ameliyat şartGribin ilacı şalgam
Sağlıklı saçlar içinÇocuklara okul öncesi eğitim
Çöl esintisini hissedinDudaklarınıza meyve...
Bakımlı beylerin traşta...Aşk mesajları
GÜNCEL
Beyaz Beyaz matem!
Masumiyet simgesi kar beyazı Türkiye'nin hüzün rengi oldu. Zigana...
Yine motor yine facia
'Boksör çetesi' nakavt oldu
Otobanda infaz: 1 ölü
Öldükleriyle kaldılar!
Kumarbazları dolandırdılar
Tankerin freni patladı: 4 ölü...
SPOR
Sizi Sizi son kez uyarıyorum
F.Bahçe'nin hocası, "Aldığınız bir puana şükretmelisiniz. Formasının...
Fener'den çifte atak
Kabus geri döndü
Delgado'da korkunç şüphe
Bobo'yu kazanalım
Alanzinho Trabzon'da
Tekrar edilsin yine yeneriz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 16°C 9°C 
ANKARA Çok Bulutlu 11°C 3°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 18°C 11°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 17°C 9°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 16°C 6°C 
EKONOMİ
IMKB E: 25.970,000 D:% 4,79
DOLAR S: 1,616 D:% -2,36
EURO S: 2,124 D:% -1,03
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi