Mantarlı Dana Böbreği MALZEMELER * 1 kg böbrek * 200 gr. mantar * 1 orta boy soğan * 4 çorba kaşığı tere- yağı * Yeteri kadar tuz, kara- biber * 1-2 adet defne yaprağı * Yarım demet maydanoz * 1 tutam dereotu İri kuşbaşı olarak doğranmış böbreği yıkayıp kurulayın. Tencereye tereyağını koyup eritin. Yağ biraz kızgınlaşınca içerisine böbrekleri atıp kendi suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine yemeklik olarak doğranmış soğanı koyarak 2 veya 3 dakika kadar kavurun. İçerisine bütün mantarları ilave edin. Pişmekte olan mantarlar kendi suyunu verip çekince bir su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte suyu koyu kıvam alıncaya kadar pişirin. Üzerine tuz, karabiber, maydanoz ve dereotunu ilave ederek servise sunun.
Balıklı Patates Salatası MALZEMELER * 4 patates * 1 demet kırmızı turp * 1 tatlı kaşığı hardal * 1 adet yumurta sarısı * Tuz * Karabiber * 1 yemek kaşığı kıyıl- mış yeşillik * 2 parça mezgit fileto Patatesleri iyice yıkayın, kabukları ile 20 dakika haşlayın, haşlama suyunu atmayın. 2 çay bardağı haşlama suyunu, hardal, yumurta sarısı, tuz, karabiber ve kıyılmış yeşilliklerle karıştırın. Ayıkladığınız patates ve turpları katın. Kızarmış balık ve fileto ile servis yapın.
Kayısı Kompostosu MALZEMELER * 250 gr. kuru kayısı * 6 bardak su * 1 su bardağı tozşeker Kayısıları sıcak suda yıkayıp süzün. 6 Su bardağı kaynar suda 10 dakika pişirin. Şekeri ilave ederek 5 dakika daha kaynatın. Soğuk olarak servis yapın.