Kereviz dolması Kerevizleri soyup içlerini oyun. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Soğan ve domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kıymayı ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun. Domates, fıstık, kuşüzümü, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Kerevizleri fırın kalıbına yerleştirin. Hazırladığınız kıymalı karışımı kerevizlerin içlerine doldurun. Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Kerevizler yumuşayınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler *4 Kereviz * Yarım Limon Suyu * 1 Soğan * 2 Orta Boy Domates * 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ * 400 gr Kıyma * 1 Avuç Dolmalık Fıstık * 1 Avuç Kuşüzümü * 1 Çay Kaşığı Kimyon * 4-5 Dal Maydanoz * Tuz, karabiber
* * * Mantı çorbası Bir tencerede mantıları haşlayın. Ayrı bir kapta tereyağını eritip un, yoğurt, yumurta, tuz ve karabiber ilave ederek iyice çırpın. Tenceredeki mantının üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımı ekleyerek 10 dakika pişirin. Ateşten indirmeden önce nohut ve nane ilave edip 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Malzemeler *1 Paket Hazır Mantı * 750 gr Yoğurt * 1 Çorba Kaşığı Un * 1 Yumurta * 2 Çorba Kaşığı Tereyağı * 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut * Yarım Çay Kaşığı Nane * Karabiber * Tuz
* * * Altın yılıdızlar Yumurta beyazı hariç bütün malzemeyi karıştırın. Yumurta beyazını da ilave edip 3-4 dakika yoğurun. Sert bir hamur elde edin. Hamuru 1 cm kalınlığında açın. Yıldız şeklindeki bir kalıpla keserek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 1 50 derece fırında, fırının kapağını açık bırakarak 35 dakika pişirin. Üzerini yaldızlı gıda boyasıyla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler * 1 Su Bardağı Toz Badem * 1/2 Su Bardağı Çok İnce Çekilmiş Ceviz içi * 2 Su Bardağı Pudra Şekeri * 1/2 Çay Bardağı Çok İnce Kıyılmış Portakal Şekeri * 1 Çay Kaşığı Tarçın * 1 Yumurta Beyazı * Yaldızlı Gıda Boyası