Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 24 Ocak 2009  

Günün mönüsü



Kereviz dolması
Kerevizleri soyup içlerini oyun. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Soğan ve domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kıymayı ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun. Domates, fıstık, kuşüzümü, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Kerevizleri fırın kalıbına yerleştirin. Hazırladığınız kıymalı karışımı kerevizlerin içlerine doldurun. Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Kerevizler yumuşayınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
* 4 Kereviz
* Yarım Limon Suyu
* 1 Soğan
* 2 Orta Boy Domates
* 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
* 400 gr Kıyma
* 1 Avuç Dolmalık Fıstık
* 1 Avuç Kuşüzümü
* 1 Çay Kaşığı Kimyon
* 4-5 Dal Maydanoz
* Tuz, karabiber

* * *
Mantı çorbası
Bir tencerede mantıları haşlayın. Ayrı bir kapta tereyağını eritip un, yoğurt, yumurta, tuz ve karabiber ilave ederek iyice çırpın. Tenceredeki mantının üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımı ekleyerek 10 dakika pişirin. Ateşten indirmeden önce nohut ve nane ilave edip 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Malzemeler
* 1 Paket Hazır Mantı
* 750 gr Yoğurt
* 1 Çorba Kaşığı Un
* 1 Yumurta
* 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
* 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
* Yarım Çay Kaşığı Nane
* Karabiber
* Tuz

* * *
Altın yılıdızlar
Yumurta beyazı hariç bütün malzemeyi karıştırın. Yumurta beyazını da ilave edip 3-4 dakika yoğurun. Sert bir hamur elde edin. Hamuru 1 cm kalınlığında açın. Yıldız şeklindeki bir kalıpla keserek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 1 50 derece fırında, fırının kapağını açık bırakarak 35 dakika pişirin. Üzerini yaldızlı gıda boyasıyla süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
* 1 Su Bardağı Toz Badem
* 1/2 Su Bardağı Çok İnce Çekilmiş Ceviz içi
* 2 Su Bardağı Pudra Şekeri
* 1/2 Çay Bardağı Çok İnce Kıyılmış Portakal Şekeri
* 1 Çay Kaşığı Tarçın
* 1 Yumurta Beyazı
* Yaldızlı Gıda Boyası




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Selçuk gitsin Ahmet Dursun Bir gün çevreci bir gün gececi!
Aman Ivana üşütürsün! A.R.O.G'tan bir rekor daha
Samimiyetimizi sevdilerTüylenmeye son
Cinselliğe apne darbesi Metabolizma hızını arttırın
Seçilmiş hediyelerGömleğin havası değişti
Hangisini alırsan...Önce saçlarınız isyan eder!
Kendinize zaman ayırınCildinize egzotik dokunuş
Sağlıklı ve ipeksiGerçek kalite
Saçlarınızın onarıcı köpüğüGöz çevresini yenileme zamanı
Havyarın büyüsü!Mükemmel erkeğin kokusu
Aşkınız pırlantada saklıAşk mesajları
GÜNCEL
Ece Ece için kritik 24 saat
Geleceğe altın adımlarla yürüyen Ece, yaşama tutunmak için mücadele...
Fırtına yıktı geçti
Ölüm karnesi
Öğrenciler karnelerini aldı
Asansörden gaspçı çıktı
Vahşi cinayet 1 yıl sonra...
İnsan tacirlerine operasyon:...
SPOR
Kanoute Kanoute müjdesi
Kanoute'nin menajeri Mongai, İspanyol basınına tecrübeli yıldızın...
Kadıköy'den çıkış yok
Buz üzerinde zirve dansı!
Cimbom'da çifte şok!
Tarihi skandal
Yusuf şova hazır
Galibiyete daha yakınız
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 15°C 10°C 
ANKARA Yağmurlu 8°C 3°C 
İZMİR Sağanak Yağışlı 16°C 12°C 
ANTALYA Kuvvetli Sağanak Yağışlı 18°C 11°C 
ADANA Kuvvetli Sağanak Yağışlı 16°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 24.781,830 D:% 0,57
DOLAR S: 1,666 D:% 0,76
EURO S: 2,140 D:% -0,14
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi