Çeşnili Pilav Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Pirinç, su, margarin, safran, tuz ve karabiberi derin bir tencerede kaynatın. Ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın. Sıvıyağı tavada ısıtıp soğan, biber ve mantarları ilave ederek 5-6 dakika kavurun. Domates ve zeytinleri ekleyip birkaç kez karıştırın. Ateşten alıp pilava ilave edin. Yavaşça harmanlayıp demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler *1.5 Su Bardağı Pirinç * 2 Su Bardağı Su * 1 Salçalık Kırmızı Biber * 1 Çarliston Biber * 100 gr Mantar * 1 Soğan * 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ * 2 Çorba Kaşığı Margarin * 2 Domates * 6 Siyah Zeytin * Bir Tutam Safran * Tuz, Karabiber
* * * Lor Peynirli Meze 1 su bardağı lor peynirini,2 adet rendelenmiş salatalık,1 demet ince kıyılmış dereotu, yarım limonun suyunu ve yeterince tuzu karıştırın. Çukur bir kaseye sıkıştırarak, doldurun. Kaseyi servis tabağına ters çevirerek, lor peynirli karışımı çıkarın. Üzerini kırmızıbiberle süsleyip, servis yapın.
Malzemeler * 1 Su Bardağı Lor Peynir * 2 Adet Rendelenmiş Salatalık * 1 Demet Dereotu * Yarım Limonun Suyu * Tuz Süslemek İçin: * Kırmızı Biber
* * * Böbrek Tava Böbrekleri ortadan hafifçe yardıktan sonra tuzunu ve biberini ekip una bulayın. Orta boy bir tavada rafine yağı kızdırın. Böbrekleri bu yağda altüst ederek 4-5 dakika kızartın. Böbrekleri tavadan alıp bir tabağa koyun. Tavadaki rafine yağı dökün. Aynı tavada, orta ateşte, tereyağı eritin. Yağ kızmaya başlayınca kızartmış olduğunuz böbrekleri içine atın. 1-2 dakika kadar altüst ederek pişirdikten sonra sıcak sıcak servis edin.
Malzemeler * 12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş) * 1 Su Bardağı Rafine Yağ * 2 Çorba Kaşığı Tereyağ * 1/2 Su Bardağı Un * 1 Çay Kaşığı Tuz * 1 Kahve Kaşığı Karabiber