Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 22 Ocak 2009  

Ligde 2. yarı nefes keser

Yula: Fenerbahçe sakatlık yaşamazsa şampiyonluğun en büyük favorisi olur Ama rakipler de kolay kolay pes etmez... Tanman: 2. yarı daha iyi bir Beşiktaş bekliyorum. G.Saray, Fener ve Trabzon'la birlikte zirvede eşit şansa sahipler.



Cüneyt Tanman
Sorunlu bir Lincoln, Galatasaray'ı sıkıntıya sokar. İyi bir Lincoln ise şampiyon yapar

Selçuk Yula

F.Bahçe'de 2. gençleştirme operasyonu başladı. Bunu can-ı gönülden destekliyorum

* İkinci yarı öncesi 4 büyük takımı nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce eksileri ve artıları nelerdir?
S.Y.:
Elimizdeki doneler ağırlıklı olarak ilk devre oynanan maçlara ait. Bu bağlamda baktığımızda Trabzonspor'un gözle görülür bir yükselişinden bahsedebiliriz. Beşiktaş iyi başladığı ligi iyi götüremedi. Zaten bu yüzden de teknik adam değişikliğine gidildi. Şu anda yaraları sarmaya çalışıyorlar. Bence kadroları gayet iyi. Mustafa Denizli faktörüyle neler yapabileceklerini göreceğiz. Ancak, işleri oldukça zor. Şu an en gerideki takım konumundalar. Önlerinde yakalamaları gereken 5 rakip var. Delgado gibi bir yeteneği kullanamadıkları için 35'lik Yusufa bel bağlamaları da ayrı bir handikapları. Galatasaray medyası ilk yarı bitene kadar Skibbe'yi yaylım ateşine tuttu. Buna rağmen ligi güzel yerde bitirdi. Tabi ki burada başta Lincoln olmak üzere Baros ve Kewell'ın büyük payı var. Her zaman söylüyorum kaliteli isimleri sahaya çıkartmak değil, oynatmak marifettir. Fenerbahçe sezona yeni bir teknik adamla, Aragones'le girdi. İlk 11'de oynaması gereken 8 futbolcusunun yokluğunda lige kötü başladı. İlerleyen haftalarda hem Aragones'in takımı tanıması hem de sakatların iyileşmesiyle yeniden zirveye ortak oldu. Tüm sakatları iyileşen, tam kadro Fenerbahçe şampiyonluğun en büyük favorisidir. C.T.: Genel olarak baktığımızda takımlarda çok fazla değişikliklerin olmadığını söyleyebiliriz. Onun için çok farklı beklentilerim yok ikinci yarı öncesi. Şurası bir gerçek ki ilk yarı sona erdiğinde Galatasaray tam istim üstündeydi. Sivasspor maçı o dönemde oynansaydı Sarı-Kırmızılılar adına daha olumlu olabilirdi. Beşiktaş'ta Yusuf Şimşek'in katılımını olumlu buluyorum. Ayrıca Mustafa Denizli'nin sistemle alakalı düşünceleri de oturmuş görünüyor. İlk geldiğinde 3'lü defans ve biraz karışık bir düzen peşindeydi. Bu nedenle Beşiktaş'ta ikinci yarıda olumlu bir fark olabilir. Fenerbahçe'de de toparlanma var. Kadro yapısı oturdu ve oyuncuların birbirleriyle uyumlarının artacağını düşünüyorum. Sakatlar da düzeldi. Trabzon, ikinci yarıda yine zirveyi zorlar. Tek hedefleri lig olduğu için çok geniş olmayan kadrosu bu maratonda yeterli olacaktır. Özellikle Gökhan ve Umut'un ilk yarıdan biraz daha etkili olmaya ihtiyacı var. İlk yarıdaki transfer sıkıntılarını aşmış bir Yattara'dan da daha büyük katkılar gerekli. Ne var ki, lig yarışında kimseyi bir adım önde gösteremiyorum. Bence herkes eşit şansa sahip. Farkı yaratacak olan ikinci yarıdaki performanslar ve hakem hatalarının daha az yapıldığı takım olacaktır.

* Ümit Karan'ın takımda kalması doğru mudur? Beklenen verim alınabilir mi?
C.T.:
Ümit Karan, takım kaptanı ve oynamak istediği çok açık. İlk yarıda sakatlık sıkıntıları da yaşadı. Bir futbolcunun forma girmesi için bütün olumsuzluklar geldi başına. Ama hem sakatlıkları aştı, hem de transfer dedikodularının balon olduğunu ortaya koydu. Devre arasında oynadığı hazırlık ve kupa maçlarında Ümit'in formayı bulmak için çok istekli olduğunu gördüm. Böyle bir Ümit'in Galatasaray'a katkısı olur. Çünkü, Galatasaray'ın gerçekten çok zor maçları var. Sadece Baros ve Nonda değil, Ümit'in de kadronun içinde olması takımı olumlu etkiler. Kafasından sorunları aşmış bir Ümit faydalı olur. Ayrıca, Nonda da Ümit Karan gibi ilk yarıda çok etkili olmayanların başındaydı. Nonda'dan da ikinci yarı daha iyi bir performans bekliyorum.

* F.Bahçe, Maldonado'yu gönderip iyi bir ön libero almayı planlıyor. Ancak, somut bir adım yok. Sizce, bu bölgede var mı?
S.Y.:
Bu işler kolay değil. Maldonado ''ha" deyince gitmiyor. Bu işi Beşiktaş Bosque'yle yaptı, başına neler geldi gördük. Transfer işleri zar atmaya benzer biraz da. Bir bakarsınız düşeş gelir, bir bakarsınız hep yek. Maldonado'yu göndermek kulüp kasasından büyük paraların çıkmasına neden olur. Şu anda Selçuk son derece formda, Deniz istim üstünde, Josico da görev aldığı zaman en iyisini vermeye çalışıyor. Maldonado'yu saymadık bile. Yani bir ön libero mevkii için 4 tane futbolcu ismi veriyoruz. Demek ki problem yok.

* Transferin en durgun takımı Galatasaray'dı. Rakipler yine iyi-kötü takviye yaptılar. Kadro yeterli mi?
C.T.:
Bence yeterli olur. Galatasaray'ın takviyeye ihtiyacı yok. Sadece sağ bekte bir alternatif olsa iyi olurdu, çünkü hem UEFA hem Türkiye Kupası hem lig ve o bölgede sadece Sabri.. Bu nedenle sıkıntı yaşanabilir. Ama Galatasaray'ın bu durumu çözebilecek alternatifleri de üretebilecek bir kadro yapısı var. Zor gözüküyor ama, Linderoth iyileşirse işte size yeni bir transfer... Ayrıca, Lincoln'ün ikinci yarıdaki performansı da etkili olacak. Devre arasında problem yaratma potansiyeli olduğunu gördük. Sorunlu bir Lincoln Galatasaray'ı sıkıntıya sokar, iyi bir Lincoln ise takımın başarısında kilit isim olur. Yani eldekiler gerekli işi yaparsa sorun olmaz. Genel olarak bakarsak Sarı-Kırmızılılar'ı zorlu maçlar bekliyor. Özellikle Sivasspor maçı hava şartları ve defanstaki eksikler nedeniyle oldukça sıkıntılı gğeçebilir. Yine kupadaki Sivas ve UEFA'daki Bordeaux maçı riskli karşılaşmalar olacak. Her kategoride konsantre olmak Galatasaray'ın halletmesi gereken en büyük sorunu. Her zaman olduğu gibi ne Kalli'nin ne de Skibbe'nin çok katkısı olacağını düşünmüyorum. Onlar sadece düzenin doğru işlemesi için iyi bir çalışma- dinlenme programı yapmalılar. Zaten Sarı-Kırmızılılar'ın oynayacağı sistem de, oynatacağı oyuncular da çok belirgin. Oyuncular çok tecrübeli. Ekstra bir motivasyona, ekstra bir çalışmaya ihtiyaç yok. Oyuncuların istemesi önemli. Bir başka önemli konu da yönetimsel ve maddi konuların Galatasaray'ın konsantrayonunu bozacak bir ortamın oluşmasına sebebiyet vermemesi.

* F.Bahçe'de yeni transferleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce ikinci yarı için takıma katkı sağlarlar mı?
- Çok açık bir şekilde görülüyor ki, Fenerbahçe ikinci gençleştirme operasyonunu yapıyor. Bundan 5 yıl önce Fransa'daki Konfederasyon Kupası'nda Ümit Milli Takım'ın nüvesini transfer eden Fenerbahçe, bu gençlerin yanına dünya çapında tecrübeli ayaklar da getirerek Türk futbolunun son 5 yılına damgasını vurdu. Hep zirvede dolaştı. Volkanlar, Tuncaylar, Selçuklar, Kemaller, Mehmet Yozgatlılar, Uğur Borallar, Gökhan Gönüller, Önderler Fenerbahçe'ye geldiklerinde yaşları 20'ydi. Ve bu iskelet 5 yıl hep tepede kaldı. Bu politikanın doğru olduğunu bilen yönetim, yine aynı yoldan ilerliyor ve sözün başında söylediğim gibi 2. gençleştirme operasyonunu yapıyor. Can-ı gönülden destekliyorum. Hemen takıma monte edilmeleri mümkün değil. Ama gelecek onlarındır. Onlar bizden sabır ve destek isteyecekler. Biz de gerekli sabır ve desteği onlara vereceğiz. F.Bahçe'de 2. gençleştirme operasyonu başladı. Bunu can-ı gönülden destekliyorum




DİĞER SPOR HABERLERİ
Fener'de şov günüİşte Fener'in yeni...
Arda Turan ilk 25'teFlorya çıkarması
Denizli'den garanti10 yıla bedel bir maç
5 takımla Avrupa'yaManisa takipte
Cihan'a bedel! G.Antep 4 köşe
Kanarya dörtlü finalde Aslan'ı Beşok taşıdı
Cimbom çeyrek finalist Kartal&Altay 2 puan bıraktı
Efes rövanşı aldı Körfez Bld: 0 Tokatspor: 0
Fitch, Kartal'ı fena dağıttı! Telekom zor geçti: 78-71
Fener, Casa deplasmanında Haber turu
Haber turuBursa at yarışı sonuçları
SAKLAMBAÇ
Topluma Topluma zarar veriyorlar
Mehmet Aslantuğ, dizilerdeki çarpık ilişkilerin özellikle gençlerin...
Kıyasıya rekabet!
Alkışlar Güz Sancısı'na
Hanif gururla sunar
Oyunculuğa ısındı
Kızlık zarı hakkında merak...
Kaliteli uyku hayal değil
EKONOMİ
Yeni Yeni sektörlere bakıyoruz yatırımlar devam edecek
Çalık Grubu Başkanı Ahmet Çalık, Arnavutluk'ta finans ve telekom...
70 bin çek davası düşecek 2...
Devlete 21 milyar taktılar!
150 liraya Kahire turu
Mobilyacıların gözü Doğu'da
Akbank 50 yeni şube açacak
'Otomotivde bu yıl moraller...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 16°C 9°C 
ANKARA Sisli 12°C 0°C 
İZMİR Çok Bulutlu 18°C 12°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 20°C 6°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 18°C 4°C 
EKONOMİ
IMKB E: 24.736,120 D:% 0,09
DOLAR S: 1,651 D:% -0,81
EURO S: 2,135 D:% -0,74
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi