Kolay Mantı Soğanı rendeleyin; kıymaya soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Mantı makarnalarının içlerini köfte harçları ile doldurun. Tencereye beş su bardağı suyu koyun, içine tuz ilave edip kaynatın. Hazırladığınız mantı makarnaları kaynamakta olan suya atıp 15 dakika haşlayın. Suyunu süzüp geniş bir servis tabağına alın. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Sıvı yağı tavada kızdırıp içine pul biber ekleyerek kavurun. Mantı makarnanın üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış pul biber gezdirin. Sıcak olarak servise sunun.
Malzemeler * 1 paket mantı makarna * 250 gr kıyma * 1 baş soğan * 1 çay bardağı sıvı yağ * 2 su bardağı yoğurt * 3 diş sarımsak * 5 su bardağı su * Yeteri kadar tuz, karabiber, pulbiber
* * * Avaz pasta Elmaları ve muzları küçük küçük doğrayın. Krem şantiyle sütü karıştırın. Bisküvileri parçalayın. Cevizi de ekleyerek, karıştırın. İstediğiniz şekildeki bir kabın içine yağlı kağıt serin. Harmanladığınız bu malzemeleri yağlı kağıdın üzerine dökün. Buzdolabında bir gece bekletin. Donmuş olan pastayı düz bir tabağa ters olarak çevirin. (Çikolata sosunu paketin üzerindeki gibi hazırlayın ve pastanın üzerine dökün). Arzuya göre hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.
Malzemeler *Yarım su bardağı dövülmüş ceviz * 2 adet elma * 2 adet muz * 1 paket krem şant * 1 su bardağı süt * 1 paket bisküvi * Yarım paket çikolata sosu * Hindistan cevizi
* * * Havuç salatası Havuçları yıkayıp üstlerini kazıdıktan sonra ince rendeleyin. Mayonez, yoğurt, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu, rendelenmiş havuca ilave edip karıştırın. Havuç salatasını servis tabağına yerleştirilmiş marul yapraklarının üzerine koyun. Havuç salatasını kırmızı biber ve kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.
Malzemeler * 6 adet havuç * 1 çay bardağı mayonez * 1 su bardağı süzme yoğurt * 2 diş sarımsak * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı limon suyu * Tuz * Kırmızı biber * 1 adet orta boy marul * 1/2 demet maydanoz